Βοηθεια για νεο pc

δηλαδη με τον ι3 θα εχω καποια σπασιματα σε αναπαραγωγή στα 23.976 fps (χωρις καρτα γραφικων) ενω με ATOM/ION οχι; γιατι με καρτα γραφικων 50ε και μνημη 60ε ξεφευγουμε πολυ απο το αρχικο budget..

Ο i3 με την ενσωματωμένη θα έχει το γνωστό πρόβλημα των 23.976Hz, η πλατφόρμα ATOM/ION λένε ότι είναι ΟΚ, αλλά η εμπειρία μου από αυτή (μέσω τηλεφώνου με τον Τάσο Οικ.) λέει άλλα. Το συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν ακατάλληλο για 23.976Hz με αποτέλεσμα το Τάσος να το πουλήσει.

Οπότε, μόνο με ξεχωριστή κάρτα γραφικών, και συγκεκριμένα για εγγυημένα αποτελέσματα με Ati.

τα εχω παραγγείλει ολα εκτός απο μνημες που θελω την βοηθεια σας..

ποιο απο τα παρακατω ειναι προτιμοτερο:

2 x CRUCIAL BL25664BN1608 BALLISTIX 2GB DDR3 PC3-12800 1600MHZ 114e

1 x GEIL GV34GB1333C7DC DDR3 4GB (2X2GB)PC3-10600 DUAL CHANNEL KIT 100e

1 x Geil 4GB DDR3 1600MHz PC3-12800 Black Dragon Kit 100e

για μεταχειρισμενες αξιζει;
2 x μεταχειρισμενες KINGSTON KVR1333D3N9/2G DDR3 2GB PC10666 1333MHZ VALUE RAM 89e

1 x μεταχειρισμενη 6GB GEIL GV36GB1333C9TC DDR3 6GB (3X2GB) VALUE PC10600 1333MHZ TRIPLE CHANNEL KIT 116e

οι ψυκτρες απο τις μνημες κανουν θορυβο;

Last edited:
υπόψιν οτι το pc θα ειναι ανοιχτο 24/24...αν αυτο παιζει καποιο ρολο στην αξιοπιστία και καταναλωση..

Οι μεταχειρισμένες μνήμες συνήθως είναι καλές περιπτώσεις.

Θα έλεγα να πας στις Kingston ή από καινούργιες στις Geil.

Οι ψύκτρες των μνημών είναι σχεδόν πάντα αθόρυβες (παθητική ψύξη).
ευχαριστω για την απαντηση, απο τις GEIL ποια προτείνεις;

Εχουμε καμια καλη προταση για αθορυβο και χαμηλης καταναλωσης τροφοδοτικο;

στο μελλον θα προσθεσω και αλλους σκληρους και ισως και μια οικομονικη καρτα γραφικων για σωστη αναπαραγωγη 23.976Hz...ποσα watt χρειαζομαι συμφωνα με τα παραπανω;

τελικα πηρα τα εξης:

CPU
Intel Core i3 530 (1156, 2.93GHz, Cache 4MB, Box)

MOTHERBOARD
Asrock H55M Pro (s1156, H55, DDR3)

RAM
2 GB KINGSTON KVR1333D3N9

HARD DISK
Western Digital Caviar Green WD20EARS 2TB

Last edited:
NightJar χρησιμοποιώ και εγώ. Το μόνο του πρόβλημα είναι η τσιμπιμένη τιμή του αν και έχει πέσει ;-) Εφόσον δε σε ενοχλεί η τιμή, τότε ενεργειακά για τα παραπάνω σε καλύπτει.

NightJar χρησιμοποιώ και εγώ. Το μόνο του πρόβλημα είναι η τσιμπιμένη τιμή του αν και έχει πέσει ;-) Εφόσον δε σε ενοχλεί η τιμή, τότε ενεργειακά για τα παραπάνω σε καλύπτει.
ειναι όντως τελειως αθορυβο;

Παθητική ψύξη = κανένας ανεμιστήρας = εντελώς αθόρυβο.

Έτσι ακριβώς :-)

Νταξ κρατάνε και μια επιφύλαξη για κάνα buzz από κάποιο στοιχείο του τροφοδοτικού… αλλά στην περίπτωση μου δεν ακούγετε τίποτα, το έχω τοποθετήσει και σε ‛φλάντζα’ σιλικόνης στο πίσω μέρος για τυχόν συντονισμούς…. Αλλά γενικά άκρα του τάφου σιωπή.

