Βοήθεια Για Εξοπλισμό

nikosz

New member
27 August 2007
4
Γεια σας
Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής.
Μένω σε ένα συγκρότημα κατοικιών όπου θα θέλαμε να αποκτήσουμε δορυφορικό σήμα. Αυτό που θα θέλαμε είναι να μπορεί το κάθε σπίτι να βλέπει οποιοδήποτε κανάλι θέλει ξεχωριστά με το τι βλέπει ο καθένας και χωρίς να επηρεάζει κανέναν. Θα ήθελα να δώσουμε βάση σε γερμανικά κ γαλλικά κανάλια.
Αυτό που θέλω από εσάς είναι να με βοηθήσετε στην αγορά εξοπλισμού. Τι ακριβώς είναι αυτό που θα χρειαστώ για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Σας ευχαριστώ.
 
Πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες. Για πόσες κατοικίες ή ξεχωριστά δωμάτια για δορυφορική λήψη μιλάμε, ποιους δορυφόρους και κανάλια θέλετε, αν ενδιαφέρεστε για συνδρομητικά ή μη κανάλια.
 
Ειναι για 6 διαφορετικές κατοικίες οπου η κάθε μια θα έχει εναν αποκωδικοποιητή.
Μιλάμε για δορυφορική λήψη κατα προτίμηση γαλλικά και γερμανικά κανάλια.
Αν υπάρχει η δυνατότητα για συνδρομητικά κανάλια όπως Nova θα με ενδιέφερε.
 
Αν υποθέσουμε πως βάζεις ένα πιάτο συνολικά, από κει που θα το τοποθετήσεις ποια είναι η μέγιστη απόσταση του καλωδίου που θα τραβήξεις έτσι όπως το σκέφτεσαι;
Αν η μέγιστη απόσταση είναι το πολύ μέχρι 50 μέτρα με καλό καλώδιο χαμηλής απώλειας μπορείς να βάλεις ένα πολυδιακόπτη με είσοδο 2 δορυφόρων(astra 19.2+hotbird θα σε καλύψουν για ότι θες)+επίγειο και με έξοδο 6 παροχές.
 
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά θα χρειαστώ
2 πιάτα για astra και hotbird
έναν πολυδιακόπτη με 6-10 εξόδους και 2 εισόδους
και απο έναν αποκωδικοποιητή σε κάθε κατοικία.
Σε περίπτωση που θα θέλω να βάλω και συνδρομητικά κανάλια πως θα μπορέσω να μοιράσω το σήμα σε όλους τους αποκωδικοποιητές?
 
Άλλη λύση εκτός πολυδιακόπτη είναι η χρήση ενός πιάτου με 2 octo lnb και 6 DiSEqC για τις 6 κατοικίες.
 
Για τους ειδικότερους. Δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει;
1 Πιάτο με 2 LNB σε 1 DiSEqC και την έξοδό του μαζί με της αντένας του επίγειου σε 1 Compiner TV Sat σε ένα καλώδιο καθόδου και σε κάθε διαμέρισμα - δωμάτιο 1 πρίζα SAT/TV, από τις οποίες η τελευταία θα είναι τερματική; Τώρα τι θα γίνει από απώλειες σήματος και αν χρειαστεί ενισχυτής γραμμής θα δείξει.
 
Για τους ειδικότερους. Δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει;
1 Πιάτο με 2 LNB σε 1 DiSEqC και την έξοδό του μαζί με της αντένας του επίγειου σε 1 Compiner TV Sat σε ένα καλώδιο καθόδου και σε κάθε διαμέρισμα - δωμάτιο 1 πρίζα SAT/TV, από τις οποίες η τελευταία θα είναι τερματική; Τώρα τι θα γίνει από απώλειες σήματος και αν χρειαστεί ενισχυτής γραμμής θα δείξει.
Ξέχασες να λάβεις υπ'όψιν τον παράγοντα ανεξάρτητο κανάλι σε κάθε κατοικία...-bye-
 
Να σας πω την αλήθεια τώρα έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που μου είπατε. Ίσως να φταίει και το ότι δεν έχω και πολλές γνώσεις.
Για να μπορέσω να μπω στο κλίμα αυτά που θα χρειαστώ σίγουρα είναι
1) 2 πιάτα για astra και hotbird
2) έναν πολυδιακόπτη με 6 εξόδους και 2 εισόδους
3) και απο έναν αποκωδικοποιητή σε κάθε κατοικία.
και σε περίπτωση που θα θέλω συνδρομητικά κανάλια ένα Card Splitter
 
Περίπου έτσι θα βαδίσεις με ένα πιάτο κ 2 lnb:
Με χρήση πολυδιακόπτη (θα χρειστεί παροχή ρεύματος):
08receiver-02sat-ms98.gif

Εδώ έχει 8 εξόδους , εσύ θα βρεις ένα με λιγότερα
---------------------------------------------------------
Με χρήση octo lnb και diseqc 2:1 :
08receiver-02sat-octo.gif

Τα ίδια κι εδώ, μπορείς να συνδέσεις μόνο 6 δέκτες
 
Last edited: