Βοηθεια για home cinema

Δεν παίζει κάποιο ρόλο στον ήχο, αν έχεις προβολέα ή τηλεόραση, μην ανησυχείς...

Αν θες περιέγραψε το χώρο σου τετραγωνικά και απόσταση από τα ηχεία για παράδειγμα...

Μεταχειρισμένα θα σκεφτόσουν να αγοράσεις?

ειναι κοντα στα 50 τετρ και η αποσταση ειναι κοντα στα 5 μετρα.δεν θα ειχα προβλημα για μεταχειρισμενα...

Πολύ δύσκολο...

Κάνε υπομονή μήπως και υπάρξει καμιά ιδέα, γιατί εγώ πραγματικά δεν μπορώ να προτείνω κάτι...

Μάλλον θα αγόραζα κάποιον καλό μεταχειρισμένο παλιό ενισχυτή και θα έβαζα δυό απλά ηχεία βάσεως να έχω ήχο για αρχή και στη συνέχεια θα έκανα κάποιες οικονομίες για να πάρω σιγά-σιγά, πρώτα δυό ηχεία δαπέδου (για klipsch σε βλέπω γενικά) μετά ένα κεντρικό (και πάλι klipsch) και στο τέλος ένα subwoofer...
Τα ηχεία που θα πάρεις τώρα θα τα έβαζα πίσω για surrount (δεν πάνε χαμένα δλδ.)

Τα μεταχειρισμένα του forum είναι εδώ ρίξε μια ματιά ώσπου να σου απαντήσουν και άλλα παιδιά.

Προσοχή! πάντα ακούμε πρώτα και μετά αγοράζουμε!

Απάντηση: Re: Βοηθεια για home cinema

Ωχ για τα Kef εβαλα...
Λοιπον για sub λεω αυτο
http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=953&option=com_virtuemart&Itemid=5

Θυμιζω το σαλονι μου ειναι περιπου 45τμ

Αυτό ξεφεύγει πολύ σε τιμή? Αξίζει το κόπο... Είναι πολύ καλύτερο...
Πάντως και το 12" Impact πιστεύω θα κάνει καλά τη δουλειά κι ας μην κατεβαίνει στα 20Hz...

Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια για home cinema

Αυτό ξεφεύγει πολύ σε τιμή? Αξίζει το κόπο... Είναι πολύ καλύτερο...
Πάντως και το 12" Impact πιστεύω θα κάνει καλά τη δουλειά κι ας μην κατεβαίνει στα 20Hz...

Δηλαδη θα ειμαι οριακα με το impact...
Για το αλλο παει πολυ ρε γαμωτο...

Το ξέρω, έχει μεγάλη διαφορά τιμής... και εγώ τα ίδια τραβάω...

Τι να σου πώ? Υπάρχει τρόπος να βάλεις κάποιο sub φίλου σου στο χώρο σου?
Ίσως να βγάλεις συμπέρασμα έτσι πριν προχωρήσεις σε αγορά...

Που μένεις, αν επιτρέπεται?

Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια για home cinema

Γράφεις ότι η επιτυχία του κεντρικού κρίνεται αποκλειστικά από το πόσο καλά αποδίδει τους διαλόγους... Δεν ισχύει... Τί να κάνουμε?

Εγραψα: Εκει βρισκεται η επιτυχια ή η αποτυχια του.
Πουθενα δεν προσδιορισα το "αποκλειστικα". Μαλλον λαθος καταλαβες.
Η βαρυτητα ομως εκει πεφτει, στο ποσο πιστα και καθαρα ακουγονται σε μεγαλες εντασεις οι διαλογοι. Εκτος και αν βλεπεις τερμινεητορ ή τζουρασικ παρκ, οπου η αποδοση των διαλογων δεν εχει καμια σημασια...

Ο ενδιαφερομενος ειπε πως εχει κυριως ηχεια και ρωταει για κεντρικο.
Το νοημα ειναι πως σε ενα πολυκαναλο συστημα το κεντρικο εχει μεγαλο και σπουδαιο ρολο.
Γι`αυτο και ειπα πως ασχετως τι κυριως εχει θα πρεπει να δωσει μεγαλη σημασια στο κεντρικο.

Τωρα για τα υπολοιπα. Θα πρεπει να κατσω να γραψω ενα κατεβατο για να διατυπωσω την αποψη μου. Θα ηταν κουραστικο και για μενα, και για τον αναγνωστη.
Ας μεινουμε στο οτι αν εχεις δωσει 500 για κυριως ηχεια και δεν εχουν τα τελεια φωνητικα τοτε θα τα ανεχτεις γιατι 500 δεν τα πετας για πλακα και με κινδυνο να δωσεις αλλα 500 και να παρεις καποια αλλα που καπου αλλου θα πασχουν.
Αν δωσεις 120 για ενα κεντρικο και οι διαλογοι ακουγονται σαν τρανζιστορακι εχεις μεγαλο περιθωριο να κανεις την αλλαγη.
Αλλωστε μιλαμε για προταση σε θρεντ περι πολυκαναλου συστηματος, και οχι σε δικαναλο.

Αγια Παρασκευη

Αν επερνα καποιο 10αρι με παραπανω βατ?
Δεν εχω καταλαβει σε ενα τετοιο χωρο τα βατ παιζουν πιο πολυ ρολο ή
οι ιντσες?
Ας πουμε αυτο http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=950&option=com_virtuemart&Itemid=5
Δεν θα μου φτασουν 270 βατ?
Απο την αλλη ο ενισχυτης που θα παρω Denon 1911 βγαζει 90 βατ...

Kαλέ μου φίλε audiov, αρχικά έγραψες:

" Εκει βρισκεται η επιτυχια ή η αποτυχια του.
Δεν εχει να κανει με ταιριασμα παντως.

Το αν θα παιζει καλα σε 5.1 (και πανω) εχει να κανει κατα 99.99% στο ποσο πιστα αποδιδει τις φωνες δηλαδη. "

Αν μη τι άλλο αυτό το 99.99% μπορεί να χαρακτηριστεί ώς αποκλειστικά έτσι δεν είναι?

Το τελευταίο σου μήνυμα με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά, ας μην στεκόμαστε στις λέξεις. Πάντως κακή πρόθεση εκ μέρους μου ας μην λογίζεται.
Τι γνώμες μας ανταλλάσσουμε, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δοκιμάζουν και εν τέλει να πράττουν όπως του αρέσει καλύτερα.

:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Βοηθεια για home cinema

Αγια Παρασκευη

Αν επερνα καποιο 10αρι με παραπανω βατ?
Δεν εχω καταλαβει σε ενα τετοιο χωρο τα βατ παιζουν πιο πολυ ρολο ή
οι ιντσες?
Ας πουμε αυτο http://www.odes.gr/index.php?page=s...ategory_id=950&option=com_virtuemart&Itemid=5
Δεν θα μου φτασουν 270 βατ?
Απο την αλλη ο ενισχυτης που θα παρω Denon 1911 βγαζει 90 βατ...

Ούτε για το συγκεκριμένο yamaha ξέρω να σου πώ δυστυχώς... είναι νέο μοντέλο και τα δικά μου είναι άλλης σχεδίασης (downfiring)

Τις περισσότερες ίντσες τις θέλεις για να "σπρώχνει το woofer περισσότερο αέρα"... το απαιτεί ο χώρος σου. Για τις χαμηλές συχνότητες δεν μετράει μόνο το περίγραμμα των ηχείων αλλά όλος ο χώρος...

Eπίσης τα watt που χρειάζονται για να αποδοθούν οι χαμηλές συχνότητες είναι πολύ περισσότερα απ´ότι στις μεσο-υψηλές. Δεν ελέγχονται δηλαδή εύκολα!

Μη συγκρίνεις τον ΑV Receiver σου με τον ενισχυτή του sub... δεν συνεργάζονται καθόλου, δεν μπορεί να προκύψει ασυμβατότητα από εκεί.
Ο ενισχυτής σου θα δώσει σήμα (μόνο συχνότητες δηλαδή) στο sub και αυτό θα τις ενισχύσει μόνο του.

Aν δώσεις ρεύμα από τον Denοn σε παθητικό sub (χωρίς αυτο-ενίσχυση) το sub θα βάλει τα γέλια από το γαργάλημα!

