Βοήθεια για ηχεία

Το αναφέρω,γιατί ο φίλος μπορεί να έχει μπερδευτεί και να μην μπορεί να ξεχωρίσει αν ο ενισχυτής οδηγάει σωστά,ή ευθύνεται και η τοποθέτηση. Αν όπως λέει,μπουμάρουν τα ηχεία,τότε την ευθύνη την έχει και ο χώρος. Αν τα ηχεία δεν είναι τοποθετημένα όσο το δυνατόν καλύτερα,τότε σε τέτοιες στάθμες θα γίνονται μπάχαλο τα πράγματα. Τώρα,αν ο ενισχυτής ζεσταίνεται γρήγορα,ή ο χώρος είναι μεγάλος,τα ηχεία είναι δύσκολο φορτίο (Δεν τα γνωρίζω), τότε έχει ευθύνη το μηχάνημα.

Με όλη την φιλική διάθεση να βοηθήσω!!

Υπαρχουν συμπαθητικά ενισχυτικά νεας γενιας με ενσωματωμένα DAC στα χρηματα που διαθετεις. Θα οδηγησουν πιο σωστα τα ηχεια σου και θα σου ανοιξουν νεους οριζοντες ψηφιακης αναπαραγωγης.

Στο manual αναφέρει ονομαστική αντίσταση 4Ω...Αν κατεβαίνει μέχρι εκεί,τότε θές άλλον ενισχυτή. Θα πάρεις πολλά περισότερα με το 8'' mid-woofer που διαθέτει!!

Από τα λίγα που ήξερα αλλά ακόμα περισσότερο από όσα διάβασα εδώ μέσα ( που θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο εν Ελλάδι στο είδος του σε όλους τους τομείς ) έκανα κάποιες βελτιώσεις.
Έτσι λοιπόν έμαθα τι είναι η διπλοκαλωδίωση - επιλογή που έχουν τα B&W -...
Πέταξα λοιπόν τα παλιά μονά καλώδια και έβαλα διπλά σε κάθε ηχείο . όχι κάτι το ιδιαίτερο απλό χοντρό καλώδιο εμπορίου με τιμή 2 ε το μέτρο με σκοπό να ρίξω την αντίσταση.
Μετά ενώ είναι βάσης εγώ τα είχα σαν δαπέδου ..... Τα έβαλα σε βασούλες 70 cm ύψος και με απόσταση 1 μ περίπου από γύρω τους ελεύθερη.
Σαφώς και βελτιώθηκαν πολύ ειδικά θα έλεγα στις υψηλές συχνότητες αλλά και πάλι όταν τα ζόριζα τα ίδια ....
Απλά θα έλεγα ότι στις ίδιες εντάσεις με πριν είχα καλύτερη πληροφόρηση αλλά κάτι δεν πάει καλά ψηλά και πιστεύω ότι δεν φταιν τα μηχανήματα σαν μονάδες ......
Εεεεε με τρώει και ο κ@λος μου να χαλάσω κάποια λεφτά και είπα για αναβάθμιση.
Λέω 300 για ηχεία είναι μια χαρά αλλά κάτσε να ρωτήσω πρώτα τους ειδικούς.
Και να στε καλά για τις συμβουλές.

Έτσι λοιπόν ας πούμε ότι τα 300 παραμένουν ταβάνι για ενισχυτή ακόμα και για μεταχειρισμένο καλό κομμάτι .....
Να τον δω με τα υπάρχοντα ηχεία και στην τελική αν δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα πάω και σε νέα ηχεία σιγά σιγά .

Αυτή νομίζω είναι η καλύτερη οδός απ όσα με συμβουλέψατε.

Μετά όμως θα έχω φτιάξει συνολάκι μπόμπα και πάω αυτά που έχω στο δωμάτιο της μιας κόρης μου όπου υπερεπαρκούν .....
Ο λόγος που την πάτησα και σκέφτηκα ότι μόνο ηχεία θα μου έλυναν το πρόβλημα .....ήταν ότι στην άλλη μου κόρη έχω πάρει ένα mini system Philips MCM 700 και τα δικά του ηχεία ότι και να έκανα ήταν θαμπά λες και δεν είχαν τουίτερ που λέει ο λόγος .....Θυμήθηκα τότε κάτι Mission 771 που είχα αποθηκευμένα και τα έβαλα´πάνω .
Μιλάμε για μέρα - νύχτα και σε εντάσεις και σε ποιότητα .

Και αν όσα λέω είναι σωστά τι προτείνετε σε ενισχυτικό ???

Ps
Flying ναι κάπου λέει και 4 ohm οπότε έχεις δίκιο......

Επίσης ένα λινκ για να καταλάβω τι είναι το dac ?

Last edited:
Έτσι λοιπόν έμαθα τι είναι η διπλοκαλωδίωση - επιλογή που έχουν τα B&W -...
Πέταξα λοιπόν τα παλιά μονά καλώδια και έβαλα διπλά σε κάθε ηχείο . όχι κάτι το ιδιαίτερο απλό χοντρό καλώδιο εμπορίου με τιμή 2 ε το μέτρο με σκοπό να ρίξω την αντίσταση.

Μαλλον κατι δε καταλαβες καλα με το συγκεκριμενο θεμα.Αλλα ολα θα τα βρουμε.
Ασε τις 4 μπορνες βραχυκυκλομενες μεταξυ(εννοειτε κοκκινο με κοκκινο και μαυρο με μαυρο) τους και απλα συνδεσε το - , + οπως το ειχες
ετσι δηλαδη http://img81.imageshack.us/img81/7733/aplisindesila4.jpg

Αρχικα καλος εκανες και τα ανεβασες σε βασεις,ο ας πουμε κανονας ειναι τα τουιτερ στο υψος των αυτιων σου.

Τα ηχεια σου ειναι μια χαρα οποτε καλυτερα ολο το ποσο αν καταλαβα καλα 600Ε να το επενδυσεις στο ενισχυτικο κομματι
γιατι με 300 δεν εχεις επιλογες κατ εμε(εκτος απο μια κινεζια που παιζει καλα κ εχω στο νου μου)

Last edited:
Δεν παίζει ρόλο η διπλοκαλωδίωση σε αυτό το πράγμα....Ούτε τα καλώδια. Αν ο ενισχυτής δεν μπορεί να τα οδηγήσει σε υψηλές εντάσεις,τότε καλύτερα να κάνεις την αρχή με έναν ΚΑΛΟ ενισχυτή,να δείς πως θα παίξουν τα ηχεία σου...Και στο μέλλον αν θέλεις,αλάζεις κ τα ηχεία.
Υπομονή θέλει...κ επιμονή!! Για αρχή πες μας το μπάτζετ που διαθέτεις για ενισχυτή-ντάκ.

Αν μπορείς να ανεβάσεις λίγο το μπάτζετ,υπάρχει ο Harman Kardon 980 σε καινούργιος,ή ο μεγαλύτερος σε αμπέρ,990. Αν μπορείς να τον βρείς σε μεταχειρισμένο,ακόμα καλύτερα.

http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisx...11-25-04-39-36/harman-kardon-hk-980-timi.html

Συμφωνώ απόλυτα για τον ΗΚ980. Εκπληκτικός ενισχυτής στα λεφτά του κατ εμένα