Βοηθεια για home cinema

tsipi

New member
30 August 2010
25
Καλησπερα!Θα ηθελα τη βοηθεια σας να στησω επιτελους ενα home cinema
Ο χωρος μου ειναι περιπου 45τμ αλλα το συστημα θα αφορα τα 25-30.
Εχω ειδη μπροστα απο τα b&w dm1800
http://assets.bowers-wilkins.com/med/Libraries/3/DM1800_Archive_l2_w0_h0.pdf

Για ενισχυτη μαλλον καταληγω στον Denon 1911 για πιο μουσικος αλλα υπαρχει και η σκεψη για Yamaha 765,767 ή 667.Θα ηθελα τη γνωμη σας για αυτους

Για τα πισω εχω καταληξει στα roister emphasis 5

Το προβλημα μου ειναι το κεντρικο και το sub
θα ηθελα προτασεις που να μην ξεπερνουν συνολικα τα 500ευρω

Εγω σκεφτομαι για κεντρικο
α)Roister Emphasis C5 Wenge
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=2066
β)Kef c6LCR
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=858

για sub-woofer
α) Kef C4
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=1063
β)Roister PB-10 ή PB-150
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=2069
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=2068
γ)Velodyne impact-10
http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=950&option=com_virtuemart&Itemid=5
δ)Crystal audio thx-10subt
http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=950&option=com_virtuemart&Itemid=5

Τι μου προτεινεται απο ολα αυτα σε συνδυασμο με τα b&w που εχω

Ευχαριστω πολυ!

Ο χώρος σου είναι μεγάλος και ίσως να χρειάζεσαι μεγαλύτερο ενισχυτή...
Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα, αν και απ' ότι είδα δεν είναι δύσκολο φορτίο τα dm1800... τα οποία και αυτά ίσως να είναι λίγα, αλλά αφού ήδη τα έχεις φαντάζομαι ότι παίζουν καλά στο χώρο σου.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το 3d ρίξε μια ματιά σε ΑV Receiver της προηγούμενης γενιάς, γύρω στα 130-150W (ώστε να σου δώσει γύρω στα 60-70 ανά κανάλι χωρίς παραμορφώσεις).

Για κεντρικό προτίμησε κάποιο που να ταιριάζει περισσότερο με τα front, ίσως της Β&W...

Για πίσω μου αρέσει η επιλογή σου για Roister, είναι αξιοπρεπή ηχεία...

Για Sub νομίζω ότι θα δυσκολευτείς, λόγω χώρου ίσως ένα 10άρι να μην δώσει τα αποτελέσματα που θέλεις... Κοίταξε αν γίνεται για καλό 12άρι ή άλλο ένα 10άρι...
Από τα οικονομικά και καλά sub έχω ξεχωρίσει τα velodyne και yamaha...

Προσπάθησε αν είναι εφικτό να δοκιμάσεις ότι αγοράσεις ώστε να έχεις ιδία άποψη!

Καλή επιλογή!

Αν δεν παρω κεντρικο b&w λογω κοστους ποιο κατα τη γνωμη σου ταιριαζει καλυτερα με τα μπροστινα μου ηχεια?
Για sub εχεις καποιο συγκεκριμενο να μου προτεινεις?

Δύσκολο να σου προτείνω κεντρικό για τα dm1800, γιατί δεν τα έχω ακούσει...

Παλαιότερα γνωστός μου έπαιζε με μια τριάδα Audio spectrum και όταν το αναβάθμισε με front B&W684 το κεντρικό της Audio specrum ταίριαξε αρκετά καλά... δυστυχώς δεν θυμάμαι το μοντέλο (μάλλον της σειράς ΑVS ήταν).

Για sub δύο σαν τα Velodyne impact-10 ή δύο Υamaha YST-515 (αυτά τα έχω σπίτι...) ή κάποιο 12άρι earthquake ή velodyne...

Είναι πολλά τα τετραγωνικά σου...

Καλησπέρα παιδιά ,

Λοιπόν έχω το C5 και το PB-150.Για το sub έχω να πω ότι εκτός από τις χαμηλές που δεν μπορεί να τις αποδώσει καλά κατά τα αλλά είναι πολύ καλό για τα χρήματα του. Ίσος το καλύτερο στα 200 euros.Το κεντρικό δεν με έχει αφήσει 100% ικανοποιημένο.