Για να καταλάβεις ο δικάναλός μου είναι 60W και δίνει σε δύο sub 150W το καθένα...

Σε ρώτησα για την περιοχή σου μήπως και σου δάνειζα ένα από τα sub για να δούμε πόσο μπάσο ζητάς... ξέρεις είναι και η "σχολή" που ταράζεται από τα απότομα μπαμ - μπούμ, οπότε το impact πιθανότατα θα είναι εντάξει...
Δυστυχώς είμαστε λίγο μακριά και δεν υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος λόγω παιδιού. Ισως κάποιο γείτονας από το forum να μπορεί να σε εξυπηρετήσει!

Μην αγχώνεσαι και πολύ... και το impact μια χαρά είναι... σου πρότεινα το άλλο ως πιο δοκιμασμένη και σίγουρη λύση. Τίποτε παραπάνω...

:a0210:

Οκ σε ευχαριστω πολυ!
Μαλλον για το impact θα παω.Δε με παιρνει και για παραπανω...
Παντως να κοιταω για 12ιντσες λες οχι πιο κατω
Και κατι ακομα.Το sub θα χρησιμοποιειται και οταν ακουω μουσικη στερεο?

Μπορείς να το κάνεις και αυτό, αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολα θα είναι να μην μπερδεύεις τα πράγματα περισσότερο.

Στο δικό μου σύστημα πάντως δεν τα έχω καταφέρει όπως θα ήθελα, ίσως και λόγο μικρού χώρου...

Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να αφήσεις το sub να παίξει συχνότητες κάτω από τις ελάχιστες που μπορούν να φτάσουν τα front, σε λογική ένταση και πολλές δοκιμές όσον αφορά την τοποθέτηση ώσπου να βρείς το κατάλληλο σημείο...
Προσωπικά το sub στo ht το προτιμώ σε γωνία ή κοντά σε τοίχο, ενώ στη μουσική του δίνω "αέρα"...

Όταν θα μπείς στο χορό θα βρείς άκρη... αρκεί να το γουστάρεις και να ασχολείσαι!

:a0210:

Ωραιος!
Σημερα παρηγγειλα κεντρικο B&W LCR-3 και αυριο ενισχυτη Denon 1911
και πισω ηχεια μαλλον Kef c1

Για sub θα το ψαξω λιγο ακομα και απο βδομαδα θα γραψω εντυπωσεις!!

Οκ σε ευχαριστω πολυ!
Μαλλον για το impact θα παω.Δε με παιρνει και για παραπανω...
Παντως να κοιταω για 12ιντσες λες οχι πιο κατω
Και κατι ακομα.Το sub θα χρησιμοποιειται και οταν ακουω μουσικη στερεο?

To sub μου είναι 12" 500W RMS και παίζει σε χώρο 35τμ μια χαρά! Μην το φοβάσαι να ανέβεις σε ισχύ και διάσταση. Τα 45τμ είναι μεγάλος χώρος. Αν μπορέσεις τελικά να αγοράσεις αυτό που σου πρότεινε ο Νίκος (για το οποίο έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια απ'όλους) μια χαρά, αλλιώς αν αγοράσεις άλλο κοίτα να είναι 12" και όσο δυνατόν περισσότερα watt.

Πολυ καλο ειναι. Το εχω ακουσει στην παρουσιαση της Crystal Audio που διοργανωθηκε για το φορουμ. Παντως τα 470 δεν ειναι και λιγα οποτε προσπαθησε να ξεχωρισεις 2-3 και αν μπορεις κανονισε να τα ακουσεις. Μονο ετσι θα βγαλεις ασφαλη συμπερασματα.

Αυτό : Velodyne CHT-12Q το πήρα και εγώ πρόσφατα και είμαι πολύ ικανοποιημένος ο ,χώρος μου είναι 85 τετραγωνικά μετρά και σκοτώνει. Έχει τηλεκοντρόλ μικρόφωνο και παρά πολλές ρυθμίσεις ,πολύ βολικό, και η τιμή του στην Ελλάδα η καλύτερη από οπού και αν έψαξα.