Βοήθεια για παροχή ρεύματος

kontr

AVClub Addicted Member
31 August 2008
1,889
Μελισσια
Θέλω να ρωτήσω την ομήγυρη αν έχει κάποιος κάνει τεστ σε ασφαλειοδιακόπτες και ηλεκτρολογικό υλικό αφού θέλω να κάνω το εξής:
Θα τραβήξω δυο καλώδια από το ρολόι μου τα οποία θα πηγαίνουν σε ένα πίνακα .
Για ασφάλειες θα βάλω τήξεως χρυσές σε ασφαλειοθήκες hager , θα βάλω στην μια 4 πρίζες πίνακα για τους τελικούς και στην άλλη μια φισουνα 3*32 για το ήδη υπάρχoν πολύμπριζο .
Τα προβλήματα είναι τα εξής :
Τι φισούνα ;(μάρκα)
Τι πρίζες πίνακα ;
Πρέπει να βάλω rele (πόσο θα ήθελα να το αποφύγω ) αλλά τι; υπάρχει καμιά άλλη λύση για παράλληλη προστασία;

Και εγώ νομίζω ότι rele και ασφάλειες τήξεως είναι ο καλύτερος συμβιβασμός που μπορώ να κάνω.
Από την άλλη έχω δει σε κάποια επαγγελματικά dimmer ένα σύστημα προστασίας που όταν βλέπει μεγάλο ρεύμα βραχυκυκλώνει για να ρίξει μια ασφάλεια πριν τα triac και έτσι να τα σώσει .
Έλεγα λοιπόν μήπως υπάρχει καμιά τέτοια ιδέα και αποφύγω τα rele.

δεν ειναι συμβιβασμος αλλα ασφαλεια απο εκει και περα οτι βαλεις απο αυτα που λες τα οποια δεν τα ξερω δεν νομιζω να κερδισεις κατι το πολυ πολυ να σου καει καποια φορα μια ασφαλεια και τι εγινε να κερδισεις κατι στον ηχο δεν νομιζω απλως περιτα εξοδα

δεν το πιστευω ολα τα καλωδια μεχρι το σπιτι + τον μετρητη τις ΔΕΗ ειναι να μην πω τι και αν βαλει ο φιλος απο εκει και περα επιχρυσες ασφαλειες και σουπερ καλωδια για την ταση δυκτιου θα ακουσει διαφορα μαλλον μονο στην τσεπη του θα δει

Σε σπίτι φίλου που βάλαμε ultralink κατευθείαν από το πίνακα η διαφορά σε σχέση με την πρίζα του σπιτιού ήταν τόσο μεγάλη που ήταν σαν να παίζει άλλο σύστημα .
Τις ασφάλειες δεν θα τις βάλω για καλύτερα αλλά γιατί νομίζω ότι το ρελε δεν προστατεύει από βραχυκύκλωμα αλλά μόνο από διαρροή ,και σε κάποια σπίτια που δοκίμασα αντικατάσταση ασφαλειοδιακοπτη με τήξεως η διαφορά ήταν αρκετή .
Το καλώδιο από το ρολόι θα είναι κάποιο καλό αλλά μην φανταστείς κάτι εξτριμ γιατί μιλάμε για κάμποσα μέτρα.

δεν το πιστευω ολα τα καλωδια μεχρι το σπιτι + τον μετρητη τις ΔΕΗ ειναι να μην πω τι και αν βαλει ο φιλος απο εκει και περα επιχρυσες ασφαλειες και σουπερ καλωδια για την ταση δυκτιου θα ακουσει διαφορα μαλλον μονο στην τσεπη του θα δει

Έχεις δοκιμάσει κάτι τέτοιο ώστε να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ή απλά υποθέτεις;

Παιδιά η διαφορά υπάρχει και είναι μεγάλη το έχω ακούσει με τα αυτιά μου .
Δεν θα έκανα κάτι τέτοιο αν δεν είχα πεισθεί εγώ πρώτα ότι αξίζει και το τελευταίο σεντς.

Δεν ξέρω αν καταλάβατε καλά θα τραβήξω εξωτερική γραμμή από το ρολόι για ένα μικρό πίνακα για τον ήχο μόνο

Φίλε μου οι διαφορές που θα ακούσεις θα αξίζουν τα λεφτά που θα δώσεις...
Δες μήπως μπορείς να κάνεις κάποια πατέντα και να βιδώσεις τις πρίζες της Furutech κάπου με ασφάλεια.
Αυτές κοστίζουν κάπου στα 15 ευρώ η μία και σίγουρα αξίζουν τα λεφτά τους.
Τις χρησιμοποίησα σε μία ιδιοκατασκευή και έχω μείνει απολύτως ευχαριστημένος. Click εδώ για να δεις.

