Βοήθεια για λήψη Eutelsat 16A

billkrit

New member
15 March 2014
1
Καλησπέρα.
Προσπαθώ εδώ και έναν μήνα να κλειδώσω τον eutelsat 16e και δεν το έχω καταφέρει με τίποτα. Έχω πιάτο 75cm και είμαι από Πάτρα και έχω προμηθευτεί ένα satfinder. Έχω δεί που πρέπει να στοχεύσω περίπου, φτάνει μέχρι σ' ένα σημείο στο satfinder, χωρίς να μπορώ να το βελτιώσω άλλο, αλλά καθόλου σήμα στον δέκτη. Hotbird πιάνει φτάνοντας περίπου στο ίδιο σημείο στο satfinder. Είναι δυνατόν να πιάσω τον δορυφόρο από Πάτρα με αυτό το πιάτο? Τι πρέπει να κάνω για να τον κλειδώσω? Γενικά είμαι αρχάριος στο θέμα αυτό. Ευχαριστώ.

φυσικα και μπορεις, ειναι δυνατος δορυφορος και με το 75 θα επρεπε να το εχεις πιασεις. το satfinder τι μαρκα ειναι ?

στις περιπτωσεις αυτες το καλυτερο ειναι δεκτης, tv και συντονιζεις στον δυροφορο σε μια απο τις δυνατες συχνοτητες πχ 11512v 29950-2/3 8PSK ή 11427v 27500-5/6 και με το satfinder και λιγο χαλαρες τις βιδες για το πιατο και το lnb μικροσυντονιζεις.

δοκίμασες να στρέψεις το lnb? επίσης το καλύτερο - βολικότερο που έχεις να κάνεις είναι να πας με μια τηλεόραση και τον δέκτη δίπλα στο πιάτο και σιγά σιγά να τον κλειδώσεις. για ανύψωση κτλ κοίτα στο http://www.satlex.de/el/azel_calc.html