Βοήθεια για κατασκευή καμπινας ηχείου.

VLADIMIROS

New member
9 September 2012
72
Καλησπέρα σε όλους,

εδώ και καιρό με τρώει να φτιάξω με τις μονάδες αυτοκινήτου που έχω ηχειακια για το σπίτι.
οι μονάδες είναι αρκετά καλές είχαν βραβευτεί και κάποτε (EISA) και κοστισαν τότε 600ευρ.
http://www.sonicelectronix.com/item_10486_DLS-Iridium-6.2i.html
οπότε νομίζω πως ξεκινάω με κάτι αξιόλογο. στο link φαινοντε και τα χαρακτιριστικα του
έχω αποφασίσει να χρησιμοποιήσω αντί για ξύλο αλουμίνιο 3-4mm το οποίο θα κοπεί σε lazer cnc ακριβείας 0,0001mm
η σχεδιασει θα ειναι κατι το ξεχωριστο..

μίλησα σε κάποιους στην DLS και μου πρότειναν τα εξής.

For Iridium 6.2 you should build a 16 liter vented box, use a 3cm port, 19 cm long directed backwards.
Closed cabinet is second best, vented plays best.
A seled box can be 11 litres but not so good result in the bass.

Best regards

[FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Gunnar / DLS[/FONT]

ακούω γνώμες για το παραπάνω.. τα ακούσματα μου είναι κλασική μουσική πιάνο κ μικρές ορχήστρες.
σώματα και ανάλυση είναι αυτό που ψάχνω στο χώρο μου ο οποίος είναι 18 τετραγωνικά!

[FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]ΔΙΥδες [/FONT]ενωθείτε και [FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]σκεφτείτε[/FONT][FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]!!! τα 16λιτρα [/FONT]είναι σωστα? [FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]επίσης[/FONT][FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif] να την [/FONT]γεμίσω την [FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]καμπίνα[/FONT][FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif] και αν ναι με τι [/FONT]υλικό? [FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]όλη[/FONT][FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif] την [/FONT]καμπίνα[FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif] η μόνο[FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif] την [/FONT][/FONT][FONT=Segoe UI, Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]πλάτη[/FONT]...

Μαεστρο σκετο αλουμινιο ξεχνα το!
Αν θες αλουμινιο look, φτιαξε την καμπινα με mdf 19mm και ντυστο με αλουμινιο απ εξω.. Μεσα πισοχαρτο στα πλαινα και στο πισω μερος και μαλι παλι στο πλαι και πισω. Βασικα με το μαλι πειραματισου.
Θυμησου οι διαστασεις του reflex ειναι εσωτερικες, δηλαδη τα χιλιοστα που σου δωσανε ειναι το μεσα μερος του σωληνα.
Αν επιτρεπεται απο που θα παρεις αλουμινια; Γιατι ψαχνω κ εγω κατι ψιλα..

Μαεστρο σκετο αλουμινιο ξεχνα το!
Αν θες αλουμινιο look, φτιαξε την καμπινα με mdf 19mm και ντυστο με αλουμινιο απ εξω.. Μεσα πισοχαρτο στα πλαινα και στο πισω μερος και μαλι παλι στο πλαι και πισω. Βασικα με το μαλι πειραματισου.
Θυμησου οι διαστασεις του reflex ειναι εσωτερικες, δηλαδη τα χιλιοστα που σου δωσανε ειναι το μεσα μερος του σωληνα.
Αν επιτρεπεται απο που θα παρεις αλουμινια; Γιατι ψαχνω κ εγω κατι ψιλα..

Γιατι όμως να το ξεχάσω?

μουσικα δεν θα είναι σωστο?
έχω δει τα AMR που ειναι πληρως αλουμινενια.

για προμηθευτη θα απαντησω το βραδυ που θα έχω την πληροφορία.
πισοχαρτο αναμεσα απο αλουμινιο και mdf η μεσα στην καμπινα και πισοχαρτο και μαλλι??

ευχαριστω για την απαντηση ειδικα για τον σωληνα δεν το ειχα στα υποψιν!

Υ.Γ. Εχω κουμπαρο με lazer και κανει κοπες σε ολα τα μεταλα με ακριβεια 0,00001 του χιλιοστου.
οτι θελεις τα λεμε και σε pm!

Το αλουμινιο ειναι τελειως ανακλαστικο υλικο. Η καμπινα θες να αποροφαει την πισω ακτινοβολια του μεγαφωνου, οχι να την αντανακλαει πισω στο μεγαφωνο. Θα παρεις θολουρα-παραμορφωση καργα!
Tο πισοχαρτο (τυπου αυτοκινητων που ειναι αυτοκολητο απτην μια μερια, οχι αυτο που ναι για σκεπες) το κολας μεσα στην καμπινα, και πανω στο πισοχαρτο το μαλλι!

Το αλουμινιο ειναι τελειως ανακλαστικο υλικο. Η καμπινα θες να αποροφαει την πισω ακτινοβολια του μεγαφωνου, οχι να την αντανακλαει πισω στο μεγαφωνο. Θα παρεις θολουρα-παραμορφωση καργα!
Tο πισοχαρτο (τυπου αυτοκινητων που ειναι αυτοκολητο απτην μια μερια, οχι αυτο που ναι για σκεπες) το κολας μεσα στην καμπινα, και πανω στο πισοχαρτο το μαλλι!

Οποτε θα αποφυγω το αλουμινιο οντως, εχω τετοιο πισοχαρτο μιας και ειχα χρησημοποιησει στο αυτοκινητο, θα το ψαξω περισσοτερο με τα AMR να δω πωσ χρησημοποιησαν το αλουμινιο!!!,
ειμαι πραγματικα περιεργος!
http://www.amr-audio.co.uk/html/ls_individual.html

μωρε για μοστρα καλα ειναι...αποτελεσμα στον ηχο ομως?..ξερεις πολυς κοσμος ψωνιζει με τα ματια,...αν αρεσει στα ματια, τα αυτια ακουν οτι θες!!

μωρε για μοστρα καλα ειναι...αποτελεσμα στον ηχο ομως?..ξερεις πολυς κοσμος ψωνιζει με τα ματια,...αν αρεσει στα ματια, τα αυτια ακουν οτι θες!!

τα έχει DEMO ο Αντωνης στην audioevolution! θα παω να ριξω μια ματια!