Έτσι ακριβώς :-)

Νταξ κρατάνε και μια επιφύλαξη για κάνα buzz από κάποιο στοιχείο του τροφοδοτικού… αλλά στην περίπτωση μου δεν ακούγετε τίποτα, το έχω τοποθετήσει και σε ‛φλάντζα’ σιλικόνης στο πίσω μέρος για τυχόν συντονισμούς…. Αλλά γενικά άκρα του τάφου σιωπή.
εχω συνηθισει απο τα mac που ειναι εν μερη αθορυβα αλλα οταν βαζεις κανα cd/dvd γινεται χαμος...και μερικες φορες ακουγεται και ενα βουητο απο το σκληρο...

επειδη το παλιο dvd μου ειναι IDE, θα χρειαστω και ενα SATA DVD-RW εχουμε και εδω καποιο ησυχο; αληθεια τα HTPC ποια χρησιμοποιούν;

ξερετε που μπορω να βρω (ebay δεν βρηκα κατι) οικονομικο bluray reader;

Για αθόρυβο οδηγό δίσκου δηλώνω άγνοια, νομίζω ότι όλοι κάνουν φασαρία….

(μη ξεχνάς και αυτό που σου είπα παραπάνω ένα μικρό αθόρυβο σκληρό για το λειτουργικό και για scratch-disk)

(μη ξεχνάς και αυτό που σου είπα παραπάνω ένα μικρό αθόρυβο σκληρό για το λειτουργικό και για scratch-disk)
Λεω να δοκιμασω αυτο Asus 24B1ST DVD-RW +/- Sata Black Bulk
AVRS (Auto Vibration Reducing System)
Ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς κατά την ανάγνωση και εγγραφή των οπτικών δίσκων για αθόρυβη λειτουργία.

Για solid state το ξεχναμε γιατι ειναι ακριβοι...δηλ προτεινεις να παρω εναν με 5200rpm για να εχω μονο το λειτουργικο; ποιο λειτουργικο να βαλω; ελεγα για XP που τα ξερω...για τα svista εχω ακουσει τα χειροτερα..

Λεω να δοκιμασω αυτο Asus 24B1ST DVD-RW +/- Sata Black Bulk
AVRS (Auto Vibration Reducing System)
Ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς κατά την ανάγνωση και εγγραφή των οπτικών δίσκων για αθόρυβη λειτουργία.

Για solid state το ξεχναμε γιατι ειναι ακριβοι...δηλ προτεινεις να παρω εναν με 5200rpm για να εχω μονο το λειτουργικο; ποιο λειτουργικο να βαλω; ελεγα για XP που τα ξερω...για τα svista εχω ακουσει τα χειροτερα..

Βάλε win7 IMHO.
Ένας 2.5" scorpio blue στα ~40-50 ευρώ είναι αρκετά αθόρυβος http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-Hard-Disk-Drives.htm
Φτιάξε το htpc, και εάν ακούγονται οι σκληροί κατά το boot ή όταν κάνεις downloads, ξανασκέψου την πρόταση μου.
Δηλαδή, εάν δε σε ενοχλεί ο 3.5” μην ασχολείσαι, απλά το προτείνω σαν καλή τιμή/απόδοση-ησυχίας ;-)

Για αθορυβο οδηγο δισκου, υπαρχει επιλογη στο anydvd οπου softwarικα ριχνει τις στροφες του drive με εντυπωσιακα αποτελεσματα. Απλα διαβαζει και πιο αργα αν μας ενδιαφερει το Rip.

εχω συνηθισει απο τα mac που ειναι εν μερη αθορυβα αλλα οταν βαζεις κανα cd/dvd γινεται χαμος...και μερικες φορες ακουγεται και ενα βουητο απο το σκληρο...

επειδη το παλιο dvd μου ειναι IDE, θα χρειαστω και ενα SATA DVD-RW εχουμε και εδω καποιο ησυχο; αληθεια τα HTPC ποια χρησιμοποιούν;

ξερετε που μπορω να βρω (ebay δεν βρηκα κατι) οικονομικο bluray reader;

Εγώ χρησιμοποιούσα ένα LITEON 4Χ BDrom και μέχρι που χάλασε (8 μήνες) ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Άψογη αναπαραγωγή ταινιών, σχετικά λίγος θόρυβος και πολύ φθηνό (70 ). Η αντιπροσωπία μου επέστρεψε τα χρήματα λόγω αδυναμίας αντικατάστασης και παράγγειλα πάλι ένα LITEON IHOS104 , πιο νέο μοντέλο αλά στα ίδια χαρακτηριστικά (80 ). Το θέλω μόνο για ταινίες και έτσι δεν με ενδιαφέρει να είναι πιο γρήγορο 8χ, 10χ που είναι τώρα τα καινούργια μοντέλα.

Last edited: