Βοηθεια για επιλογη πιατου για μοτερ

Είναι γεγονός ότι έδωσε αρκετά χρήματα για το μοτεράκι. Εδώ αντίστοιχα μοτεράκια με μεταλλικά γρανάζια δεν έχουν πάνω από 60-65 ευρώ.

Το OP120 μπορούσες να το κινήσεις και με polar mount + actuator + diseqc vbox positioner. Το κόστος θα ήταν λίγο ακριβότερο (το polar mount μόνο είναι στα 60 ευρώ) αλλά θα είχες καλύτερη αντοχή στον αέρα και πιο γρήγορη κίνηση.

'Οπως είπαν και οι φίλοι, όσο πιο μεγάλο το πιάτο τόσο μεγαλύτερη η αντίσταση στον αέρα και τόσο μεγαλύτερες οι δυνάμεις που ασκούνται στα γρανάζια του diseqc μοτέρ.

Tο optibox 3800 (και 3800S) ειναι ακριβως το ιδιο με το dark motor το απλο (και το superior αντιστοιχα), και εδω στη θεσσαλονικη το βρηκα τουλαχιστον σε 2 μαγαζια με 60-65 ευρω.

Σωστά είπε ο Παναγιώτης οτι θέλει ΚΑΙ Polar mount (Δεν το έλαβα υπ' όψην μου). Θέλει και κάποια χρήματα που θα δώσεις σε τεχνικό για να κάνει εγκατάσταση. ΑΛΛΑ η διαφορά είναι πολύ μεγάλη στο θέμα της αντοχής και της αξιοπιστίας.

Συνολικά (για να τελειώσει η δικιά μου τοποθέτηση θα χρειασθεί ~ 120-130 ευρώ χωρίς τα εργατικά)

Σίμος

Απάντηση: Re: Βοηθεια για επιλογη πιατου για μοτερ

Tο optibox 3800 (και 3800S) ειναι ακριβως το ιδιο με το dark motor το απλο (και το superior αντιστοιχα), και εδω στη θεσσαλονικη το βρηκα τουλαχιστον σε 2 μαγαζια με 60-65 ευρω.

Ναι ,το ανεφερα κι εγω οτι εδω μπορει να το βρει φτηνοτερα , η τιμη ουσιαστικα των μοτερ είναι ιδια αλλα τα μεταφορικα ανεβασαν το κοστος. Σιγουρα θα ηταν καλυτερη η λυση με polar mount + actuator + diseqc vbox positioner αλλα εγω ξεκινησα λιγο αναποδα. Πηρα πρωτα το μοτερ γιατι αρχικα σκοπευα να κρατησω το παλιο μου πιατο (περιπου 70 cm) αλλα στη συνεχεια αποφασισα να παρω μεγαλυτερο και κατεληξα με το OP120. Αν είχα ξεκινησει με το πιατο τοτε ισως επραττα διαφορετικα. -bye-