βοήθεια για ηχοσύστημα!

islascanarias

New member
1 December 2008
43
Κρήτη
παιδια καλησπέρα.

έχω μια 42αρα samsung lcd και βλεπω ταινιες αποκλειστικα απο usb stick (είτε μεσω της τηλεορασης είτε μέσω ενως media player, τυπου popcorn κτλπ). προφανως δεν ειμαι ευχαριστημενος απο ήχο αλλά ουτε θελω να γεμισω 5.1 ηχεια/καλωδια το σαλόνι. με βαση αυτά, μου προτειναν κατι φιλοι το παρακατω link αλλα βλεπω εδω οτι δε συνισταται!

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=yamaha+ysp

υπαρχει κατι σε ενισχυτη/2 ηχεια/sub που να μπορει να συνδεθει στην τηλεοραση ή το media player gia να έχω απλά λίγο καλύτερο (να το φχαριστιόμαστε δηλαδή) ήχο, σε budget 500-700 ευρω?

σημειωτέον είμαι άσχετος στα ηχοσυστήματα!

Ευχαριστω!!

Αν ο χώρος σου εχει τοίχους γύρω γύρω και δεν έχεις τρελές απαιτήσεις για surround sound και ούτε θές να μπλέξεις με καλώδια και ένα σωρό ηχεία τότε η λύση της ηχόμπαρας είναι μια δίοδος.

Διαφορετικά κοίταξε εδώ και εδώ.

φαντασου το σαλονι ορθογωνιο παραλληλογραμμο με την τηλεοραση σε μια γωνια, δυστυχως οχι κεντραρισμενη. αλλος ενας λογος να φοβαμαι το soundbar, αν θα αντανακλα σωστα τον ηχο. αυτα που προτεινεις φαινονται ΟΚ. χρειαζετε και subwoofer μαζι με αυτα? επισης θα συνδεονται με την TV ή το media player? (ξαναλεω δεν κατεχω το θεμα ηχου)

φαντασου το σαλονι ορθογωνιο παραλληλογραμμο με την τηλεοραση σε μια γωνια, δυστυχως οχι κεντραρισμενη. αλλος ενας λογος να φοβαμαι το soundbar, αν θα αντανακλα σωστα τον ηχο. αυτα που προτεινεις φαινονται ΟΚ. χρειαζετε και subwoofer μαζι με αυτα? επισης θα συνδεονται με την TV ή το media player? (ξαναλεω δεν κατεχω το θεμα ηχου)

Συνήθως πι νέες ηχόμπαρες έρχονται και μς room correction οπότε το κέντρου που λεςπορεις να το μαζέψεις...

Μπορείς να προθέσεις και ένα sub αργότερα αν θες.

Καλύτερα ο ενισχυτής να συνδεθεί με το media player

Προτείνω να πάρεις ένα κεντρικό ηχείο και τα 2 μπροστινά.
Ότι έχεις από media player, κονσόλα, PC, θα τα συνδέσεις με τον ενισχυτή και στη συνέχεια ο ενισχυτής θα συνδεθεί με την TV σου.
Θα είσαι αρχηγός και όποτε και αν θελήσεις στο μέλον προσθέτεις και τα υπόλοιπα ηχεία για μια ολοκληρωμένη ακρόαση.

thanx all, μπερδευομαι λιγο μιας και δεν εχω ασχοληθει ποτε αλλα θα βρεθει λυση. αυτο πως σας φαινεται? (ακριβουτσικο για το budget μου, αλλά λεμε τωρα)

thanx all, μπερδευομαι λιγο μιας και δεν εχω ασχοληθει ποτε αλλα θα βρεθει λυση. αυτο πως σας φαινεται? (ακριβουτσικο για το budget μου, αλλά λεμε τωρα)

Αν ο χώρος σου είναι παραλληλόγραμμο (ιδανικά τετράγωνος) και δεν θές να μπλέξεις με καλώδια τότε είναι μια λύση ΑΛΛΑ θα πρέπει να κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς

Ok τελευταία ερώτηση.η ηχομπαρα αν συνδεθεί στο egreat media tank που διαθετω, η τηλεόραση θα συνεχίσει να δίνει ήχο στης ταινίες; Τι γίνετε σε τέτοια περίπτωση;

Λογικά η ηχόμπαρα θα συνδεθεί με HDMI στην τηλεόραση. Οπότε για να εξακολουθεί να δίνει ήχο η τηλεόραση θα χρειαστείς άλλη μια σύνδεση μέσω οπτικής ίνας ή ομοαξονικού καλώδιου.

Αλλά γιατί να συνδέσεις το usb στην τηλεόραση και όχι στο media player???

η αρχικη σκεψη (προσανατολιζομαι σε ηχομπαρα τελικα) ειναι να συνδεσω την ηχομπαρα λοιπον στο media tank (το usb stick εμ τις ταινιες απο εκει παιζει)! απλα σκεφτομαι αν θα παιζει και ηχος απ την τηλεοραση τελικα!

η αρχικη σκεψη (προσανατολιζομαι σε ηχομπαρα τελικα) ειναι να συνδεσω την ηχομπαρα λοιπον στο media tank (το usb stick εμ τις ταινιες απο εκει παιζει)! απλα σκεφτομαι αν θα παιζει και ηχος απ την τηλεοραση τελικα!

Λογικά υπάρχει επιλογή από το Menu της τηλεόρασης αν θέλεις να ακούς από τα ηχεία της ή όχι.

Καλησπερα, εχω αυτον τον ενισχυτη http://www.radiomuseum.org/r/jvc_ja_s11.html και τα χαρακτηριστικα του ειναι AC 100,120,220,240 / 50-60Hz /235 W.
Και εχω 2 σιντιερες και ενα μικτη. Θα ηθελα να μου προτεινετε ενα σετ ηχειων που να σηκωνει τον ενισχυτη, την τηλεοραση και τον υπολογιστη που θελω να συνδεσω επισης.
Τι θα ηταν καλυτερο να κανω?