Βοήθεια για Jumpers ηχείων

δεν ειπα δεν ειναι καλο ,μαλλον δεν διαβασες καλα ειπα οτι δεν ειναι ο καλυτερος αγωγος ,η δεν ειπα ετσι?

η transparent,xlo,nbs,purist audio και καμποσες αλλες ΜΕΓΑΛΕΣ εταιριες ΔΕΝχρησιμοποιουν ασημι με την δικαιολογια οτι δεν ειναι ηχητικα καλος αγωγος .Και αυτοι ασχετοι ειναι απο οτι φαινεται

Ο υπερυψηλης καθαροτητας χαλκος 99,99998% ειναι 3 φορες ακριβοτερος απο το ασημι .
Το ασημι ειναι η φθηνη λυση προκειμενου να εχουμε ενα καλωδιο "φαινομενικα" καθαρο . Πρωτοχρησιμοποιηθηκαν σε λαμπατους , "παλαιας κοπης"ενισχυτες οι οποιοι ειχαν "παχυ" χαμηλο και "υποτονικες" υψηλες . Με το "ασημι" αδειαζε το χαμηλο και τονιζονταν οι υψηλες , οτι χρειαζοταν δηλαδη .
Το ασημι η η επαργυρωση δειχνει να εχει σοβαρα πλεονεκτηματα σε Ghz .

Στον αγαπητο Σταυρο αριστη απαντηση δωθηκε στην πρωτη σελιδα απο τον archbish . Απο εκει και περα δεν χαλαει κανενα thread . Ας συνεχιστει ετσι εχει ενδιαφερον .

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για Jumpers ηχείων

εν μερει σωστα αλλα ξερεις πολους καθηγητες φυσικης που να φτιαχνουν καλωδια ?

Θα 'πρεπε να φτιάχνουν καλώδια?????????:damnyou:

Οι καθηγητές γενικά, είναι για να ερευνούν και να διαδίδουν τη γνώση.

Πάνω στο δικό τους θεωρητικό μοντέλο έρχονται οι κατασκευαστές.
Και κατασκευαστές υπάρχουν καλοί και κακοί.

Αλλά τώρα που το ξαναδιαβάζω το thread...............-bye- -bye- -bye-
Αστο, θα σκίσω τα βιβλία μου και θα ασχοληθώ με το modeling, εεεε, συγγνώμη marketing ήθελα να πω.

Argi,

Πέρα από την πλάκα, αυτό που θέλω να πω είναι πως οι κατασκευαστές καλωδίων ξέρουν πολύ καλά τις αλήθειες για τα καλώδια.
Τις κρατούν όμως για τον εαυτό τους.
Αυτά που ανακοινώνουν, εξυπηρετούν μόνο την τιμολογιακή πολιτική τους. Χρειάζεται πολύ "παραμύθι" για να μπορούν να πουλάνε με αυτές τις τιμές.
Μάλλον κανείς δεν θα σου πεί πως ένα καλώδιο με διατομή 1,5mm2 δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα με ένα δύσκολο 4ωμο ηχείο.

Τώρα όσον αφορά το ασήμι.
Ούτε και μένα μου αρέσει ηχητικά.
Δεν ξέρω αν φταίει η κρυσταλλική δομή του, αλλά μου ακούγεται σκληρό.
Δεν παύει όμως να είναι πολύ καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.
Συμφωνώ 100% με τον Luxman στο post 43.

για αλλη μια φορα ειπα οτι ειναι κακος αγωγος? οχι βεβαια ειπα πως δεν ειναι ο καλυτερος .Εχει το δικαιωμα ο καθενας να το αμφισβητει εχω και γω ομως το δικαιωμα να το πιστευω.Και περα απο αυτο ειπα πως η αγωγημοτητα δεν ειναι το παν.Τωρα το πως ακουγεται το ασημι ειναι καθαρα πως καθεται στο αυτι του καθενος.Ακομα υπαρχουν καποιοι κατασκευαστες καλωδιων που πιστευουν στο ασημι και ομως τα καλωδια τους ακουγονται διαφορετικα και ας ειναι απο το ιδιο μεταλλο και το ιδιο τεφλον η οτι ο καθενας βαζει πανω του.
Τελος στην ολο πραμα υπαρχει και λιγη μαγεια που δεν ειναι ωραιο να προσπαθουμε να την εξηγησουμε επιστημονικα γιατι κατι χαλαει.Ειναι σαν να προσπαθουμε να εξηγησουμε μια θρησκεια μεσω επιστημης,αν μη τι αλλο ειναι λιγο ακομψο ,νομιζω.Και καλο θα ειναι καποιοι θερμοκεφαλοι να βαλουν και λιγο νερο στο κρασι τους γιατι ισως μια μερα καταλαβουν οτι το πραμα (οποιο και αν ειναι αυτο ) δεν ειναι ετσι.Και τοτε το μονο που θα εχουν καταφερει ειναι να κανουν τους αλλους να βγαζουν λαθος συμπερασματα για αυτους.

τελικα αν ξεχωρισουμε τις εννοιες μπορη να συμφωνησουμε.

ολοι ειπαν οτι το ασημι ειναι ηλεκτρικα καλυτερος αγωγος και οχι ηχητικα.

ηχητικα μαλλον στους περισσοτερους δεν αρεση αλλα αυτο ειναι θεμα του καθενος και οχι δικο σου.

λετε να συμφωνησουμε ,μακαρι γιατι συνηθως τρωγωμαστε .Ασχετα ποιος εχει δικιο και ποιος οχι
Μπραβο σε ολους καναμε ενα βημα μπροστα

Re: Απάντηση: Βοήθεια για Jumpers ηχείων

Σταυρο τι μονοκλωνους αγωγους χρησιμοποιεις ; Απο ποιο καλωδιο της XLO ;

Παντως μακραν η καλυτερη λυση ειναι αυτη που προτεινει ο archbish . Κανε αυτο οπωσδηποτε .

Γιά να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τον τύπο απο το καλώδιο ηχείων γιατί απλά μου έδωσε ένα κομμάτι ένας φίλος , αλλά στο περιγράφω γιατί εσύ ξέρεις την XLO έχει πολλούς μονόκλωνους μονωμένους αγωγούς έτσι χρησιμοποιώ γύρω στούς 10 απο αυτούς και έχει χρώμα μώβ.

Πάντως σε ευχαριστώ και εσένα και τον φίλο Archbich , δεκτή η συμβουλή και μάλλον η εσωτερική σύνδεση θα είναι η λύση μέχρι να δω τι θα κάνω με τα ηχεία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για Jumpers ηχείων

Γιά να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τον τύπο απο το καλώδιο ηχείων γιατί απλά μου έδωσε ένα κομμάτι ένας φίλος , αλλά στο περιγράφω γιατί εσύ ξέρεις την XLO έχει πολλούς μονόκλωνους μονωμένους αγωγούς έτσι χρησιμοποιώ γύρω στούς 10 απο αυτούς και έχει χρώμα μώβ.

Πάντως σε ευχαριστώ και εσένα και τον φίλο Archbich , δεκτή η συμβουλή και μάλλον η εσωτερική σύνδεση θα είναι η λύση μέχρι να δω τι θα κάνω με τα ηχεία.

Μου περιγραφεις Σταυρο μαλλον το παλαιοτερο REFERENCE (ιδιο με το σημερινο σε ολα εκτος απο το ...χρωμα του teflon) . Ειναι 6Ν καθαροτητας χαλκου δηλαδη 99,99997% . Βαστηξε τους . Δεν θα βρεις κατ καλυτερο για τετοια χρηση .