Βοηθεια για επιλογη Μonitor Ηχειων!

pastelidis

New member
23 November 2010
48
Καλημερα παιδια, εδω και καιρο εχω μια M-Audio Audiophile 24/96 και δεν την εχω αξιοποιησει, οποτε λεω να αγορασω δυο monitor ηχεια και εναν value for money ενισχυτη...

Τι θα μου προτεινατε?
Το budget δεν το γνωριζω οποτε ειμαι ανοικτος σε προτασεις! νταξει μην φτασουμε τα 1000

πανω κατω με 300-400 ευρω μπορω να κανω την δουλεια μου?

Eυχαριστω προκαταβολικα!

Γιατί οπωσδήποτε μόνιτορ ηχεία;
Σε τι χώρο ακούς;Μουσικές;
Ρωτάω,γιατί τα μόνιτορ ηχεία είναι για συγκεκριμένο λόγο όχι για casual,ξεκούραστες ακροάσεις.
Επιπλέον,ευνοούν τις καλές ηχογραφήσεις,θάβουν όμως τις υπόλοιπες καθώς και ότι μουσική μπορεί να έχεις σε απωλεστικά formats (mp3,κλπ...)

Σε δωματιο...

Ειμαι με 5,1 logitech x530 και απλα δεν μου κανουν κλικ στο αυτι... ειναι χυμα στο κυμα! Με ενδιαφερει πολυ να ειναι καθαρος ο ηχος!

Τι δυνατότητες τοποθέτησης υπάρχουν;
Που σκοπεύεις να τα στήσεις;

Το ηχείο μπορεί να αναδειχθεί ή θα θαφτεί αναλόγως της τοποθέτησης.
Ο ήχος θα είναι καθαρός αν το ηχείο κι ο ενισχυτής είναι της προκοπής,άσχετα αν είναι μονιτορ ή όχι.
Μετράει τι αρχεία θα το ταΐσεις,γιατί αν πχ. παίζεις mp3,συμπιεσμένα,κλπ,ότι ηχείο κι αν πάρεις χάλια θα το ακούς.
Υπάρχουν μερικά νήματα εδώ που μπορείς να ρίξεις μια γενική ματιά για να καταλάβεις αυτό που χρειάζεσαι,να κατασταλάξεις και να το συζητήσουμε σε πιο σωστή βάση.
Πάντως με ένα σωστό στήσιμο,με προσεκτική επιλογή και με τα σωστά αρχεία,θα ακούσεις πάρα πολύ καλύτερα από ότι τώρα.

Εδώ έχει ένα συγκριτικό:
http://fridge.gr/75412/stiles/7-monitors-2013/

Εγώ κατέληξα στα Monitor Audio, τα οποία τα βρήκα ολίγον τί πιο μαλακά από τα Adam που είχα σαν δεύτερη επιλογή. Βέβαια, παίζω μόνο flac ή 24/96 γιατί σε mp3 απλά "σε" σκοτώνουν....

Γενικα παιδια τι προτεινετε? Αυτοενισχυομενα ή να αγορασω εναν καλο ενισχυτη δεκαετιας 90 και να παρω εμα καλο σετ ηχειων τυπου mercury v1?

εγώ προτείνω ενεργά...
όμως δεν νομίζω πως τα 802 που πρότεινε ο Dr Pan K θα είναι τόσο μεγαλύτερα... εκτός πια αν μιλάμε για απολύτως στριμωγμένες καταστάσεις..
για μένα είναι σαφώς προτιμότερη η λύση μεγαλύτερου ηχείου χωρίς υπογούφερ παρά το αντίθετο.. πόσο μάλλον σε αυτές τις κατηγορίες τιμής!!!!

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου...
Θα προτεινες μηπως καποια αλλα ηχεια;
Τα συγκεκριμενα ειναι ποιοτικα;

Η Tannoy είναι από τις πιο παλιές εταιρίες ηχείων hi-fi αλλά και στουντιο.
Χωρίς να τα έχω ακούσει τα θεωρώ σοβαρή πρόταση...
Από κει και πέρα αν δεν τα δει και κυρίως ακούσει κανείς από κοντά δεν μπορεί να πει με σιγουριά τιποτα..