Βοηθεια για επιλογη καλωδιων.

bougas13

New member
28 August 2010
33
Μετα απο καιρο ψαξιματος κατεληξα αγορασα τελικα τα Klipsch Synergy f2 τα οποια ακουω με τον Yamaha rx 497 επειδη γι ατην ωρα χρησιμοποιω κατι απλα καλωδια ηχειων των 3 ευρω και επειδη γενικα το συστημα μου αποτελειται απο οικονομικα μηχανηματα αξιζει κατα την γνωμη σας η αναβαθμιση των καλωδιων με κατι καλυτερο και αν ναι με τι? Εννοειται οτι το να πληρωσω τα καλωδια παραπανω απο την τιμη του ενισχυτη δεν ειναι στις προθεσεις μου απλα αναρωτιεμαι αν με λιγο καλυτερα καλωδια εχω καλυτερο αποτελεσμα. Παρακαλω τα φωτα σας.

Τι εννοεις οτι εχεις καλωδια των 3 ? Το μετρο; Συνολο;

Κοιταξε επανω στα καλωδια που εχεις. Θα γραφει την διατομη. Αν ειναι 1.5αρι και εχεις μεγαλο καλωδιο ισως δεις καποια αλλαγη με ενα καλωδιο 2.5αρι.
Διαφορετικα το 1.5αρι ειναι ενταξει.
Μπορει να την γραφει και σε AWG ή σε ga.

Βασικα πες μας την διατομη και τι αποσταση εχει το καθε καλωδιο.

Σε γενικες γραμμες παντως διαφορά δεν ακους, παρα μονο οταν αυτα που εχεις δεν κανουν για την δουλεια (οταν ειναι πολυ λεπτα).

Ειναι 1.5αρι καλωδιο ηχειων απλο διαφανο αυτο που ειναι 2 κολλημενα μαζι και το μηκος τους ειναι λιγο κατω απο 2 μετρα.

Τοτε μην κανεις καμια αλλαγη.
Προσεξε μην τυχον το καλωδιο κουλουριαζεται.

Αν ποτε κανεις αλλαγη τοτε αλλαξε κατι αλλο στην αλυσιδα. Ειτε πηγη, ενισχυτη, ηχεια. Οχι παντως καλωδια.

Και τοποθετησε τα ηχεια σου καλυτερα. Δοκιμασε με κλιση προς τα μεσα, και παιξε με την γωνια που σχηματιζουν, αλλά δοκιμασε και να κοιταζουν ευθεια.

Ισως ενα δυομισαρι να βοηθησει καπως στα μπασα και ογκο της μουσικης,αλλα μεινε στην κατηγορια τιμων που εισαι τωρα.

Δές κάτι σε επαγγελματικά Belden.

Καμία σύγκριση με οποιοδήποτε ανώνυμο φθηνό(κι αυτά φθηνά είναι μην τρομάζεις...).

Ευχαριστω για τις απαντησεις δεν εχω καποιο θεμα με τον ηχο μου απλα ρωτησα για τα καλωδια γιατι δεν εχω ιδεα. Τα Klipsch μου αρεσαν πολυ απο το πρωτο ακουσμα αν και ακομη τα στρωνω.Ευχαριστω και παλι.

Αυτα τα Triple t tnt τα πουλανε ετοιμα η τα φτιαχνεις μονο σου? Και απο τιμες τι λενε?

και αλλη μια ερωτηση ta Belden που τα βρισκω κανενα λινκ υπαρχει? Η απο εδω Ελλαδα.

Τα πουλάνε σε μαγαζιά εδώ κι έξω με επαγγελματικά μηχανήματα.Είναι πολύ διαδεδομένα.Πάρε την καλύτερη ποιότητα που θα βρείς.

σωστος!
αλλα προσοχη οχι πολλη μεγαλη παραγγελια γιατι παρολο που το λινκ ειναι το αγγλικο σαιτ εμενα μου τα εστειλαν απο αμερικη. δεν περασα τελωνειο, αλλα ηταν μικρη παραγγελια.