Βοηθεια για επιλογη καρτας ηχου

geoslay

New member
29 April 2008
22
Καλως σας βρηκα παιδια,ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια σας για επιλογη καρτας ηχου.Το βασικο ειναι πως ειμαι audiofile και θελω μια καρτα για μουσικη.Εχω δει για την m-audio 192 αλλα δεν υπαρχουν οδηγοι για vista x64.Θα ηθελα να μου προτεινεται αξιολογες καρτες ηχου που να ειναι συμβατες με vista x64 οπως επισης και να μπορεσω να συνδεσω τα μονιτορ που εχω(M Audio - Studiophile BX-10s,M Audio - Studiophile BX8a).Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

Καλως σας βρηκα παιδια,ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια σας για επιλογη καρτας ηχου.Το βασικο ειναι πως ειμαι audiofile και θελω μια καρτα για μουσικη.Εχω δει για την m-audio 192 αλλα δεν υπαρχουν οδηγοι για vista x64.Θα ηθελα να μου προτεινεται αξιολογες καρτες ηχου που να ειναι συμβατες με vista x64 οπως επισης και να μπορεσω να συνδεσω τα μονιτορ που εχω(M Audio - Studiophile BX-10s,M Audio - Studiophile BX8a).Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

Θα σου πουν για την Xonar αρκετοι. Ειναι πολυκαναλη.

Εχω και αυτην εδω που σε δικαναλο μου ακουγεται καλυτερη μπορεις να αλλαξεις και opamps (ειναι σε socket δεν χρειαζεται κολληματα) εχει και RCA εξοδους:

http://www.audiotrak.net/products/prodigyhd2/

Ειδα εχει και drivers για χ64. Τη δουλευω στα XP. Τη βρηκα γυρω στα 100Ε απο Ελλαδα.

Μπορεις να μου πεις που την βρηκες στην ελλαδα? Η γνωμη σου και για την Prodigy 7.1 HiFi?Επισης ειδα και καποιες της ECHO (Gina3g)

Η γνώμη μου είναι πως εφόσον ενδιαφέρεσαι κυρίως για μουσική (όπως κι εγώ) καλύτερα να πας σε εξωτερική κάρτα είτε USB είτε Firewire.

http://www.thomann.de/gr/usb_audio_interfaces.html

http://www.thomann.de/gr/firewire_audio_interfaces.html

Γιατί οι εσωτερικές όπως και να το κάνουμε όσο καλές και αν είναι, υποφέρουν από το "βρώμικο" περιβάλλον στο εσωτερικό ενός PC που καλούνται να δουλέψουν.

Μπορεις να μου πεις που την βρηκες στην ελλαδα? Η γνωμη σου και για την Prodigy 7.1 HiFi?Επισης ειδα και καποιες της ECHO (Gina3g)

(e-shop) . H HD2 ειναι φρεσκια και για μουσικη μονο. ΟΙ εξωτερικες επισης ειναι λυση αλλα εχουν και αλλα που δεν ξερω αν χρειαζεσαι που ανεβαζουν το κοστος. Καλα εχω δει (δεν εχω ακουσει) και για την ESI Juli που ειναι η επαγγελματικη της.

Δες και στο Head-fi.org διαφορες συζητησεις.

Επειδη τα ηχεια σου ειναι γυρω στα 100db D. Range μου φαινεται αρκετη μια πολυ καλη εσωτερικη καρτα. Ηθελα και εγω μια usb αλλα διαβασα διαφορα με διακοπες στον ηχο λογω usb και μου κοπηκε η ορεξη.

Και τις δυο που εχω τις εχω περασει σε κανονικο στερεοφωνικο. Για κομπιουτεροηχεια και η creative καλη ειναι.

Εγώ έχω πάρει αυτήν και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540185

Ηχογραφώ από πικ-απ σε 96/24 και γράφω DVD-Audio από βινύλιο.
Εχει πολύ καλή ποιότητα ήχου. Παίζω επίσης 96/24 και παρόλο που την έχω συνδεδεμένη σε USB 1.0 δεν έχει κάνει ποτέ ούτε μία διακοπή. Εγώ δηλαδή πρώτη φορά ακούω να τίθεται θέμα για διακοπές. Το PC με το οποίο την χρησιμοποιώ είναι ένα παλιό Pentium 1.7GHz και η Μ/Β έχει μόνο δύο θύρες USB 1.0 Παρόλα αυτά δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Επειδη εχεις monitor αμα παρεις κατι μη ξεχασεις να μας πεις τι εγινε με τον ηχο...

Exω creative X-fi elite pro,δεν μπορω να πω οτι βγαζει και 100% αυτα που υποσχεται σαν καρτα,ασε που με τα τελευταια "κολληματα" της εταιριας αποφασισα να φυγω μια και καλη απο αυτους.

Re: Απάντηση: Βοηθεια για επιλογη καρτας ηχου

Εγώ έχω πάρει αυτήν και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540185

Ηχογραφώ από πικ-απ σε 96/24 και γράφω DVD-Audio από βινύλιο.
Εχει πολύ καλή ποιότητα ήχου. Παίζω επίσης 96/24 και παρόλο που την έχω συνδεδεμένη σε USB 1.0 δεν έχει κάνει ποτέ ούτε μία διακοπή. Εγώ δηλαδή πρώτη φορά ακούω να τίθεται θέμα για διακοπές. Το PC με το οποίο την χρησιμοποιώ είναι ένα παλιό Pentium 1.7GHz και η Μ/Β έχει μόνο δύο θύρες USB 1.0 Παρόλα αυτά δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.

