Βοηθεια για επιλογη home cinema 5.1

dimitris6579

New member
30 March 2016
4
Καλημερα!Πηρα την αποφαση υστερα απο αλλαγη τηλεορασης και μη συμβατοτητας των υποδοχων ηχου
(ψηφιακο η τηλεοραση και αναλογικο το υπαρχον home cinema HTS3520 philips 5.1)
αντι να αγορασω καποιον ανταπτορα και να μεινω με αναλογικο ηχο να αγορασω εναν ενισχυτη και ηχεια.
Ο χωρος μου ειναι ενα καθιστικο 20 τετραγωνικα.Η τηλεοραση μου ειναι μια lg 4k (arc) οποτε σιγουρα με ενδιαφερει το 4k αλλα δεν με νοιαζει το 3d. Η τηλεοραση ειναι με βαση στον τοιχο και η αποσταση της απο τον καναπε και το σημειο που θα μπουν τα πισω ηχεια ειναι 3 μετρα. Η χρηση που θα γινει ειναι περισσοτερο με εναν υπολογιστη με καλη καρτα γραφικων και το οτε tv. 50% ταινιες και 50% μουσικη.Θα μπορουσα να κυμανθω γυρω στα 700Ε για ολα μαζι.(ενισχυτη 5.1,μπροστινα, πισω ηχεια, υπογουφερ και κεντρικο).
Να τονισω οτι οι γνωσεις μου ειναι ελαχιστες και ουδεποτε ειχα σχοληθει στο παρελθον με το σπορ.
(μονο το hts3520 ειχα συνδεμενο με rca με την προηγουμενη μου τηλεοραση).
Απο μια ερευνα και απο αυτα που διαβαζω μερικες μερες τωρα εδω, θα ελεγα οτι ειμαι αναμεσα σε αυτους τους δυο ενισχυτες. Τον YAMAHA RX-V479 http://www.skroutz.gr/s/6987282/YamahaRX-V479.html?keyphrase=YAMAHA+RX-V479 και σε αυτον PIONEER VSX-830-K
http://www.e-shop.gr/pioneer-radioenisxytis-vsx-830-k-black-p-PER.771349 που τον εχει προσφορα το e-shop στα 350E.
Θα μπορουσατε να μου πειτε γνωμες και να μου προτεινετε ηχεια? Μπορω να διαθεσω maximum 400-450Ε για μπροστινα,πισω ηχεια,κεντρικο και sub.
Δεν ψαχνω κατι το υπερβολικο και θα προτιμουσα να αγορασω καινουργια πραγματα.

Καλημερα!Πηρα την αποφαση υστερα απο αλλαγη τηλεορασης και μη συμβατοτητας των υποδοχων ηχου
(ψηφιακο η τηλεοραση και αναλογικο το υπαρχον home cinema HTS3520 philips 5.1)
αντι να αγορασω καποιον ανταπτορα και να μεινω με αναλογικο ηχο να αγορασω εναν ενισχυτη και ηχεια.
Ο χωρος μου ειναι ενα καθιστικο 20 τετραγωνικα.Η τηλεοραση μου ειναι μια lg 4k (arc) οποτε σιγουρα με ενδιαφερει το 4k αλλα δεν με νοιαζει το 3d. Η τηλεοραση ειναι με βαση στον τοιχο και η αποσταση της απο τον καναπε και το σημειο που θα μπουν τα πισω ηχεια ειναι 3 μετρα. Η χρηση που θα γινει ειναι περισσοτερο με εναν υπολογιστη με καλη καρτα γραφικων και το οτε tv. 50% ταινιες και 50% μουσικη.Θα μπορουσα να κυμανθω γυρω στα 700Ε για ολα μαζι.(ενισχυτη 5.1,μπροστινα, πισω ηχεια, υπογουφερ και κεντρικο).
Να τονισω οτι οι γνωσεις μου ειναι ελαχιστες και ουδεποτε ειχα σχοληθει στο παρελθον με το σπορ.
(μονο το hts3520 ειχα συνδεμενο με rca με την προηγουμενη μου τηλεοραση).
Απο μια ερευνα και απο αυτα που διαβαζω μερικες μερες τωρα εδω, θα ελεγα οτι ειμαι αναμεσα σε αυτους τους δυο ενισχυτες. Τον YAMAHA RX-V479 http://www.skroutz.gr/s/6987282/YamahaRX-V479.html?keyphrase=YAMAHA+RX-V479 και σε αυτον PIONEER VSX-830-K
http://www.e-shop.gr/pioneer-radioenisxytis-vsx-830-k-black-p-PER.771349 που τον εχει προσφορα το e-shop στα 350E.
Θα μπορουσατε να μου πειτε γνωμες και να μου προτεινετε ηχεια? Μπορω να διαθεσω maximum 400-450Ε για μπροστινα,πισω ηχεια,κεντρικο και sub.
Δεν ψαχνω κατι το υπερβολικο και θα προτιμουσα να αγορασω καινουργια πραγματα.

Τελικα αλλαζουν τα δεδομενα.Εκανα μια ερευνα στο amazon.de και ειδα τον denon AVR-X1200W στα 400Ε οποτε φανταζομαι πως δεν υπαρχει μετρο συγκρισης με τους αλλους δυο ενισχυτες για μολις 20-50Ε παραπανω για εναν 7καναλο με δυνατοτητες dolby atmos (πολυ πιθανο να χρησιμοποιησω μελλοντικα).

Last edited by a moderator:
Ναι κι εγώ την είδα την προσφορά. Ελλάδα στέλνει?

ναι.. 445,25 με standard delivery, 464.96 με expedited

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε σχεση με τον yamaha 679 και τον onkyo 646 που βρισκεται ο 1200;

O yamaha δεν έχει atmos. Αν θεωρήσουμε οτι δε σε ενδιαφέρει, δε νομιζω να είναι "αισθητά" καλύτερος απο τον denon σε κάτι. Και ο onkyo καλός φαίνεται και υποστηριζει τα παντα ούλα. Γενικά είναι και δυνατοί αυτοι. Βέβαια εχει πληγεί πολύ η εικόνα τους απο βλάβες του παρελθόντος. Αυτον ποσο τον βρίσκεις;

Θεωρώ ότι ο yamaha 679 συγκρίνεται καλύτερα με τον denon 2200 και όχι με τον 1200. Έχοντας ακούσει και τους δύο ενσιχυτές στον ίδιο χώρο, με τα ίδια ηχεία, μου φάνηκε πως ο Denon υστερούσε λιγάκι στα χαμηλά. Βέβαια όπως είπε και o Panoramix, o yami δεν έχει atmos, ούτε dts x. Για τον Onkyo δεν έχω προσωπική άποψη.

O onkyo ειναι ακομα σχετικα ψηλα (460ευρω), αλλα τον κραταω παντα υποψιν γιατι οταν ερθει η ωρα ελευσης του 656, θα βγει σε προσφορα. Περισυ ανοιξη-καλοκαιρι θυμαμαι ειχε βγει ο 636 στα 370-380ευρω. Τους ψιλοφοβαμαι αυτους να ειμαι ειλικρινης γιατι, αν και στα χαρτια δειχνουν πολυ καλοι, υπαρχουν στις κριτικες αγοραστων αρκετοι που δειχνουν προβλημα με hdmi. O 679 ειναι 500 στο αμαζον, 540 στο σκρουτζ, οποτε ειναι τα ιδια λεφτα (μαζι με μεταφορικα). Αν γινει καμμια στραβη με τον 679 πιστευω οτι με τον νακα θα βγαλω ακρη, κατι που αμφιβαλλω με τον αντιπροσωπο του onkyo, που εχει ελαχιστη παρουσια στην ελληνικη αγορα.
Δεν βιαζομαι αλλα ψαχνω να αγορασω ενισχυτη μεχρι το καλοκαρι και 3d, dts-x, atmos δεν με ενδιαφερουν καθολου. Οριο μεχρι τα 500-550 εχω βαλει για αυτο και τα συγκεκριμενα μοντελα με απασχολουν.

@anj890 εσυ ακουσες τον 1200 και τον 679 ή τον 2200 και τον 679; εχει μεγαλη σημασια η αποψη σου, μιας και εχεις προσωπικη εμπειρια, αλλα και τους ακουσες στα ιδια ηχεια. Βασει (τρεχουσας) τιμης στο αμαζον ο 2200 φαινεται ιδιας κλασης με τον 679

Τον 679 με τον 2200. Τον έναν τον κράτησα εγώ, τον άλλο ο κολλητός. Τον 1200 θα τον συνέκρινα καλύτερα με τον rx-v579. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δε σε ενδιαφέρουν atmos και dts x, δεν έχεις να κερδίσεις κάτι από το Denon, ή να για το πω πιο κομψά, δεν νομίζω ότι υπερέχει ο Denon. Βέβαια γούστα είναι αυτά (YPAO ο ένας, Audyssey ο άλλος, κλπ).
Πάντως χθες διάβασα ότι στα φετινά μοντέλα η Yami θα λανσάρει και αυτή atmos και dts -x στη σειρά rx-v81. Προφανώς είχε προβάδισμα φέτος η Denon στις πωλήσεις λόγω αυτών των χαρακτηριστικών.
Αναφορικά με τα Onkyo, όπως προανέφερα, δεν έχω προσωπική άποψη. Διαβάζοντας ωστόσο ξένα forum έχω διαπιστώσει ότι πολλοί χρήστες αναφέρουν α) αρκετά προβλήματα και β) απογοητευμένοι με το σύστημα ισοστάθμισης που χρησιμοποιεί η Onkyo από τότε που άφησε το Audyssey χάριν οικονομίας.

Απο τους denon 1200 στα 445 ευρο, yamaha 479 στα 378 ευρο και pioneer VSX-830-K στα 350 ευρο ποιον θα επιλεγατε?Ειχα σκοπο να δωσω γυρω στα 350-400 ευρο για ενισχυτη οποτε για μενα ειναι ειδη υπερβαση ο 1200 και απο οτι καταλαβα δεν εχει την τρελη διαφορα σε σχεση με τους yamaha 679 και τον onkyo 646 που αναφερετε παραπανω ωστε να ξοδεψω ακομα παραπανω χρηματα απο το μπατζετ μου. Καλυτερα να παω για τον denon 1200 και να κρατησω καποια χρηματα για τα ηχεια απο την στιγμη που δεν εχω και τις τρελες απαιτησεις ακουστικα. Ουτε σε υψηλες εντασεις θα χρησιμοποιω το οποιο συστημα καταφερω να φτιαξω αλλα ουτε για παρτυ το θελω.

καμια βοηθεια κανεις για τους παραπανω ενισχυτες.εαν κατελειγα στον denon 1200 τι ηχεια θα προτινατε? τα dali zensor 1 ή Wharfedale Diamond 220 ειναι καλη επιλογη για τον χωρο μου πιστευετε?