Προσωπικά θα σου πρότεινα να πάρεις klipsch rb-62 η 82 και κεντρικό rc-52 η 62 της ίδιας σειράς. Γενικός το κεντρικό πάει με τα ηχεία που έχεις σαν βασικά αριστερό δεξή δηλαδή ότι άλλο και να συνδυάσεις το αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό.

Οπ δεν είδα ότι έχεις μπροστινά χεχεχεχε τότε πας σε b&w κεντρικό της ιδίας σειράς και sub ότι σου αρέσει δεν παίζει ρόλο.Θα σου πρότεινα να πάρεις 10'' πάντως και πάνω.μην σου πω 12''αρι.

Βασικα ασχετως με τι L/R ηχεια εχεις το κεντρικο πρεπει να αποδιδει σωστα τους διαλογους.
Εκει βρισκεται η επιτυχια ή η αποτυχια του.
Δεν εχει να κανει με ταιριασμα παντως.

Το αν θα παιζει καλα σε 5.1 (και πανω) εχει να κανει κατα 99.99% στο ποσο πιστα αποδιδει τις φωνες δηλαδη.

Ενα ζευγος L/R το αντεχεις και ας μην αποδιδει σωστα τα γυναικεια φωνητικα σε ενα τραγουδι, και ας ακουγεται σαν αντρας. Και ας μην ξεχωριζεις και τοσο τους βαρυτονους με τους οξυφωνους.
Αλλά αλλο η μουσικη και αλλο ο διαλογος.
Στην μουσικη απλα θα πεις οτι δεν παιζει καλα, στους διαλογους θα πεις πως το ηχειο αυτο ειναι για τα σκουπιδια.

Παιζει ρολο και η ευαισθησια αλλά σχεδον ολα τα κεντρικα εχουν μεγαλη. Οποτε δεν θα εχεις προβλημα, αν και ρυθμιζεται κιολας.

Φίλε μου
1) το κεντρικό δεν παίζει μόνο διαλόγους
2) ο χαρακτήρας του ήχου και η τονικότητα αλλοιώνονται αισθητά από την χρήση μη ταιριαστών front-center (θα πρότεινες συνδυασμό front/κόρνες με center/tweeter?)
3) Αν τα front δεν αποδίδουν κατ' ελάχιστο σωστά τη μουσική θα είναι χάλια και στο HT... Ας μην υποβαθμίζουμε την αξία κανενός μέρους ενός συστήματος, όλα συμμετέχουν εξίσου στο τελικό αποτέλεσμα... και ανάλογα τις απαιτήσεις του, ο ακροατής μπορεί να επιλέξει τι τελικά θα κάνει...

Βασικα ασχετως με τι L/R ηχεια εχεις το κεντρικο πρεπει να αποδιδει σωστα τους διαλογους.
........

Ενα απ' τα βασικότερα πράγματα στο στήσιμο ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου είναι το ταίριασμα του κεντρικού. Και γι' αυτό το λόγο καλό είναι να χρησιμοποιούμε κεντρικό της ίδιας σειράς με τα L-R.

Φίλε μου
1) το κεντρικό δεν παίζει μόνο διαλόγους
2) ο χαρακτήρας του ήχου και η τονικότητα αλλοιώνονται αισθητά από την χρήση μη ταιριαστών front-center (θα πρότεινες συνδυασμό front/κόρνες με center/tweeter?)
3) Αν τα front δεν αποδίδουν κατ' ελάχιστο σωστά τη μουσική θα είναι χάλια και στο HT... Ας μην υποβαθμίζουμε την αξία κανενός μέρους ενός συστήματος, όλα συμμετέχουν εξίσου στο τελικό αποτέλεσμα... και ανάλογα τις απαιτήσεις του, ο ακροατής μπορεί να επιλέξει τι τελικά θα κάνει...

1. Η αποδοση των διαλογων ειναι που θα ξεχωρισει το ηχειο απο καλο ή οχι. Φυσικα και δεν παιζει μονο αυτους. Φυσικα και αν ειναι μαπα και δεν αντεχει ιχνος χαμηλης συχνοτητας και παραμορφωνει παιζει και αυτο ρολο.
Τα αυτονοητα ομως παραλειπονται.

2. Δεν προτεινα συνδυασμο. Αντιθετα ειπα οτι δεν χρειαζεται τοσο μεγαλη δεσμευση ως προς την μαρκα. Φυσικα και αν εχεις ενα audiophile ηχειο και παιζει σωστα τοτε μπορει να συνδυαστει με οποιοδηποτε κεντρικο ηχειο που παιζει σωστα και θα μπορουσε να ανηκει στην κλαση "audiophile".
Φυσικα και δεν παιζει ρολο αν τα κυριως ηχεια σου ειναι της πλακας το αν θα παρεις ενα καλο κεντρικο ηχειο.
Το αντιθετο ομως πειραζει. Τα κυριως ηχεια να ειναι καλα και εσυ να παρεις ενα μαπα κεντρικο που παιζει τα φωνητικα λες και ειναι τρανζιστορακι.

3. Σε κανενα σημειο δεν ειπα οτι τα L/R δεν παιζουν ρολο στην αποδοση του 5.1
Οποτε μην βαζουμε λογια που δεν ειπωθηκαν.

Ενα απ' τα βασικότερα πράγματα στο στήσιμο ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου είναι το ταίριασμα του κεντρικού. Και γι' αυτό το λόγο καλό είναι να χρησιμοποιούμε κεντρικό της ίδιας σειράς με τα L-R.

Αυτο ουτε η ιδια η εταιρια δεν το τηρει.
Αν παρουμε σαν παραδειγμα την σειρα diamond 10 (θα μπορουσε να ειναι οποιαδηποτε αλλη σειρα ή μαρκα, δεν εχει καμια σημασια).
Εχει 9 ηχεια, με διαφορετικο χαρακτηρα το καθενα, τα οποια μπορουν να παιξουν ρολο κυριως ηχειων και μονο 3 κεντρικα.
Και τα κεντρικα... μαντεψτε... δεν εχουν καν ιδιο γουφερ... (που παιζει και μεσσαιες) με των κυριως. Οποτε... τι να λεμε για "ταιριασμα" και αλλα τετοια...

Και αυτα τα τρια δεν τα εχει στην γκαμα της για να εχει διαφορετικο ηχητικο χαρακτηρα, αλλά για δυο αλλους λογους:
α) να πιασει την φθηνη κατηγορια (πελατων) αλλά και την ακριβη.
β) να πιασει οσους εχουν πολυ περιορισμενο χωρο και θα το βαλουν σε βαση αλλά και αυτους που δεν εχουν τετοιο προβλημα και θελουν ενα σοβαρο κεντρικο ηχειο και οχι με 3" μεγαφωνακια...

Κακα τα ψεμματα.
Αν η αποδοση φωνητικων σε ενα δικαναλο συστημα μετραει μια φορά σε ενα πολυκαναλο συστημα η αποδοση διαλογων απο το κεντρικο μετραει δεκα.
Αυτο ειναι και το σημαντικοτερο.
Οποτε ασχετως τι μαπες ηχεια μπορει να εχει ο καθενας στα κυριως, και να μπουμαρουν, με πλαδαρο μπασο, να τσιριζουν οι υψηλες και οι μεσσαιες να ειναι καργα χρωματισμενες, μηδενικη αναλυση, κτλ, και παλι, σαν κεντρικο ηχειο αξιζει αυτο που μπορει να αποδωσει στα κυρια καθηκοντα του.

Last edited:
Με την ιδια λογικη αν εχουμε καποιο παλιο ζευγος ηχειων που παιζει παπαδες, επειδη δεν θα βρουμε σημερα το ταιρι του σαν κεντρικο ηχειο τοτε θα πρεπει να αλλαξουμε και τα καλα μας κυριως ηχεια...

παιδια καλησπερα!ειμαι νεος στο θεμα των projector και μολις χθες αγορασα τον epson EH-tw5500...οπως ειπα και πριν ειμαι τελειως ασχετος και θα ηθελα την βοηθεια σας.1)πως μπορω να τον συνδεσω με καποιο απο ps3-xbox360????
2)επειδη πλεον δεν εμεινε σαλιο απο την αγορα του μηχανηματος και επειδη δεν εχω 5.1(ακομα) υπαρχει καποια λυση να ακουω αυτα που βλεπω η θα αναγκαστω να βλεπω ταινιες του Sarlo????!!!!
3)πως το ρυθμιζω για καλυτερη εικονα το ρημαδι?????
βοηθεια παιδια!!!!!!!

Απάντηση: Re: Βοηθεια για home cinema

Το αν θα παιζει καλα σε 5.1 (και πανω) εχει να κανει κατα 99.99% στο ποσο πιστα αποδιδει τις φωνες δηλαδη.

Ενα ζευγος L/R το αντεχεις και ας μην αποδιδει σωστα τα γυναικεια φωνητικα σε ενα τραγουδι, και ας ακουγεται σαν αντρας. Και ας μην ξεχωριζεις και τοσο τους βαρυτονους με τους οξυφωνους.
Αλλά αλλο η μουσικη και αλλο ο διαλογος.
Στην μουσικη απλα θα πεις οτι δεν παιζει καλα, στους διαλογους θα πεις πως το ηχειο αυτο ειναι για τα σκουπιδια.

Παιζει ρολο και η ευαισθησια αλλά σχεδον ολα τα κεντρικα εχουν μεγαλη. Οποτε δεν θα εχεις προβλημα, αν και ρυθμιζεται κιολας.

Φίλε μου Quotάρω το πρώτο μήνυμά σου γιατί είναι ορισμένα πράγματα που τα έχεις ορίσει αυθαίρετα, νομίζω.

Γράφεις ότι η επιτυχία του κεντρικού κρίνεται αποκλειστικά από το πόσο καλά αποδίδει τους διαλόγους... Δεν ισχύει... Τί να κάνουμε?
Ποσοστά δεν μπορώ να σου δώσω, αλλά αυτιά έχω και μπορώ να καταλάβω ότι παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο... όπως το ταίριασμα το οποίο εσύ το απορρίπτεις...
Καλά κάνεις αν δεν είναι μέσα στη λίστα επιθυμιών σου... αλλά η συγκεκριμένη παράμετρος ξεφεύγει αρκετά από την έννοια του υποκειμενικού...

Στη συνέχεια σαφώς (σαφέστατα), λές ότι ένα ζεύγος front που αποδίδει σε δικάναλο τα γυναικεία φωνητικά σαν αντρικά ΔΕΝ είναι για τα σκουπίδια... και απλά "θα πείς ότι δεν παίζει καλά"... μήπως πρόκειται για κακή διατύπωση? ή μήπως δεν το καταλαβαίνω εγώ?
Θα έβαζες ένα τέτοιο ηχείο σπίτι σου και θα ήταν αποδεκτό σε πολυκάναλο?
Αυτό προτείνεις στον φίλο μας που ρωτάει...?
Και αν ναι, με ποιό τρόπο "έβαλα λόγια που δεν ειπώθηκαν"

Επί λέξη έγραψα πάνω σε αυτό ότι:
- "Ας μην υποβαθμίζουμε την αξία κανενός μέρους ενός συστήματος, όλα συμμετέχουν εξίσου στο τελικό αποτέλεσμα..."
Και εσύ ότι:
- "Σε κανενα σημειο δεν ειπα οτι τα L/R δεν παιζουν ρολο στην αποδοση του 5.1"...

Μα τι στο καλό? Όταν παίζουν τον βαρύτονο οξύφωνο και τα γυναικεία φωνητικά σαν αντρικά και είναι για σένα αποδεκτά, παίζουν κάποιο ρόλο?

Ίσως τα παραπάνω να ειπώθηκαν καθ' υπερβολή με σκοπό την αξία της απόδοσης των διαλόγων από ένα κεντρικό (σαφώς και έχει μεγάλη αξία!) και να μην εννοείς αυτό που τουλάχιστον εγώ κατάλαβα...

ή μπορεί να εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω κάτι...

Όπως και να έχει πάντως, σεβαστή η άποψή σου κι ας μην την ενστερνίζομαι...