Φίλε komhst καλησπέρα. Ψάχνω και εγώ για κάρτα ήχου κάπως της προκοπής, για να ακούω ικανοποιητικά μέσω Optical τον 5.1 ήχο που έχουν κάποιες "ματρόσκες", τα καταφέρνει καλά?
Ενδιαφέρομαι και εγώ για ψηφιοποίηση βινυλίων και σήμερα θα έπαιρνα το Phono Box II USB της Pro-Ject που έχει αρκετά καλό ADC και στα δίνει στη USB και ξεμπερδεύεις, (απλά δεν πρόλαβα!), αλλά εδώ με τα μισά χρήματα κάνω και τις δύο δουλειές! Είναι όντως καλό το ADC της??
Και, αν επιτρέπεται, ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για το κατέβασμα των LP?
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Last edited:
geodengr εγω θα καταληξω τελικα σε esi juli@ η echo gina 3g.Πιστευω ειναι η καλυτερη λυση.Οι παραπανω καρτες εχουν πολλα καλουδια και το βασικοτερο υποστηριζουν χ64.Η esi juli@ κοστζει στα 129 και η echo gina 3g 300.Ευχαριστω τα παιδια για την βοηθεια.

Φίλε geoslay εγώ δεν ψάχνω για κάτι τόσο ακριβό, και δεν προτίθεμαι να χρησιμοποιώ το PC για αναπαραγωγή δικάναλου ήχου. Στα 52 γιούρια λοιπόν θα ήταν μια χαρούλα αν καλυπτόμουν σε αυτά που παρέθεσα, γι' αυτό ρωτάω τον φίλο komhst...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Εγώ την έχω συνδεδεμένη στο Rec-Play της εισόδου Tape 1 του Rotel μου και μέσω αυτού περνάω τα βινύλια μου είτε σε CD 44/16 είτε σε DVD Audio 96/24.
Την έχω συνδέσει και μέσω οπτικής στον Yamaha για 5.1 και έπαιξε μια χαρά. Αλλά η μόνιμη θέση της (για την οποία την αγόρασα) είναι αναλογικά στον Rotel για εγγραφή και αναπαραγωγή δικάναλου ήχου.

Αν και παλιό το PC δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα. Ούτε κόλλημα ούτε διακοπή ήχου. Το PC που την έχω και παίζει είναι ένα Pentium 1,7 GHz με 768MB RAM, δύο δίσκους IDE WD 30GB έκαστος και M/B Elite με δύο θύρες USB 1.0

Πρόγραμμα εγγραφής μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο θέλεις (SoundForge, CoolEdit κλπ...) αλλά εγώ χρησιμοποιώ το δικό της το WaveStudio διότι κάνει τον καλύτερο καθαρισμό από κλικ και σκράτς βινυλίου! Παλιότερα χρησιμοποιούσα το SoundForge το οποίο όμως καθάριζε μεν τα κλικ από το βινύλιο αλλά έκανε και ζημιά στον ήχο. Οπότε ήμουν υποχρεωμένος να το χρησιμοποιώ με φειδώ και μόνο όταν ο δίσκος ήταν πολύ χάλια και δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.
Αντίθετα το WaveStudio που δίνει μαζί η κάρτα έχει την καλύτερη αποθορυβοποίηση που έχω συναντήσει ποτέ! Καθαρίζει τα χριτς-χρατς του βινυλίου ή το φύσημα της κασέτας χωρίς να κάνει ΚΑΜΜΙΑ ζημιά στην ποιότητα του ήχου. Και τελικά το καθαρισμένο αρχείο ακούγεται πολύ πολύ καλύτερο από το αρχικό.

Γενικώς δηλαδή είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτή την κάρτα την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα. Και φυσικά και σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει αντίπαλος.

Φίλε μου καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ. Όντως η τιμή είναι πολύ καλή και μάλλον θα πάρω μια για να την δοκιμάσω. Τα ξαναλέμε...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Έργου συνέχεια...
Λοιπόν χθες έγινα και εγώ (ευτυχής πλέον!) κάτοχος της εν λόγω καρτούλας, και οι σκοποί για τους οποίους αγοράστηκε επετεύχθησαν!
1). Συνδέθηκε με οπτική ίνα σε μια είσοδο του (αρχαίου πλην όμως τιμίου)Yamaha RX-V800 (5.1), και επί τέλους άκουσα και λίγο σοβαρό ήχο από τις "ματρόσκες"...
2). Ήδη έγινε το πρώτο κατέβασμα από βινύλιο στο δίσκο (χρησιμοποιώντας όπως είπαμε τα πολύ καλά προγράμματα της κάρτας), και από εκεί φυσικά μέσω Νέρωνα σε CD. Το αποτέλεσμα??? : τουλάχιστον θαυμάσιο!!! Μόλις σταμάτησα να φοβάμαι για την (αναπόφευκτη) φθορά ενός πολύτιμου για μένα δίσκου που "έφαγα" τον κόσμο μέχρι να τον βρω (έστω κι αν τον ακούω πλέον στα γνωστά 44.1KHz/16bit).
Φυσικά μόλις "ανοίξαμε δουλειές", αφού υπάρχουν αρκετοί δίσκοι για κατέβασμα στη λίστα αναμονής.
Φίλε komhst είχες απόλυτο δίκιο για την χρήση του WaveStudio που δίνει μαζί η κάρτα. Έχει πραγματικά άριστη αποθορυβοποίηση και καθαρίζει τα χριτς-χρατς του βινυλίου όπως ακριβώς το περιέγραψες! : χωρίς να κάνει ΚΑΜΜΙΑ ζημιά στην ποιότητα του ήχου!!!.
Φίλε komhst σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου...:SFGSFGSF:

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.