Βοηθεια για HTPC

eyeman

Established Member
10 January 2009
104
Piraeus
Αγόρασα λαπ τοπ και σκεφτομαι προκειμενου να δωσω 200 ευρώ για αγορα εξωτερικου media player, τον desktop υπολογιστη που ειχα να τον μετατρεψω σε HTPC. Το μηχάνημα αποτελειται απο Intel core 2 duo E6600 2,40Ghz, 3gb ram ddr II, ATI Radeon HD 5450. Αν τοποθετησω και ενα blu-ray drive θα μπορω να δω 3d ταινιες με την υπαρχουσα καρτα? Οτι συμβουλες για αλλαγη σε τυχον εξαρτηματα μεχρι 100 ευρώ εννοειται δεκτές. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι η καλυτερη δυνατη αναπαραγωγη mkv, blu-ray isos κυριως 3d και 3d μπλε δισκακίων. Ευχαριστω!!!

Το μηχανημα δεν ειναι κ τοσο αθορυβο αλλα με τις εντασεις που ακουω δν αποτελει προβλημα :-) :-)

Με αυτή τη σύνθεση θα βλέπεις χωρίς πρόβλημα οτιδήποτε εκτός απο 3D. Η 5450 δεν το υποστηρίζει.

Μπορείς να πας στην ΑΤΙ 6450 η σε GeForce 4xx\6xx

Καπου ειχα διαβασει πως με το νεο ccc μπορεις κ με τη σειρα 5 να παιξεις 3d. Ισχυει αυτο;;;

Ο επεξεργαστής σου για sw decoding του MVC είναι οριακά κάτω από τους προτεινόμενους επεξεργαστές και της cyberlink και της arcsoft.
Αναγκαστικά θα χρειαστείς το HW Αcceleration ενεργοποιημένο.
Aπό την έκδοση Catalyst 10.10 , οι 5xxx υποστηρίζουν αναπαραγωγή 3D αλλά δεν έχουν όλες την δύναμη για να κάνουν decode το 3D (λόγω UVD 2.0)
Στο site της Ati προτείνουν από την 5750 και πάνω.

Για πολλά δεν επαρκεί πλέον ένας Core 2 Duo αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστος. Ούτως ή άλλως και media player να πάρεις δεν θα κάνει αυτά τα παραπάνω που χρειάζεται i5 και πάνω για να γίνουν. Μιλάω για advanced επεξεργασία video και audio τα οποία απαιτούν και γνώσεις.

Μπορεί άνετα να παίζει τα Blu Ray του (εκτός 3D) τα mkv του, τη μουσική του και πολύ καλύτερα από τους media players αν είναι βέβαια της σχολής HTPC.

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο χρόνια τώρα και ακόμα πίνω νερό στ' όνομά του. Φυσικά και εξακολουθώ να τον χρησιμοποιώ μιας και δεν με ενδιαφέρει το 3D.

Κι εγώ έναν 8500 έχω στο HTPC αλλά αν ρίξεις πάνω madVR και SVP (να μην πω για DRC και Advanced επεξεργασία ήχου με ενεργα crossovers) πολύ απλά θέλεις iCore 5 ή 7.

Απάντηση: Re: Βοηθεια για HTPC

Κι εγώ έναν 8500 έχω στο HTPC αλλά αν ρίξεις πάνω madVR και SVP (να μην πω για DRC και Advanced επεξεργασία ήχου με ενεργα crossovers) πολύ απλά θέλεις iCore 5 ή 7.

Πάντα εξαρτάται και το υλικό που βλέπεις. Με mad παίζω και SVP + μια 450GTS. Παίζει τα πάντα όλα εκτός από ματρόσκες και μπλε 1080 με κάδρο 16:9 (αν χαμηλώσω βέβαια τις ρυθμίσεις, τις ματρόσκες οριακά τις μπορεί). Εξυπακούεται ότι η κάρτα κάνει H.A.

Ναι παίζει αλλά πλέον για να κάνεις τα πάντα (και 3d και επεξεργασία ήχου και κάποια στιγμή 4Κ) θες δυνατότερο PC. Επειδή όμως οι περισσότεροι δεν θέλουν να κάνουν τα πάντα ένας Core 2 Duo αρκεί. Κάποια στιγμή όλοι αναβαθμίζουν και φυσική εξέλιξη των πραγμάτων θα μας φέρει στο μέλλον να συζητάμαι τα ίδια και το πόσο πια δεν είναι αρκετός ένας i7 κτλ κτλ.

Το βαζω εδω για να μην κουραζω με νεο thread... Συνδεω τη led με το pc και σε 16:9 απο τις ρυθμισεις της τηλεορασης τα ακρα της οθονης κ οτι εικονιδιο υπαρχει εμφανιζονται κομμενα. Οταν αλλαζω απο 16:9 σε πληρη οθονη ολα εμφανιζονται κανονικα. Να το αφησω ετσι η θα εχω προβλημα μετα στην αναπαραγωγη ταινιων; υπαρχει τροπος να διορθωθει στο 16:9. θενξξξ

Το βαζω εδω για να μην κουραζω με νεο thread... Συνδεω τη led με το pc και σε 16:9 απο τις ρυθμισεις της τηλεορασης τα ακρα της οθονης κ οτι εικονιδιο υπαρχει εμφανιζονται κομμενα. Οταν αλλαζω απο 16:9 σε πληρη οθονη ολα εμφανιζονται κανονικα. Να το αφησω ετσι η θα εχω προβλημα μετα στην αναπαραγωγη ταινιων; υπαρχει τροπος να διορθωθει στο 16:9. θενξξξ
Δοκίμασε 16:9 με Οverscan\Just scan\1:1 mapping απενεργοποιημένο

Η τηλεόραση σου κάνει overscan γι'αυτό στο κόβει. Ψάξε στις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου input που έχεις το PC (π.χ. HDMI 1, 2,3) για επολόγή "Just Scan" όταν παίζεις 16:9 ( η Samsung έχει) αλλιώς δες μέσω του control panel της κάρτας γραφικών τις ρυθμίσεις overscan.

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις... Δν βρισκω ομως πουθενα επιλογες για overscan κλπ. Επισης την εξοδο hdmi που εχω συνδεσει τον υπολογιστη ιταν την ονομασα pc τοτε απο μονη της η τηλεοραση πηγε σε 16:9 χωρις να κοβει μερος τβς εικονας. Να το αφησω ετσι η αν καταλαβει η τηλεοραση οτι εχει συνδεθει pc θα υπαρχει καποιο προβλημα με τις ταινιες;;;

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις... Δν βρισκω ομως πουθενα επιλογες για overscan κλπ. Επισης την εξοδο hdmi που εχω συνδεσει τον υπολογιστη ιταν την ονομασα pc τοτε απο μονη της η τηλεοραση πηγε σε 16:9 χωρις να κοβει μερος τβς εικονας. Να το αφησω ετσι η αν καταλαβει η τηλεοραση οτι εχει συνδεθει pc θα υπαρχει καποιο προβλημα με τις ταινιες;;;

LG είναι η τηλεόραση; Έχει τέτοιες παραξενιές με την ονομασία της εισόδου.
Μπορεις να το αφήσεις έτσι εφόσον δείχνει σωστά το desktop

Παιδια το ξαναγραφψω παλι εδω για να μην κουραζω με νεα θρεντς. Επειδη δν ξερω που να πρωτοψαξω λογω του πληθους απο θρεντς και ποστς θα ηθελα μερικες πληροφοριες για το πως θα μετατρεψω τους srt υποτιτλους σε sub/idx για sbs ματροσκες. ευχαριστω.