Από την άλλη μήπως έχεις τη δυνατότητα να μην χρησιμοποιήσεις πρίζες και να τραβήξεις απλά καλώδιο από τον πίνακα απευθείας σε IEC; Αυτό θα ήταν το καλύτερο.

να πω πρωτα απο ολα οτι δεν αμφιβαλω για αυτα που λετε αλλα η αποροια μου ειναι η εξης

αφου το ρευμα μεχρι τον μετρητη ειναι για τα μπαζα πως βαζοντας απο εκει και μετα το καλυτερο καλωδιο που υπαρχει θα καθαρισει και θα δουμε διαφορα αφου το καλωδιο δεν μπορει να κανει οτι κανει ενα πολυ καλο φιλτρο και ενας σταθεροποιητης ισως κανω και λαθος αλλα μηπως υπερβαλουμε σε αυτο το θεμα

Απάντηση: Re: Βοήθεια για παροχή ρεύματος

να πω πρωτα απο ολα οτι δεν αμφιβαλω για αυτα που λετε αλλα η αποροια μου ειναι η εξης

αφου το ρευμα μεχρι τον μετρητη ειναι για τα μπαζα πως βαζοντας απο εκει και μετα το καλυτερο καλωδιο που υπαρχει θα καθαρισει και θα δουμε διαφορα αφου το καλωδιο δεν μπορει να κανει οτι κανει ενα πολυ καλο φιλτρο και ενας σταθεροποιητης ισως κανω και λαθος αλλα μηπως υπερβαλουμε σε αυτο το θεμα

αν ψαξεις παλιοτερα θεματα θα βρεις τις απαντησεις που θες,εχουν ειπωθει τοσες φορες και εχει πεσει τοσο πολυ ''ξυλο'',που αμφιβαλω αν εχει κανεις το κουραγιο ν'ανοιξει παλι παλιες ''πληγες''...:argue: :flipout:

Ακόμη και το τελευταίο μέτρο θα φέρει κάποια διαφορά...

Μην νομίζεις ότι είναι η μέρα με τη νύχτα. Οι διαφορές είναι τόσο καλές ώστε να πληρώσεις κάποια λεφτά για να τις ακούσεις αλλά όχι τόσο κραυγαλέες ώστε να κάνεις ένα blind test χωρίς να φλιπάρει το μυαλό σου και να σου λέει άλλα αντί άλλων...

Αν και θα διαφωνησω με τον φιλο Μιχαλη για το τελευταιο μετρο και τις μπριζες, οντως μια εγκατασταση ξεχωριστη απο τον πινακα μεχρι τις συσκευες βελτιωνει το αποτελεσμα λογω της αποφυγης των δεκαδων κοψιματων και ενωσεων των καλωδιων μεσα στις διακλαδωσεις του σπιτιου και της τροφοδοτησης και αλλων συσκευων, οπως ψυγειων ερ κοντισιονς κ.λπ.
Ας μου εξηγησει ομως καποιος γιατι χρυσες μιας και ο χρυσος ειναι πολυ λιγοτερο αγωγιμος με πρωτο το ασημι και δευτερο τον χαλκο;

Προφανώς δεν είναι μόνο θέμα υλικού αλλά και θέμα γεωμετρίας .
Σχετικά με τις πρίζες τις φουρουτεκ μπορώ να φτιάξω ένα πανελ και να το προσαρμόσω στο πίνακα . πιστεύω ότι αξίζει αφού αυτό το πράγμα θα είναι μονιμότερο του προσωρινού .
Θα σκεφτώ όμως και τη hardwired λύση αφού έχω καταλήξει μετά από πολλές δοκιμές ποιο είναι το καλύτερο καλώδιο που μπορώ να αγοράσω.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για παροχή ρεύματος

Ας μου εξηγησει ομως καποιος γιατι χρυσες μιας και ο χρυσος ειναι πολυ λιγοτερο αγωγιμος με πρωτο το ασημι και δευτερο τον χαλκο;

Ο χρυσός δίνει πιο ζεστό ήχο, περισσότερο σώμα και πιο μουσικό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με το ρόδιο που κάνει τον ήχο πιο μονιτοράτο αλλά με περισσότερο έλεγχο και τη φασολάδα που κάνει πιο υγρές τις μεσαίες και πιο ρευστά τα... χαμηλά. :BDGBGDB55:

Αμ δε θα ξανάρθεις να σε κουφάνω με αυτά που θα ακούσεις σπίτι μου; :flipout:

Λοιπόν θα τα κάνω χωρίς πρίζες αφού και πολύ καλύτερα θα είναι και κοστολογικά καμία σχέση .
Ωραία αρχίζει να δένει η φασολάδα χιχιχιχιχι