Βοηθεια για επιλογη progector

nikolas_s

Established Member
2 March 2015
141
Θέλω να αγοράσω τον benq w 1070+ και έχω πρόβλημα με τις αποστάσεις, λοιπόν η οθόνη λόγο διαρρύθμισης τον τοίχων δεν μπορεί να πάει πάνω από 100ιντσες δεν με νοιαζει η απόσταση θέασης μιας και εχω 4 + μέτρα χώρο αλλά θέλω να είναι όσο το δυνατό κολλημένος στο ταβάνι και να ξεκινάει η οθόνη από τα 60 εκατοστά? Γίνεται αυτό? Υπαρχει προβολι που να μπορεί να μου κάτσει με αυτές τις αναλογίες?

όταν λές να ξεκινάει η οθόνη από τα 60 εκατοστά εννοείς από το ταβάνι ή το πάτωμα????

απο το πατωμα vas_papavas,

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιαννη ειδα μονο την τιμη και εκλεισα τρομαγμενος την σελιδα :bigcry:

αλλα πρεπει να ειναι απιστευτο προβολι

Γιαννη δεν κυκλοφορει αυτο ετσι δεν ειναι?

Όχι, είναι παλιό. Αν μπορέσεις και το βρεις μεταχειρισμένο, όμως, χτύπα το!!

Τόσο μεγάλο όφσετ φακού που χρειάζεσαι ή πας σε παλιό DLP/LCD/LCOS μηχάνημα ή σε νέο μηχάνημα με αρκετά μεγάλο lens shift. Δυστυχώς, το δεύτερο στην ζώνη του 1000ρικου δεν παίζει. Οι Optoma έχουν λίγο μεγαλύτερο όφσετ αλλά όχι αρκετό για το σετ απ που σκέφτεσαι.

να σε καλα ρε Γιαννη, ναι απο τους καινουργιους νομιζω ενας sony κοντα στο 2000 μου το εκανε αλλα πηγαινε στα διπλα

Γιαννη εσυ σε τι σετ στησιματος παιζεις? ειδικα στο υψος οθονης απο το πατωμα

χαζομαρα ρωταω εσυ δεν βλεπεις σε 90 ιντσες αρα........

Αν υποθέσουμε ότι το ταβάνι σου είναι τρίμετρο, ο φακός του προβολέα θα κάτσει περίπου στα 2,7 - 2,8 μέτρα. 100 ίντσες στο ύψος είναι 1,25 μέτρα. Άρα 1,25 + 0,60 = 1,85 μέτρα. Δεν είμαι βέβαιος ότι ακόμα και ο Σόνυ με μεγάλο εύρος lens shift θα κατάφερνε να κατεβάσει 1 μέτρο την εικόνα. Ακόμα και Ινφόκους που σου είπα παραπάνω θα έπρεπε να κάτσει στα 2,5 μέτρα.

Είμαι και 'γω ελαφρώς ψηλά λόγω εμποδίου. Ξεκινάω στους 90 πόντους.

Νικολα και εγω ειχα το ιδιο θεμα οταν εγκατεστησα τον δικο μου. Παντως απο το να βαλεις τον προβολεα κοντα στο ταβανι (οπως εκανα εγω) και να ξεκιναει η εικονα απο πιο ψηλα ειναι χιλιες φορες καλυτερα να τον βαλεις πιο χαμηλα...ακομα και αν ειναι 1 μετρο χαμηλοτερα που λεει ο λογος. Εγω το "μετανιωσα" που τον εβαλα πιο πανω...μετα απο καποια ωρα κουραζει να κοιτας συνεχεια πανω. Ασε που οταν σηκωνομαι ορθιος η εικονα μου μοιαζει μεγαλυτερη..αλλα αυτο ισως και να ειναι ιδεα μου.

Εγω ειμαι στα 4 μετρα απο το πανι στις 92" και η εικονα ξεκιναει απο τους 107 ποντους και πανω(το πανι ξεκιναει απο λιγο πιο χαμηλα). Ειχα εμποδιο και εγω και δεν γινοταν αλλιως. Αν παω ποτε σε αλλο σπιτι θα το βαλω στο πατωμα το πανι :flipout:

προσπαθω να πεισω την γυναικα με 1000 ζορια για προβολι....τ εχω ταξει τα παντα και τις λεω ουτε που θα τον βλεπεις στο ταβανι πανω θα ειναι και δεν θα ενοχλει κανεναν....φανταζεσαι να το κατεβασω ενα μετρο κατω αχαχαχαχχαχαχαχαχ θα με δειτε μετα στις αγγελιες πωλειται benq w1070+ χωρις ωρες λειτουργιας σε τιμη προσφορας

μην μου βαζεις ιδεες :idea:

Γιαννη να ρωτησω κάτι ακομα, εαν το προβολι ειναι διπλα απο aircondition υπαρχει προβλημα? το εχεις καταλαβει οτι π ευκολα νοικιαζω ενα χωρο 40 τμ να κανω τ δουλεια μου αχαχαχαχαχα

Όταν λες δίπλα? Σημαδεύει και βαράει τον προβολέα ή είναι απλώς κοντά?

Όπως και να 'χει, το βασικό είναι να μην του στέλνει ζεστό αέρα, ο κρύος δεν φαντάζομαι πως τον ενοχλεί...αλλά καλύτερα να μιλήσουν οι τεχνικοί του φόρουμ. Η δική μου είναι απλή εντύπωση.

oxi αν μπει θα ειναι διπλα του οχι μπροστα του να τρωει ζεστο η κρυο αερα