Βοηθεια για οικονομικο home cinema

dagoung

New member
6 February 2008
46
Καλημερα, θα ηθελα τη βοηθεια σας για εναν φιλο που θελει να φτιαξει ενα οικονομικο home cinema. Ενισχυτη του εχω προτεινει τον Sony STR-DG820 γιατι ειναι απο τους πιο φτηνους με καλα χαρακτηριστικα (HDMI - ηχο HD κλπ και τον εχω βρει και στα 359 τελικη με ΦΠΑ), ηχεια ομως θα ηθελε καποια μικρα οπως τα BOSS αλλα οχι τοσο ακριβα. Δεν θελει να ξεφυγει απο το ποσο των 600 για τα ηχεια. Ο λογος που τα θελει μικρα ειναι γιατι ζητησε στον ηλεκτρολογο του να του κανει αναμονες πανω ψηλα στο ταβανι οποτε θα πρεπει να παρει και βασεις με καποια κληση. Ειναι περισσοτερο της μουσικης παρα του Home cinema και για αυτο εβαλε τοσο ψηλα τις αναμονες.
Παρακαλω τη βοηθεια σας αν εχετε να προτεινετε κατι.
Ευχαριστω.

Ευχαριστω Pleo, και εγω για τα Tannoy ειμαι περισσοτερο αν και το χρωμα του ξυλου δεν με ενθουσιαζει (το πολυ πολυ να πεσει κανενα βαψιματακι ή καμια επενδυση στην κασα). Για τον ενισχυτη τι λες? Δεν πιστευω να βρει κατι πιο οικονομικο με τοσες επιλογες, εχεις να προτεινεις κατι?

Εγώ στη θέση σου θα κοίταζα για κανένα Denon ή Onkyo, δεδομένου ότι ο Sony τα νέα φορμά τα παίζει μόνο ως LPCM και δεν βλέπω να κάνει upscaling.

Δηλαδή με τα ίδια χρήματα ή και λιγότερα βρίσκεις σαν το Sony προηγούμενα μοντέλα των πιο πάνω κατασκευαστών με τα ίδια specs (χωρίς scaler και υποστήριξη νέων φορμά μέσω LPCM).

Ωραία τα SFX αλλά τα HTS έχουν καλύτερο sub και το σημείο cross είναι χαμηλότερα (100Hz τα HTS, 140Hz τα SFX).

Γι' αυτό και το δέσιμο του sub με τα HTS είναι πάρα πολύ καλό (τα έχω ακούσει και τα δύο σετ).

Και τα δύο φτιάχνουν ωραία surround ατμόσφαιρα και στις μεγάλες εντάσεις υπερτερούν τα HTS. Και τα δύο σετ έχουν βάσεις τοίχου στη συσκευασία για τους δορυφόρους, όχι για το κεντρικό. Στο ΗΤS100 η βάση του κεντρικού είναι επιτραπέζια με ρύθμιση της κλίσης (περιλαμβάνεται στη συσκευασία). Το SFX δεν έχει βάση κεντρικού.

Σε ότι αφορά το χρώμα, η Tannoy έχει υποσχεθεί ότι τα HTS100 και 200 θα βγουν και σε μαύρο αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

Άλλες απορίες; Τώρα που γυρίζει;:D

Last edited:
Μπορεις να δεις και τον Yamaha RXV 463 (5.1 & usb)
Ο οποίος εχει καλυτερα ρευματα απο τον Sony
O Sony ειναι 7.1 , σε ενδιαφερει κατι τετοιο?

Ωραία τα SFX αλλά τα HTS έχουν καλύτερο sub και το σημείο cross είναι χαμηλότερα (100Hz τα HTS, 140Hz τα SFX).

Γι' αυτό και το δέσιμο του sub με τα HTS είναι πάρα πολύ καλό (τα έχω ακούσει και τα δύο σετ).

Και τα δύο φτιάχνουν ωραία surround ατμόσφαιρα και στις μεγάλες εντάσεις υπερτερούν τα HTS. Και τα δύο σετ έχουν βάσεις τοίχου στη συσκευασία για τους δορυφόρους, όχι για το κεντρικό. Στο ΗΤS100 η βάση του κεντρικού είναι επιτραπέζια με ρύθμιση της κλίσης (περιλαμβάνεται στη συσκευασία). Το SFX δεν έχει βάση κεντρικού.

Σε ότι αφορά το χρώμα, η Tannoy έχει υποσχεθεί ότι τα HTS100 και 200 θα βγουν και σε μαύρο αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

Άλλες απορίες; Τώρα που γυρίζει;:D

Αρχοντας, εχω μεινει αφωνος, τα ξερεις πολυ καλα τα συγκεκριμενα απο οτι βλεπω

αν υπήρχαν σήμερα τα 200 σε μαύρα, σίγουρα λόγβ τιμής και ζουπερ-τουιτερ θα ήταν στις επιλογές μου...αλλά το κοκκινωπό ξύλο ρε παιδιά με ποιο waf να τα βάλει; έλεος

και είναι και φτηνός από το λινκ σου, στη Γερμανία 420 με τα μεταφορικά περίπου 450...
αλλά ακόμη δεν κατέληξα στα ηχεία,
όταν τα διαλέξω (99% Tannoy) θα δω και ποιος ενισχυτής τους ταιριάζει
παίζουν οι 606, 1909,663, 255, 1019
και μετά με βάση τα παραπάνω πρέπει να βρω και subwoofer αν και θα ήθελα το φτηνό yam 515

Last edited:
Re: Απάντηση: Βοηθεια για οικονομικο home cinema

στα χρηματα σου οπωσδηποτε yamaha για δυνατα ρευματα οπως εγραψαν πιο πριν..

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=720

ΚΙ ΟΜΩΣ έχω πληροφορίες ότι ο yamy τα φτύνει κάπως σε 5,1 κανάλια και εντάσεις, και ότι καλύτερα για ΡΕΥΜΑΤΑ να δω σε denon ή harman kardon ή onkyo...
κάποιος είχε ποστάρει κάπου ένα διάγραμμα ισχύος από τεστ, αν το βρούμε ίσως κατατοπιστούμε καλύτερα...