Βοηθεια για επιλογη TV

markisios

New member
17 October 2012
8
Αγορά τηλεόρασης 42''- 46'' μέχρι 600 ευρώ -Λύσεις?

Καλησπερα
ΕΙμαι νεος στο forum και σχετικα ασχετος σε θεματα τεχνολογιας
Ηθελα την βοηθεια σας, σχετικα με αγορα νεας TV με τα χαρακτηριστικα που αναφερω στο θεμα.
Το σαλονι εχει γενικα σκουροχρομα επιπλα και πατωμα (στο χρωμα της καστανιας) και 2 μπαλκονοπορτες (ειναι δηλαδη φωτεινο, αλλα αυτο υποθετω ρυθμιζεται ετσι δεν ειναι)
Η χρηση θα ειναι κυριως ταινιες DVD και απο USB, παιδικα, και λιγο ποδοσφαιρο και ντοκυμαντερ, (ειδησεις το minimum)
Ποια η βελτιστη λυση?

Ευχαριστω!

Re: Αγορά τηλεόρασης 42''- 46'' μέχρι 600 ευρώ -Λύσεις?

σε ευχαριστω, να υποθεσω οτι σε Plasma ειναι αδυνατον ετσι?

Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης 42''- 46'' μέχρι 600 ευρώ -Λύσεις?

Σε πλάσμα
Με καλό μαύρο αλλά χωρις ανακλαστικό φίλτρο:
42UT50
http://www.skroutz.gr/s/445187/Panasonic-TX-P42UT50E.html
Με μέτριο μαύρο χωρίς φίλτρο αλλά με μέγεθος/ τιμή:
50PA5500
http://www.skroutz.gr/s/449535/LG-50PA5500.html
Σε edge led lcd με λεπτό πάχος σε αντίθεση με την 6030 100hz κ 4 HDMI
Toshiba 40TL933
http://www.skroutz.gr/s/1563782/Toshiba-40TL933.html

Συγνώμη που την ξέχασα αυτήν είναι πολύ καλή για τα λεφτά της.

Δες και την 50PA5500 (πολύ καλό value for money) με μειονέκτημα τις ανακλάσεις και την κατανάλωση ρεύματος (20-30 ευρώ το χρόνο πάνω από μια 40" LED LCD).

..άν είναι να πάει σε εντελώς vfm HD ready plasma καλύτερη η E450 απο την 490 και γλυτώνει 100...
http://www.skroutz.gr/s/443932/Samsung-PS43E450A1W.html
Υπάρχει και η πρόταση της Πανασόνικ 42Χ50
http://www.skroutz.gr/s/1688087/Panasonic-TX-P42X50E.html?keyphrase=42Χ50
Αλλά αυτές είναι προτάσεις ~400 αντι για ~600..

Καλημερα
Δεν ειναι καλυτερο εαν ειναι με Full HD?

"Η χρηση θα ειναι κυριως ταινιες DVD και απο USB, παιδικα, και λιγο ποδοσφαιρο και ντοκυμαντερ..."

Δεν παιζει λοιπόν ρόλο για την συγκεκριμένη χρήση εκτός και θέλεις μελλοντικά να βλέπεις και αρκετές ταινίες 1080p. Αν όμως έχεις αρκετά φωτεινό χώρο όμως ίσως πρέπει να στραφείς σε LED LCD.

Δεν ξερω καν τι ειναι οι ταινιες 1080p , (ειπαμε κομματακι ασχετος), θα το κοιταξω να δω τι σημαινει καποια στιγμη
Για LED LCD με τα ανωθεν χαρακτηριστικα επομενως τι εχεις να προτεινεις?

"Η χρηση θα ειναι κυριως ταινιες DVD και απο USB, παιδικα, και λιγο ποδοσφαιρο και ντοκυμαντερ..."

Όπως τα λέει ο Yperion...:a0210:

Αν δεν είναι πολύ φωτεινός ο χώρος σου...

Η πρώτη επιλογή για όποιον θέλει ποιότητα εικόνας είναι πλάσμα , εφόσον δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο βέβαια γιατί με έντονο φως δεν απoδίδουν το ίδιο καλά.

Από εκεί και πέρα κοιτάς Sony/Samsung σε LED LCD με τους κατασκευαστές με passive 3D (όπως LG/Panasonic/Philips) να αποτελούν την καλύτερη επιλογή αν σε ενδιαφέρει πολύ το 3D. Σε 2D είναι ένα σκαλοπάτι τουλάχιστον πιο κάτω.

...για τη χρήση που τι θες και για την κατανάλωση ...

Οι LCD θέλουν καλό σήμα για να αποδώσουν , τουλάχιστον 720p.

