Βοήθεια για πικάπ

Είναι το η ιδανική λύση στο budget σου.
Απο ηχεία αν και λίγο ακριβούτσικα θα σου έλεγα να ακούσεις τα ηχεία τησ σειρας CM της Β&W, πολύ ηχεία για τα λεφτά τους.

Πρόσφατα φίλος (και εγώ παρών) έμεινε με ανοικτό το στόμα όταν άκουσε τα πιο μικρά CM1 να βγάζουν μεγαλύτερο και σαφώς καλύτερο ήχο απο τα M22 της Epos, και όλα αυτά με Creek ενισχυτή...
Φυσικά τα πήρε και έμεινε κατευχαριστημένος.

Δεν αμφιβάλλω για την ποιότητα του ήχου των ηχείων που προτείνεις αλλά 700 ευρώ είναι πολλά χρήματα για την τσέπη μου ειδικά αυτή τη εποχή. Άντε να ανέβω στα 500. Οπότε θα ήθελα το καλύτερο δυνατό σε αυτά τα χρήματα. Επίσης θα ήθελα στη συνέχεια να έχω την δυνατότητα να τα συμπληρώσω και να έχω ένα 5.1 σύστημα που να αξιοποιεί τον ενισχυτή μου.

Όπως και με το πικάπ θα δείς οτι και με τα ηχεία-εξίσου αν όχι περισσότερο σημαντικά θα την κάνεις την υπέρβαση όταν έρθει η ώρα.

Σαν κάτοχος των τερατακίων 803s είχα υποπέσει στο αμάρτημα του "ψιλομυτισμού" και σνόμπαρα την σειρά cm σαν απλά ένα "γέμισμα"της εταιρίας σε αυτήν την κατηγορία τιμής χωρίς κάποια ιδιαίτερη αξία.
Η ακρόσαση που σου προανέφερα μου απέδειξε πόσο λάθος ήμουν.

Πραγματικά ήχος που κάποιος θα έδινε χαλαρά τα διπλάσια για να μην πώ παραπάνω και θα ήταν και ευχαριστημένος.

Εγώ θα επένδυα σε κάτι τέτοιο για τα δύο μπροστινά (και θα έκανα και λίγη παραπάνω υπομονή γιατι αξίζει τον κόπο) τα οποία είναι και ο πιό σημαντικός κρίκος για ατην ακρόαση μουσικής και για να ακούω σφαίρες-ελικόπτερα κλπ απο τις ταινίες μου θα έπαιρνα τα Crystal Audio τα οποια αν τελικά θέλεις με 800 ευρώ να αγοράσεις όλα σου τα ηχεία δεν θα σεαπογοητεύσουν και στην μουσική που τα πάνε εκπληκτικά καλά, μόνο που αν πάς σε δικάναλο ενισχυτή αργότερα θα σε πιάσει φαγούρα.

Αν μπορείς φίλε πάρε τα B&W για μπροστινά stero και θα με θυμηθείς αν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα (περίεργο στη ν εποχή μας) πάρε τα όλα Crystal Audio και πάλι θα με θυμηθείς εε.. και εδώ είμαστε αν πάς για καθαρό δικάναλο ;) -bye-

Χμμ αυτήν την σειρά ενοούσα, αν πάρεις και τα μπροστινα σε βάσης όπως τα πίσω καπου εκεί που σου είπα φαντάζομαι να σου έρθει το πακέτο.
Δυστυχώς δεν το βλέπω να βρίσκεις κάτι φτηνότερο χωρίς σοβαρούς συμβιβασμούς.. http://www.techradar.com/reviews/au...speakers/crystal-audio-tx-t2-12-705659/review

Μου φαίνεται ότι όπως το πάμε το χιλιάρικο δεν θα μας φτάσει. Τέλος πάντων μπορεί και να ψηθώ τελικά. Μια ακόμη απορία όμως. Δεν είναι σημαντικό να είναι τριών δρόμων τα ηχεία;

Απο δύο και πάνω είσαι καλυμένος, εκεί που υπάρχουν διαφορές είναι στην ποιότητα κατασκευής και υλικών που συνήθως κοστίζει κάτιτις..

Κατόπιν διαφόρων συζητήσεων με γνωστούς και φίλους (πρώτα από όλα από το AVCLUB) καταλήγω στα CRYSTAL AUDIO. Πρώτα θα πάρω αν γίνεται τα 2 βάσης και το woofer και μετά βλέπουμε...αλλιώς όλα μαζί και το ΔΝΤ βοηθός.

Καλή επιλογή, έχω κάνει στον πεθερό μου δώρο τα δύο μικρά βάσης για μουσικό stereo ΑΚΑΙ ενισχυτή και έμεινα με ανοικτό το στόμα...

Εντάξει δεν είναι B&W αλλα έχουν και το ένα τρίτο της τιμής με παρεμφερές ηχητικό αποτέλεσμα (κώνοι kevlar βλέπεις) και αξιοπρεπέστατο και για ποιοτικό HI FI.

Είναι και εύκολα στην οδήγηση και έτσι θα τα χαρείς με τον home cinema χωρίς να "σε τρώει για ενισχυτή" προχώρα και μην μασάς.
Εφόσον μπορείς μην τους κάνεις την χάρη να μιζεριάσεις απο τώρα (έχω αρχίσει να σχηματίζω την εντύπωση πως τα επόμενα χρόνια έρχονται πολύ χειρότερα και σε παγκόσμιο επίπεδο..)

Σας έχω ζαλίσει και το ξέρω (και ειδικά εσένα LUXILLA) αλλά φταίει η ασχετοσύνη μου. Σήμερα ένας γνωστός μου είπε ότι ο Pioneer VSX 421 δεν έχει δυνατότητα προενίσχυσης και για αυτό είχε επιλέξει και αυτός τον 521 που έχει. Φοβάμαι δηλαδή μην πάρω το πικάπ και το έχω να ακουμπάω πράγματα. Τι ισχύει τελικά??????????:furious3::furious3::furious3:

Ναι αυτό το λύσαμε και λέγαμε ότι θα πρέπει να πάρω ένα προενισχυτή phono. Αλλά ως νέο δεδομένο θέτω ότι ο vsx 421 δεν δέχεται προενίσχυση σε αντίθεση με τον vsx 521 που δέχεται. Είναι έτσι?

Μάλλον τα έχεις κάνει λίγο σαλάτα.

Το phono απο την μία μεριά θα το συδέσεις με το πικάπ και απο την άλλη θα πάρεις την έξοδο και θα την συνδέσεις σε οποιαδήποτε stereo line in του ενισχυτή σου.

Αυτό που κάνει το phono είναι να ενισχύει και να προετοιμάζει το πολύ ισχνό σήμα απο το πικάπ για να συνδέεται όπως οποιαδήποτε άλλη συσκευή στον ενισχυτή σου.

Χωριάτικη θα έλεγα. Άρα
1.Pro-Ject Debut III
2.Pro-Ject Phono Box II M.M – M.C
3.Crystal Audio tx-t2-12
σε συνδυασμό με τον vsx 421 θα είμαι ΟΚ.
(προς αποφυγή παρεξηγήσεων είμαι ενήλικος και δεν τελώ υπό δικαστική συμπαράσταση):2thumb22sup:

Ακριβώς , αρκεί απλα ο ενισχυτης να εχει εστω ενα σετ αναλογικων εισοδων ...

Έστω ένα σετ αναλογικών εισόδων ελεύθερο θα εννοείς γιατι δεν γνωρίζω κανέναν ολοκληρωμένο χωρίς μερικές εως αρκετές απο αυτές...

Χωριάτικη θα έλεγα. Άρα
1.Pro-Ject Debut III
2.Pro-Ject Phono Box II M.M – M.C
3.Crystal Audio tx-t2-12
σε συνδυασμό με τον vsx 421 θα είμαι ΟΚ.
(προς αποφυγή παρεξηγήσεων είμαι ενήλικος και δεν τελώ υπό δικαστική συμπαράσταση):2thumb22sup:

Είναι ολα πάνω κάτω στην ίδια κατηγορία και θα έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα
"ηρέμησε" όμως τώρα γιατι απο ένα φτηνό πικάπ ξεκίνησες αλλα σε βλέπω σε λίγο να ρωτάς και για πλυντήριο δίσκων:flipout:

Αυτό είναι αλήθεια. Νομίζω ότι είσαι έτοιμος να αρχίσεις να πουλάς παλτά στην Αιθιοπία και ψυγεία στους Εσκιμώους.

Λές εε;....
Mπάα δεν είσαι ο μοναδικός που κάνει το "λάθος" να επιχειρήσει να γείρει προς την μουσική αναπαραγωγή και προς το βινύλιο ενώ είναι κάτοχος home cinema.
Στον ήχο όπως θα διαπιστώσεις τα πράγματα είναι λίγο πιο "σοβαρα" απο θέμα κόστους γιατι η ποιότητα μετράει πολύ περισσότερο στο να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα.

Νομίζω οτι έχεις επιλέξει την ιδανική συντροφιά για τον πεντακάναλο ενισχυτή σου και ως προς την αναπαραγωγή μουσικής αλλα και σίγουρα θα έχεις σοβαρή βελτίωση και με τις ταινίες.

Το πικάπ/phono που επέλεξες κάνοντας και την υπερβασούλα σου θα φέρει το υπόλοιπο σετάκι στα όρια του και σίγουρα θα σου ανοίξει την όρεξη για δισκάκια αφου θα διαπιστώσεις με έκπληξη οτι θα ακούς πια ελάχιστατα cd απο το dvd player σου..

Πάντως εσύ ρώταγες, δεν σε πίεσε κανένας.. ;)

Last edited: