Βοηθεια για επιλογη πιατου για μοτερ

dpapav

Senior Member
19 June 2006
583
Αθηνα
Εχω ηδη αγορασει το μοτερ (superior dark motor) κι ενω αρχικα σκεφτομουν να κρατησω το παλιο μου πιατο ,ενα ταπεινο 70Χ80 no name , στη συνεχεια μου μπηκε η ιδεα για μεγαλυτερο για να πιασω και καποιες δυσκολες συχνοτητες. Θεωρητικα το συγκεκριμενο μοτερ λεει οτι υποστηριζει πιατο μεχρι 1,40 ,δεν ξερω κατα ποσο ισχυει. Σκεφτομαι το gibertini op125 ,αλλα προβληματιζομαι αν θα το αντεξει και για ποσο βεβαια. Ποια θα ηταν η προταση σας σε μεγεθος και μαρκα πιατου;

Αλουμίνιο είναι το πιάτο, μια χαρά θα το αντέξει...

Με τον πρώτο δυνατό αέρα θα πάρεις το μοτέρ στο χέρι. Με το OP125 έχω αλλάξει 2 μοτέρ σε 3 χρόνια.
Τελικά το OP125 το έκανα σταθερό και έκανα κινητό ένα gibertini 1μ.

Όχι απαραίτητα, εξαρτάται την περιοχή... 1 χρόνο σε 1,20 σιδερένιο και με ισχυρούς ανέμους κατά περιόδους δεν είχα πρόβλημα...

Απάντηση: Re: Βοηθεια για επιλογη πιατου για μοτερ

Όχι απαραίτητα, εξαρτάται την περιοχή... 1 χρόνο σε 1,20 σιδερένιο και με ισχυρούς ανέμους κατά περιόδους δεν είχα πρόβλημα...

1,20 εννοεις τη μικρη διαμετρο; Τελικα να το τολμησω ( το gibertini op125) ή να παω σε 1,10 -1,20 και με τετοιο μεγεθος πιατου είναι εφικτη η ληψη του itv hd απο Αθηνα ή με το μοτερ είναι πιο δυσκολα τα πραγματα σε σχεση με σταθερη εγκατασταση; Ευχαριστω για τις απαντησεις ,η γνωμη σας μετραει.:grinning-smiley-043

Νομιζω οτι το πιατο ειναι οριακο ως προς το βαρος και ως προς το μεγεθος οπως ειπε και πιο πανω ο kanenas.
Προσωπικα θα το απεφευγα.

Το μοτερ ειναι καλο βεβαια. Με παρομοιο μοτερ (optibox) γυριζω το πιατο εδω και ενα μηνα χωρις προβλημα προς το παρον.

Εχω ενα σιδερενιο πιατο 1.07 (μικρη διαμετρος) που αν δεν κανω λαθος, ειναι ενα κιλο ελαφρυτερο απο το gibertini 1,25.

Αν και το εχω σε προστατευομενο μερος, οταν φυσαει πανω απο 4 bf, ταλαντευεται μαλλον ανησυχητικα.

Δεν έχει να κάνει με το βάρος, αλλά με την αντίσταση που έχει στον αέρα. Όσο μεγαλύτερη διάμετρος, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση.

Αν επιλεξω μεγεθος 1.10-1.20 ποιο θεωρειτε καλυτερο πιατο σε αυτο το μεγεθος; Και παλι θα πρεπει να είναι αλουμινιου ή και σιδερενιο θα είναι ενταξει;
@skysound το δικο σου πιατο είναι σιδερενιο mabo 1.10 ,θεωρητικα δυσκολες συχνοτητες στην περιοχη σου κατεβαινουν με αυτο το μεγεθος;

Μαλλον καταληγω στο gibertini OP 125 L .Ειναι σιγουρα αλουμινιου το συγκεκριμενο ,γιατι καπου διαβασα ότι κυκλοφορουν 2 εκδοσεις ,μια αλουμινιου με σιδερενια στηριγματα και μια απο σιδερο. Το αλουμινιου γνωριζει κανεις ποσο ζυγιζει ;

Με επιφυλαξη καπου διαβασα 12 κιλα το OP 125 L αλλα δεν ξερω κατι για τις δυο version που αναφερεις. Απο τις συχνοτητες δεν εχω κανενα παραπονο, βρισκομαι βεβαια στη θεσσαλονικη. Αν παλι θελεις πληροφ. για καποια συγκεκριμενη συχνοτητα στη διαθεση σου.

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Μαζι με το πιατο συνηθως περιλαμβανεται και βαση στηριξης στο καγκελο ή στη βαση δαπεδου ,εννοω τη βαση στο πισω μερος του πιατου ή αγοραζεται εξτρα; Γιατι καποιοι στα μαγαζια δεν έχουν το Θεο τους.

Εννοω αυτη που φαινεται στον κοκκινο κυκλο στη φωτο στο πισω μερος του πιατου πανω στην οποια μετα στηριζεις βαση δαπεδου,ιστο κλπ.Αυτην που εφαπτεται στην πισω επιφανεια του πιατου.
OP80E.jpg

Re: Απάντηση: Βοηθεια για επιλογη πιατου για μοτερ

Εννοω αυτη που φαινεται στον κοκκινο κυκλο στη φωτο στο πισω μερος του πιατου πανω στην οποια μετα στηριζεις βαση δαπεδου,ιστο κλπ.Αυτην που εφαπτεται στην πισω επιφανεια του πιατου.
OP80E.jpg

Aυτό που φαίνεται στην φώτο είναι το πάνω μέρος μιας σωλήνας (μπορεί να είναι απλός ιστός 1 μ. ή βάση δαπέδου.)
Σε κάθε περίπτωση χρεώνεται επιλέον (εκτός αν βρεις κανά σωλήνα και τον προσαρμόσεις εσύ στο κάγκελο).

Για να το διατυπωσω καλυτερα η βαση στηριξεως lnb και πιατου για να στηριχθει μετα σε βαση ξεχωριστη δαπεδου ιστο κλπ.
αυτη δε θα επρεπε να πηγαινει με το πιατο.
AZ-EL_1.jpg

Τελικα επελεξα το gibertini op125L με την ελπιδα να αντεξει το μοτερ.Για βαση δαπεδου , σωληνας φ60 αρκει,υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω στην επιλογη βασης για καλυτερο αποτελεσμα;
Το πιατο δειχνει τεραστιο σε σχεση με αυτο που ειχα.

τελικά πως στήθηκε το πιάτο;
με τι μοτέρ;
πως τα πάει με τον αέρα;
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Βοηθεια για επιλογη πιατου για μοτερ

τελικά πως στήθηκε το πιάτο;
με τι μοτέρ;
πως τα πάει με τον αέρα;
Ευχαριστώ

Τελικα το πιατο στηθηκε πανω σε darkmotor superior all metal.To moter το παρηγγειλα απο Αγγλια και στοιχισε 90 ευρω μαζι με μεταφορικα αλλα πιστευω ότι μπορεις να βρεις κι εδω αναλογο μοτερ κι ισως και λιγο φθηνοτερο. Ως τωρα δεν αντιμετωπιζω καποιο προβλημα και το μοτερ κινει ανετα κι αρκετα γρηγορα το πιατο .Το εχω τοποθετησει σε βαση εδαφους με αντιριδες η οποια ειναι και σχετικα χαμηλη και κραταει καλα το πιατο. Βεβαια στην περιοχη που μενω (Αθηνα ) δεν έχουμε και τοσο δυνατους ανεμους ευτυχως κι ως τωρα δε βλεπω καποιο προβλημα. Ελπιζω να αντεξει αρκετο καιρο το μοτερ το οποιο διαφημιζεται ως δυνατο , η διαρκεια του θα δειξει κατα ποσο ειναι ετσι. Το βαρος του πιατου παντως το κινει ευκολα και μονο η αντισταση του αερα θα μπορουσε να δημιουργησει προβλημα. Το gibertini to πηρα 150 ευρω με τη βαση του κι αλλα 30 στοιχισε η βαση εδαφους και την τοποθετηση την εκανα χωρις επαγγελματια . Παιδευτηκαμε αλλα το ευχαριστηθηκαμε και στο τελος τα καταφεραμε. Α να μην ξεχασω οτι με το συγκεκριμενο μοτερ κι ολα τα αλλα παρομοια χρειαζεται να κοψεις ενα μερος της βασης του πιατου ή εστω να τη χτυπησεις προσεκτικα με ένα σφυρακι για να μη βρισκει πανω στο μοτερ ,κατι που εγω δε γνωριζα οταν πηρα το πιατο. Θα βαλω συντομα στο φορουμ και φωτο για να δεις καλυτερα. Παντως το αποτελεσμα σε καθε περιπτωση θα σε αποζημιωσει.

Last edited: