βοηθεια για καινουργιο ενισχυτη και ηχεια

nikosmar

Established Member
4 May 2009
181
εχω ενα ενισχυτη yamaha rx 797 kai hxeia tannoy reveal 6, πιστευο οτι ηρθε η ωρα για αναβαθμιση , απο μια πρωτη ερευνα ειδα τον vincent sv 226 mkII καθως και τον densen ton 110,
θα χρειαζομουν καποιες γνωμες σχετικα με τους ανωτερω η κατι αλλο μεχρι τα 1500 ευρω

εχω ενα ενισχυτη yamaha rx 797 kai hxeia tannoy reveal 6, πιστευο οτι ηρθε η ωρα για αναβαθμιση , απο μια πρωτη ερευνα ειδα τον vincent sv 226 mkII καθως και τον densen ton 110,
θα χρειαζομουν καποιες γνωμες σχετικα με τους ανωτερω η κατι αλλο μεχρι τα 1500 ευρω

οσον αφορα τα ηχεια θα τα κρατησω λιγο τα ταννοι καθως ειμαι πολυ ευχαριστημενος, και θελω να τα δω με τον καινουργιο ενισχυτη,
στη συνεχεια θα ψαξω και κατι που να ταιριαζει με τον ενισχυτη

προκειται να μετακομισω σε καινουργιο χωρο, και ο ενισχυτης θα βρισκεται σε χωρο περιπου 70 τμ ανοιχτο που θα επικοινωνει με το υπολοιπο σπιτι

Καλωσόρισες-bye-

Ο χώρος θα είναι μεγάλος.Ο νέος σου ενισχυτής,σίγουρα θα χρειαστεί να είναι σαφώς μεγαλύτερης ισχύος απο τον Densen,άν θέλεις να καλύψει με ήχο έστω κι ένα μεγάλο μέρος του(άν όχι όλον).

Tι χαρακτηριστικά έχουν τα ηχεία σου;

Απόκριση Συχνότητας
63Hz to 51kHz
Μέση Ισχύς RMS
50W
Μέση Ισχύς Programme RMS
100W
Ωμική Αντίσταση
6 ohm
Ευαισθησία
90dB for 1W at 1m
Παραμόρφωση
<0.6%
Απόκριση Crossover

2.9kHz

Παραμόρφωση

(@-6dB) 90 degrees
LF/MID

165mm (6”) multi fibre paper pulp cone
WideBand HF

25mm (1”) titanium dome, neodymium magnet system.

Τύπος

Optimised bass-reflex loaded

http://www.hometheaterhifi.com/volume_7_3/tannoy-reveal-speakers-8-2000.html

Και τα ηχεία σου,δεν μπορούν να σταθούν σε τέτοιο χώρο.Είναι φθηνά μίνι μόνιτορς,για πολύ κοντινή ακρόαση απ' ότι βλέπω.

Εκ των πραγμάτων,θα πρέπει να το ξανασκεφτείς πώς θα μοιράσεις τα χρήματά σου.Τέτοιος μεγάλος χώρος,θέλει μεγαλύτερα κι αρκετά ακριβότερα μηχανήματα για να καλυφθεί ικανοποιητικά(σε εντάσεις και ποιότητα) με μουσική.

καταλαβα, γι αυτο λεω να αρχισω με τον ενισχυτη, σχετικα με τον vincent καποιο σχολιο, η καποια αλλη προταση

ευχαριστω πολυ

Απάντηση: Re: βοηθεια για καινουργιο ενισχυτη και ηχεια

βασικα εναν ενισχυτη μεχρι τα 1500 περιπου
Θά σού πρότεινα νά άκουγες τόν Hegel H1
h1_big.gif

Επίσης τόν Leema Pulse

pulse1.jpg

Τόν Roksan Kandy K2
K2integratedamp700.jpg

Τόν Cayin AT100
Cayin_A-100T.jpg

Τόν LYRIC Ti 120 ( Cayin )
Lyric-Ti-120-KT88.jpg

Τόν Classic 16.6
No-16-6.jpg

Οταν θα πάρεις το δικάναλο ενισχυτη θα καταλάβεις οτι μέχρι τωρα δεν ακουγες τιποτα με τον Yamaha!!!Εγω απο τον 656 (που ακομα εχω!) μολις πηρα τον Hegel καταλαβα τι σημαινει καλός δικάναλος ενισχυτής!!Μερα με την νυχτα!!Τον Hegel πηγαινε να τον ακουσεις οπωσδήποτε!!

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες, που μπορω να ακουσω τον hegel