Απάντηση: Re: Βοηθεια για home cinema

Τελικα παρηγγειλα μπροστα το B&W LCR-3 http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121314&proionID=3984

Πισω λεω να βαλω τα Kef http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=854

Και για sub αυτο, τι λετε?
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=854

Καλορίζικο και καλοάκουστο! Ελπίζω να σε ικανοποιήσει...

Για τα πίσω δεν τα έχω ακούσει, αλλά γενικά οι φθηνότερες σειρές της ΚΕF προσωπικά δεν μου αρέσουν... Θα τα χαρακτήριζα θολά και αδύναμα...
Προσπάθησε να τα ακούσεις πάντως, γούστα είναι αυτά...

Για το sub... δυστυχώς το link που έχεις βάλει είναι πάλι από τα kef!

παιδια καλησπερα!ειμαι νεος στο θεμα των projector και μολις χθες αγορασα τον epson EH-tw5500...οπως ειπα και πριν ειμαι τελειως ασχετος και θα ηθελα την βοηθεια σας.1)πως μπορω να τον συνδεσω με καποιο απο ps3-xbox360????
2)επειδη πλεον δεν εμεινε σαλιο απο την αγορα του μηχανηματος και επειδη δεν εχω 5.1(ακομα) υπαρχει καποια λυση να ακουω αυτα που βλεπω η θα αναγκαστω να βλεπω ταινιες του Sarlo????!!!!
3)πως το ρυθμιζω για καλυτερη εικονα το ρημαδι?????
βοηθεια παιδια!!!!!!!

Kαλωσήρθες!

Ίσως να πρέπει να μεταφερθεί το ερώτημά σου στη κατηγορία των προβολέων όπου θα βρεί καλύτερη απάντηση αλλά ίσως και να βοηθηθεί και κάποιο άλλο μέλος με ανάλογη απορία...

Για αρχή πάντως να σου πω ότι χωρίς ενισχυτή και ηχεία... μόνο ταινίες του Sarlo θα βλέπεις (ίσως και λίγο Αγγελόπουλο...:flipout:)

:ernaehrung004:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια για home cinema

Καλορίζικο και καλοάκουστο! Ελπίζω να σε ικανοποιήσει...

Για τα πίσω δεν τα έχω ακούσει, αλλά γενικά οι φθηνότερες σειρές της ΚΕF προσωπικά δεν μου αρέσουν... Θα τα χαρακτήριζα θολά και αδύναμα...
Προσπάθησε να τα ακούσεις πάντως, γούστα είναι αυτά...

Για το sub... δυστυχώς το link που έχεις βάλει είναι πάλι από τα kef!

Kαλωσήρθες!

Ίσως να πρέπει να μεταφερθεί το ερώτημά σου στη κατηγορία των προβολέων όπου θα βρεί καλύτερη απάντηση αλλά ίσως και να βοηθηθεί και κάποιο άλλο μέλος με ανάλογη απορία...

Για αρχή πάντως να σου πω ότι χωρίς ενισχυτή και ηχεία... μόνο ταινίες του Sarlo θα βλέπεις (ίσως και λίγο Αγγελόπουλο...:flipout:)

:ernaehrung004:
χαχαχαχ καλος!επειδη ειμαι εντελως ασχετος μηπως μπορεις να μου πεις πως γινεται?ευχαριστω!

Για την εικόνα χρειάζεται να συνδέσεις ένα καλώδιο HDMI από την πηγή σου στο προβολέα.

Για τον ήχο χρειάζεται τουλάχιστον ένας δικάναλος ενισχυτής και δύο ηχεία... και μπορεί να φθάσεις μέχρι πολυκάναλο τελικό + πολυκάναλο προενισχυτή + πολλά ηχεία και subwoofers... :D

Πες μας πόσα διαθέτεις, σε τι χώρο θα παίξουν και ποιές οι προηγούμενες ηχητικές εμπειρίες σου (τι σου άρεσε και τι όχι) να σου κάνουμε κάποιες προτάσεις...
Μετά θα πάς να ακούσεις τις επικρατέστερες για τα γούστα σου προτάσεις και είσαι jet... έτοιμος να ταράξεις την ησυχία του γείτονα! :D