Βοηθεια για επιλογη τηλεορασης!!!

mak0s

New member
24 October 2014
24
Γεια σας...θελω να αγορασω μια καλη τηλεοραση και ημουν ψιλοασχετος...μεχρι που διαβασα πολλα εδω μεσα και αλλου και καταλαβα καποια πραγματα...ασχολουμαι πολυ με υπολογιστες οποτε δεν ηταν και δυσκολο...λοιπον θελω μια τηλεοραση η οποια να εχει τελεια εικονα οπως μερικες που βλεπουμε στα καταστηματα ηλεκτρονικων ειδων και μενουμε αφωνοι με την ποιοτητα εικονας λες και εισαι μεσα και εσυ....
εχω οτε tv δορυφορικο(με τα ΗD καναλια δλδ) οποτε βλεπω απειρο ποδοσφαιρο...ντοκιμαντερ.movies. ηθελα επισης να ειναι smart tv γτ θα την χρησιμοποιω σιγουρα για ιντερνετ,να συνδεω το nexus 5 επισης...το 3d δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ αλλα αν υπαρχει δεν θα ελεγα οχι
smile.gif
!!η αποσταση που θα βλεπω ειναι 2-3μετρα..εκει αναμεσα ακριβως....
για οτιδηποτε αλλες πληροφοριες παραλειπω και ειναι απαραιτητες ρωτηστε και θα σας τις αναφερω αμεσα!!τα χρηματα που μπορω να διαθεσω που ειναι και το σημαντικοτερο για να με βοηθησετε ειναι ενα ποσο στα 600 ευρω πανω κατω!

Για την απόστασή σου θέλεις τουλάχιστον 50 ιντσών τηλεόραση, και για να πάρεις αυτά που ζητάς πρέπει να ανέβεις στο ποσό και να πας κοντά στο χιλιάρικο.

Ας ανεβουμε τότε εκεί κοντά όπως λες αφού χρειάζομαι 50 άρα

Αν είναι αισθητή η διαφορά σε κάποια χρήματα ποιο πάνω μπορώ να ανέβω αν αξίζει....

Η H6240 είναι η καλύτερη τηλεόραση για τις προδιαγραφές που έχεις ορίσει σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή.

Η UE48H6200 υστερεί σε κάτι από αυτή που προτείνες την 55" εκτός από τις ίντσες;

Η UE48H6200 υστερεί σε κάτι από αυτή που προτείνες την 55" εκτός από τις ίντσες;

Δεν νομίζω...

Βεβαια η 7 παραπάνω inches χτυπάνε άσχημα...

Εσύ αποφασίζεις...

Αν προέρχεσαι από μικρές inches , τότε και οι 48 είναι μια χαρά.

Εγώ θα πάρο tv με δόσεις , οποτε άνετα περνώ και 75... Γκουx... Γκουx... 55 inches , αλλα μετά μια στραβή να γίνει δεν θα μπορώ να κατεβω , θα μου έρθει άσχημα , για αυτό , προσωπικά , μετά τις 24 inches CRT , αποφάσισα να παο ( και να .... Συμβιβαστώ ) σε 48 inches.

Η άποψη μου λοιπόν έχει ως εξής:

Κανε την μετάβαση από μικρές σε μεγάλες inches , σιγά σιγά.

Πάρε τώρα την 48άρα και ύστερα παίρνεις μια oled 55άρα...

Δεν νομίζω...

Βεβαια η 7 παραπάνω inches χτυπάνε άσχημα...

Εσύ αποφασίζεις...

Αν προέρχεσαι από μικρές inches , τότε και οι 48 είναι μια χαρά.

Εγώ θα πάρο tv με δόσεις , οποτε άνετα περνώ και 75... Γκουx... Γκουx... 55 inches , αλλα μετά μια στραβή να γίνει δεν θα μπορώ να κατεβω , θα μου έρθει άσχημα , για αυτό , προσωπικά , μετά τις 24 inches CRT , αποφάσισα να παο ( και να .... Συμβιβαστώ ) σε 48 inches.

Η άποψη μου λοιπόν έχει ως εξής:

Κανε την μετάβαση από μικρές σε μεγάλες inches , σιγά σιγά.

Πάρε τώρα την 48άρα και ύστερα παίρνεις μια oled 55άρα...

ερχονται και οι qd lcd!!!!

Αυτήν την στιγμή έχω μια 28αρα hyundai που μου είχαν κάνει δώρο... Οπότε πιστεύω και η 48 άρα θα με καλύψει στο μάτι...

Γνωμη μου ειναι να πας σε 55 οι ιντσες συνηθίζονται πολυ γρηγορα....εγω ειχα μια 22 crt και πηγα και πηρα την 55w905 στα 2.5 μετρα και πλεον μου φαινεται μικρη χωρις υπερβολες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

στην αρχη πηγαινα για 46-47 αλλα μετα ακουσα τα παιδια εδω μεσα και πηρα την 55 το μονο σιγουρο ειναι πως δε θα το μετανιωσεις με τιποτα οσο περισοτερες τοσο το καλυτερο σκεψου το καλα,καλη επιλογη οτι και να παρεις.

Ποια η διαφορά της UE55H6200 από την UE55H6240 και από την UE55H6400..εκτός από τιμή που έχουν πάνω κάτω ίδια ... Στα τεχνικά έχουν μεγάλη διαφορά; ποια θεωρείται καλύτερη;

Last edited:
Ποια η διαφορά της UE55H6200 από την UE55H6240 και από την UE55H6400..εκτός από τιμή που έχουν πάνω κάτω ίδια ... Στα τεχνικά έχουν μεγάλη διαφορά; ποια θεωρείται καλύτερη;
Από ποιότητα εικόνας , είναι ακριβώς ίδιες. Διαφέρουν σε σχεδιασμό και σε εξοπλισμό, δε θυμάμαι ακριβώς τις διαφορές, αλλά κυρίως έχει να κάνει με έξτρα δέκτες διπλούς κτλ.

H 6400 έχει 400 hz οι υπόλοιπες 200hz... Δεν επηρεάζει ποιότητα εικόνας αυτό;;

Τελικά μπερδεύτηκα λίγο στις ίντσες... Κατέληξα σε 6400 η 6200 Samsung αλλά οι ίντσες με παιδεύουν... Πήγα είδα σε ένα φίλο μπάλα σήμερα βλέπαμε από τα 2 μέτρα και έχει 42" και μου φάνηκε μεγάλη και αρκετή για τέτοια απόσταση.... Εγώ θα βλέπω από τα 2 μέτρα μέχρι τα 3 μέγιστο στην γωνία του γωνιακου καναπέ... Μια 48 άρα η 50 δεν καλύπτει; με φαίνεται too much οι 55....παραθέτω φωτο από την πιο μακρινή απόσταση που κάθομαι.... Τώρα έχω 27αρα hyundai..

Attachments

• uploadfromtaptalk1414363181888.jpg
    uploadfromtaptalk1414363181888.jpg
    85.1 KB · Views: 135
H 55" είναι σωστή για την απόσταση που έχεις στη φωτό. Αν κάθεσαι στην άλλη άκρη του καναπέ είναι πολύ μεγάλη. Νομίζω ότι η 50H6200 είναι η χρυσή τομή για την απόσταση (ξεκινώντας απο εκεί για να βλέπεις ΑΝΤ1 και φτάνοντας στην άλλη γωνία για το 3D) και το budget σου

H 55" είναι σωστή για την απόσταση που έχεις στη φωτό. Αν κάθεσαι στην άλλη άκρη του καναπέ είναι πολύ μεγάλη. Νομίζω ότι η 50H6200 είναι η χρυσή τομή για την απόσταση (ξεκινώντας απο εκεί για να βλέπεις ΑΝΤ1 και φτάνοντας στην άλλη γωνία για το 3D) και το budget σου
Συμφωνώ.

Οπότε καταλήγω σε 50h6400 50h6200 50h6240.... Ποια είναι καλύτερη;;; ποιες οι διαφορές που δεν διακρίνω πλην hz..

Κάποιος να με διαφωτίσει τώρα που είμαι ανάμεσα στις τρεις... Τι διαφορές έχουν μεταξύ τους; ποια είναι η καλύτερη;

Οι 6200 και 6240 είναι ίδιες. Η 6400 είναι λεπτότερη, πιθανώς έχει άλλο panel (στις 55' η 6200 έχει AU Optronics και η 6400 Samsung), έχει περισσότερα πλασματικά Hz (πραγματικά 100 έχουν όλες), δίνει τα 3d γυαλία (έξτρα στην 6200) και δέχεται φωνητικές εντολές. Καλύτερη είναι μάλλον η 6400 αλλά καλό είναι να τις δείς από κοντά και να αποφασίσεις ποιά σου αρέσει εσένα