Σε σήματα χαμηλής ανάλυσης την εικόνα που είχες με τηλεόραση πλάσμα δεν θα την δεις.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/986-LCD-vs-Plasma-TVs/page213

Εξαρτάται για ποιο μοντέλο μιλάμε , συνήθως έχουν καλύτερο μαύρο και αντίθεση ενώ λόγω μικρότερης φωτεινότητας είναι και πιο ξεκούραστη για τα μάτια η εικόνα τους.

Δεν αποδίδουν καλά σε χώρους με πολύ έντονο φωτισμό και καίνε και καμιά 80-100αρια watt παραπάνω ρεύμα (που είναι 20-30 ευρώ το χρόνο).

Για εμένα υποκειμενικά πλεονεκτούν και σε τηλεοπτικό σήμα ειδικά όταν τα κανάλια δεν είναι και πολύ καλής ποιότητας όπως τα δικά μας.

Σε διάρκεια ζωής και αξιοπιστία μιλάμε για τα ίδια πάνω κάτω δεδομένα και στις δυο τεχνολογίες.

Υπάρχει όντως διαφορά , γύρω στα 100 watt για ένα αντίστοιχο μεγέθους μοντέλο που μεταφράζεται σε 23 ευρώ το χρόνο περίπου για 8 ώρες την ημέρα λειτουργιά.

(0.08 ευρώ/KWh x 8 ώρες/ημέρα x 365 ημέρες/χρόνο x 0,1 KW = 23,36 ευρώ/χρόνο)

Για την φθορά δεν υπάρχει θέμα , έχουμε μέλη με πλάσμα του 2006 και λειτουργούν ακόμη μια χαρά.

Για το αν είναι καλή η εικόνα αυτής που προτείνω σε παραπέμπω στα λεγόμενα άλλου μέλους...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/986-LCD-vs-Plasma-TVs/page213

....για το τηλεοπτικό...

Είναι θέμα προσωπικής προτίμησης , τα χρώματα των πλάσμα μοιάζουν με αυτά των CRT , κάποιοι λένε οτι είναι πιο "φυσικά" η πιο "κινηματογραφικά" , τα χρώματα των LED LCD είναι πιο "εντυπωσιακά" μερικοί μπορεί να τα χαρακτηρίσουν και "ψεύτικα".

Ειδικά για τηλεοπτικό εγώ συστήνω πλάσμα , φίλος μου πήρε την Samsung 40D5000 και σε τηλεοπτικό σήμα η εικόνα είναι σαφώς χειρότερη από μια Panasonic plasma τριετίας που εχω εγώ αλλά και απο Samsung πλάσμα επίσης παλιότερο μοντέλο που έχει άλλος φίλος μου.

Επίσης οι πλάσμα υπερτερούν σε value for money , μια μετριότατη LED LCD όπως η Sony EX720 και έχει 1000+ ευρώ για 46".

Αφού θέλει τηλεόραση LED πες του μετά να μην διαμαρτύρεται ότι σε τηλεοπτικό δεν δειχνει καλά και να ψάχνει ρυθμίσεις και αυτός.

...και μια και ρωτάς για το FullHD...

Εγώ πάλι διαφωνώ. Το πρωταρχικό στην εικόνα δεν είναι η ανάλυση. Ειδικά αν μιλάμε για τηλεοπτικό/Digea δεν παιζει απολύτως κανένα ρόλο.

Αγόρασε την Ε450 να χαρείς πλούσια χρώματα και καλή κίνηση (για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής). Άσε τις τηλεοράσεις LCD με σήμα "fullHD" και την θολούρα στην κίνηση και τα ξεβαμμένα χρώματα να τις αγοράσουν άλλοι.

EDIT

Ουπς ξέχασα ... markisios καλώς ήρθες στη παρέα μας...καλές αποφάσεις και καλές αγορές -bye-

Last edited:

Πραγματικά είναι συγκινητικό να επιβραβεύομαι σε τέτοιο βαθμό για την προσφορά μου στο avclub που οι απόψεις μου να θεωρούνται υποδείγματα.

Ευχαριστώ Χρήστο.

Παρακαλώ Γιάννη μου, τώρα που το λες, πρωταρχικός μου σκοπός δεν ήταν η επιβράβευση προς το προσωπό σου, αλλά η όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση για αυτούς που ρωτάνε και μας διαβάζουν είτε ως μέλη ή ως αναγνώστες. Για μένα βλέπεις πάνω απ' όλα είναι η επιβράβευση του forum και εν προκειμένω, το έκανα επειδή οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις όλα αυτά τα χρόνια στην Αγορά Τηλεόρασης είναι συνεχόμενες επαναλήψεις και όσοι βοηθάν όσους ρωτάν λένε πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα.

Έτυχε τώρα και ταίριαξε η ερώτηση του markisios με τις απαντήσεις παραπάνω, οπότε όταν έχω χρόνο και μπορώ να κάνω κάτι (ανάλογα με την περίπτωση) θα το κάνω, έτσι κάποια στιγμή θα φτιάξουμε μηνύματα υποδείγματα με μαζεμένες απαντήσεις από παλαιότερα νήματα και όλα θα είναι πιο εύκολα.

EDIT

Εννοείτε βέβαια ότι όποιο μέλος θέλει να κάνει κάτι ανάλογο το βήμα είναι ελεύθερο και κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Last edited:

Εκανα μια αναζητηση βασει των οσων ειπατε και ειδου :
LG ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ LED 42LS5600 100HZ 42" με 469 Ευρο
TV PANASONIC TX-P42UT50E με 545 Ευρο
Samsung PS43E490B1W με 479 Ευρο
Samsung UE40EH6030WXXH με 487 Ευρο
Επισης το οτι μενω στην Αρτεμιδα (ΛΟυτσα) μπορει να επηρεασει?
Πως μπορω να ξερω την ισχυ του σηματος?
Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις
Ευχαριστω για την προσπαθεια σας

Μεσα στο ΣΚ (ενεκα πιεσεων εσωτερικων) θα πρεπει να αγορασω νεα TV
Με τα λιγα που γνωριζω καταληγω στις εξης:

1) LG LED TV 42" Full HD με 480,00 €
2)
LG PLASMA TV 42" HD 600Hz με 395,00 €
3) LG LED TV 42" CINEMA 3D FULL HD 100Hz με 495,00 €
4) Samsung Plasma Series 490 43'' με 485,00 € και
5) LG 50PA4500 Plasma με 477,00 €

Τι προτεινετε?

Υ.Γ. Επισης, απο τον tsampa.gr εχει αγορασει κανεις? (Τα τηλεφωνα τους παντως εδω και μερες δεν λειτουργουν)

Μεσα στο ΣΚ (ενεκα πιεσεων εσωτερικων) θα πρεπει να αγορασω νεα TV
Με τα λιγα που γνωριζω καταληγω στις εξης:

1) LG LED TV 42" Full HD με 480,00
2)
LG PLASMA TV 42" HD 600Hz με 395,00
3) LG LED TV 42" CINEMA 3D FULL HD 100Hz με 495,00
4) Samsung Plasma Series 490 43'' με 485,00 και
5) LG 50PA4500 Plasma με 477,00

Τι προτεινετε?

Υ.Γ. Επισης, απο τον tsampa.gr εχει αγορασει κανεις? (Τα τηλεφωνα τους παντως εδω και μερες δεν λειτουργουν)

Για να πάρεις πιο τεκμηριωμένες απαντήσεις δώσε κάποιες πληροφορίες για την απόσταση θέασης και τη χρήση που πρόκειται να κάνεις (τηλεοπτικό πρόγραμμα - ταινίες fullhd - gaming - 3d κλπ).

Φωτεινό περιβάλλον και χρήση κυρίως ημέρα πας για LED LCD , χρήση με μέτριο προς χαμηλό φωτισμό κοιτάς για πλάσμα.

Για εμένα value for money είναι η LG 42LS5600 και Samsung 40EH5000 στην πρώτη περίπτωση και Samsung 43E450 , LG 42PA4500 στην δεύτερη.

Εκτός και αν ανέβεις λίγο στα χρήματα και δεις την Toshiba 40TL933...

και την Samsung 40EH6030...

http://www.skroutz.gr/s/1948758/Samsung-UE40EH6030.html

Για να πάρεις πιο τεκμηριωμένες απαντήσεις δώσε κάποιες πληροφορίες για την απόσταση θέασης και τη χρήση που πρόκειται να κάνεις (τηλεοπτικό πρόγραμμα - ταινίες fullhd - gaming - 3d κλπ).

Αποσταση θεασης γυρω στα 2 με 2,5 μετρα.
Τηλεποπτικα προγραμματα οτι παιζει συνηθως η TV, Λιγο παιδικα για την κορη μου, λιγο ποδοσφαιρο, κυριως ταινιες απο DVD (to DVD ειναι σχετικα παλιο) και απο USB. Gaming εχει ο γιος μου ενα Play Staion, αλλα δεν πολυασχολειτε πλεον (και μαλλον καλυτερα γιατι πρεπει να διαβασει και για την σχολη)

Εαν οποισδήποτε φίλος έχει ανοίξει ήδη νήμα για έρευνα αγοράς τηλεόρασης, καλό είναι να συνεχίζει τις απορίες και ερωτήσεις του σε αυτό, ακόμα κι αν αλλάζει τις αρχικές επιλογές που είχε κατά νου.

Είναι ευκολότερο και για τον ίδιο και για όσους θέλουν να τον βοηθήσουν, όταν οι πληροφορίες που κατατίθενται και η ροή της συζητήσης είναι μαζεμένες σε ένα σημείο.

Οπότε φίλε markisios εντός ολίγων δευτερολέπτων τα νήματα που έχεις ανοίξει θα "παντρευτούν".

Καλές αποφάσεις και καλές αγορές.

Last edited: