Βοήθεια για πλυντήριο, με συνδεση απευθείας ζεστού νερού

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Πήρα ένα miele πλυντήριο πιάτων, και μεγάλο ρόλο στην απόφαση έπαιξε το ότι πέρνει ζεστό νερό... Το θέμα όμως είναι ότι λέει μέχρι 60C μεγιστη θερμοκρασία εισερχόμενου ζεστού νερού, και έχει μόνο μια παροχή (αν είδε δύο, προφανώς θα είχε και έλεγχο του τι θα τραβάει, οπότε θα ήταν απλά τα πράγματα). Κανένα πρόβλημα λοιπόν για το νερό που εχει ζεστάνει ο θερμοσίφωνας (ηλεκτρικά) τον χειμώνα και εχει περισσέψει από τα μπάνια μας, αφού εχουν θερμοστάτη στους 60C. Η και όταν δεν έχει και τόση ηλιοφάνεια. Το καλοκαίρι όμως τι γίνεται? Ο ηλιακός (που είναι και ηλεκτρικός) πιάνει ακόμα και 80+...
Ο υδραυλικός μου είπε για ένα σύστημα με 2 βανες σε κάθε παροχή (κρύου, ζεστού), και να τις ανοιγοκλείνω χειροκίνητα, ανάλογα την εποχή και την ηλιοφάνεια. Και να καταλήγουν σε ενα ταυφ, από όπου θα τροφοδοτούν το πλυντήριο. Εσείς που εχετε τέτοια πλυντήρια (λογικά δεν εχει σημασία αν είναι πιάτων ή ρούχων) που δεχονται ζεστό νερό, τι εχετε κάνει στην εγκατάσταση τους?

Αν κάποιος ξέρει, θα εκτιμούσα μια γρήγορη απάντηση... γιατί αύριο το πρωί έρχεται να το βάλει με δύο βάνες...

Απο ρούχων που είχε πάρει ένας φίλος μου με είσοδο ζεστού, είχε μαζί και για κρύο, οπότε την μίξη την έκανε το ίδιο.

Τώρα με μόνο παροχή ζεστού...χμμ..λίγο άκυρο το σύστημα έτσι όπως το έκαναν!

Εγώ έχω ένα τέτοιο (όχι Miele αλλά Βαuknecht) που κι'αυτό λέει ότι παιρνει ζεστό νερό μέχρι 60 βαθμούς και έχει μια είσοδο. Έχω κάνει αυτό ακριβώς που σου λέει ο υδραυλικός. Δύο προβλήματα:
1. Η γυναίκα μου δεν έχει χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ το ζεστό... (μιλάμε για εδώ και 15 χρόνια...)
2. Κάποια στιγμή είχε ανοιξει ταυτόχρονα και τις δύο βάνες επικοινωνώντας έτσι το κρύο με το ζεστό δίκτυο. Δεν είχα ζεστό νερό και συνέβαιναν διάφορα περίεργα πράγματα (έχω και Boiler... κα γενικά κάπως πολύπλοκη σύνδεσμολογία... Μηχανολόγος βλέπεις). Που να στα λέω: Έμεινα μια βδομάδα έτσι, ξήλωσα το μισό δίκτυο, πλήρωσα 50Ε στον υδραυλικό και ξαφνικα το μάτι μου έπεσε στις 2 ανοικτές βάνες... Δεν πήρα διαζύγιο γιατί προφανώς η μ@λ@κι@ ήταν δική μου.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ...
Ελπίζω να βοήθησα...

Απο ρούχων που είχε πάρει ένας φίλος μου με είσοδο ζεστού, είχε μαζί και για κρύο, οπότε την μίξη την έκανε το ίδιο.

Τώρα με μόνο παροχή ζεστού...χμμ..λίγο άκυρο το σύστημα έτσι όπως το έκαναν!
Αυτό είναι το σωστό: τη μίξη να την κάνει το πλυντήριο. Αλλιώς πως να πρέπει να μετράς τη θερμοκρασία του ζεστού πρίν πλύνεις και αν περιμένεις να το κάνει αυτό η γυναίκα σου τότε μάλλον έχεις πετύχει λαχείο.
\
Οι συνέπειες της οικολογίας...ΣΠΑΤΑΛΗΣΤΕ ΡΕ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ...:fahne90:

Δεν το πιστεύω ότι είναι τόσο ηλίθιο το σύστημα ...
Μπορείς να αγοράσεις πάντως μια πανάκριβη μπαταρία-μείκτη Grohe με αυτόματη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Και πάλι όμως θα πρέπει να πατεντάρεις την έξοδό της εφόσον δεν είναι ρακόρ αλλά ... κάνουλα.
Η σωστή λύση είναι ο αυτοματισμός. Τρέχα γύρευε όμως γιατί είναι ακριβός και δύσκολα θα βρεις υδραυλικό να στο φτιάξει.

Last edited:
Ασε τον υδραυλικο να κανει την δουλεια του........
Με 2 βαλβιδες αντι-επιστροφης, μια σε καθε παροχη
και σταθερη μιξη 70/30 ζεστο/κρυο εισαι ενταξει.

Kαταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :worshippy:

Για απλές βανες μίλησε... δεν είπε τίποτα για ανεπίστροφες βαλβίδες... Ισως και να μην το σκέφτηκε, ή να μην το ξέρει. Θα τον ρωτήσω όμως αύριο.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και εγώ πάντως όταν είδα μόνο μια παροχή, με πρόβλεψη για ζεστό, αλλά χωρίς αυτό να υπερβαινει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία (που όμως δεν γινεται να ελεγχθεί), είναι ακριβως η πρόταση "τι ηλίθιο σύστημα"...

Αυριο θα παρω και στην Μιελε τηλέφωνο να ρωτήσω τους τεχνικούς, μηπως μου πουνε καμιά ιδέα... Δοκίμασα και σήμερα αλλά ήταν αργά και είχαν κλείσει.

Πηρα την τεχνική εξυπηρέτηση της Μιελε, μιλησα με μια γυναίκα, και μου είπε ότι μάλλον υπάρχει ενα εξάρτημα ("μίκτη" τον ονόμασε, μπορεί να ήταν dj στο παρελθόν η κυρία), που κάνει αυτήν την δουλειά... Δλδ δεχεται και κρύο και ζεστό, και βγάζει μεχρι μια μεγιστη θερμοκρασία. Οπου και αν ρώτησα (υδραυλικούς, μαγαζιά για υδραυλικές εγκαταστάσεις, μαγαζιά για ανταλλακτικά τετοιων συσκευών, μέχρι και σε ειδικευμένο μαγαζί για αντλίες) δεν ήξεραν κάτι.

Ασε τον υδραυλικο να κανει την δουλεια του........
Με 2 βαλβιδες αντι-επιστροφης, μια σε καθε παροχη
και σταθερη μιξη 70/30 ζεστο/κρυο εισαι ενταξει.

Δυστυχώς ούτε και με ανεπίστροφες γίνεται... Οποια παροχή έχει περισσότερη πίεση, θα κλείνει την βαλβίδα της άλλης παροχής...

Καλά, εννοείται οτι θα στείλω κανά δυο μέιλ παραπόνων... :slapface:

Last edited:
Σίγουρα κάποια μίξη με κρύο νερό θα έχει,γιατί στους 40 βαθμούς πως θα πλένει
αφού δεν θα ελέγχει την θερμοκρασία του νερού που μπαίνει στο πλυντήριο.

Πώς να κάνει μείξη αφού δεν έχει είσοδο για κρύο? :confused:

Απλά, εάν είναι χαμηλότερη, το ζεσταίνει με την αντίσταση.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για πλυντήριο, με συνδεση απευθείας ζεστού νερού

Πώς να κάνει μείξη αφού δεν έχει είσοδο για κρύο? :confused:

Απλά, εάν είναι χαμηλότερη, το ζεσταίνει με την αντίσταση.
Kαι εάν θέλω να πλένω στους 40 βαθμούς και το νερό είναι στους 60 τι θα κάνει;

Γεια σου!
Εγώ είχα και έχω ένα μικρό πλυντήριο πιάτων (αυτά που είναι πάνω στον πάγκο). Το έχω πολλά χρόνια..... Αυτό που έχω κάνει είναι να συνδέσω και να παίρνω ΜΟΝΟ νερό από τον ζεστό (έχω ηλιακό θερμοσίφωνα)Σας μιλάω ειλικρινά, δεν έχει πάθει ΤΙΠΟΤΑ, εδώ και χρόνια, και έχω λύση το πρόβλημα της οικονομίας πάνω σε αυτό το θέμα.
Δεν είναι πλυντήριο ρούχων που πολλά ρούχα θέλουν χλιαρό ή και κρύο νερό, αλλά πιάτα. Δηλαδή αν τα ξεπλένει με ζεστό νερό, τι πειράζει;;;;; Και καθημερινά πιάτα βάζω, αλλά και καλά σερβίτσια έβαζα. ΟΛΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΤΕΛΕΙΑ.
απλά όταν τελειώνει το πλύσιμο, είναι ζεστά τα πιάτα και τα ποτήρια..... Ε, και;;;;;; Μετά από 3-4 λεπτά αποκτούν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος......

Απάντηση: Re: Βοήθεια για πλυντήριο, με συνδεση απευθείας ζεστού νερού

Παρε και ενα αλβανο να ριχνει κρυο νερο στο πλυντηριο με χωνι:Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για πλυντήριο, με συνδεση απευθείας ζεστού νερού

Για το πώς μπορεί να γίνει αυτό συζητάμε τώρα :)

Παρε τηλεφωνο στην Hydroteam και ζητησε μια θερμοστατικη βαλβιδα. Ολο και κατι θα βρεις.
http://www.hydroteam.gr/main/products.asp?catID=9&CatName=ΘΕΡΜΟΜΕΙΚΤΙΚΕΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Kαι πράγματι, υπάρχει...

114..gif

ΤΑ-ΜΙΧ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΗ ΤΡΙΟΔΟΣ ΒΑΛΒΙΔΑ ΜΙΞΕΩΣ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (με κρύο)

60 . Αλλά δεν προλαβαίνω τώρα να πάω, και όπου να'ναι έρχεται ο υδραυλικός... Ισως αργότερα (αφού σκεφτώ και αν τελικά το κόστος το δικαιολογεί).

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για πλυντήριο, με συνδεση απευθείας ζεστού νερού

Θα τα πλύνει σε περισσότερους. Αλλά εδώ δεν εχεις καποιο πρόβλημα, η υψηλότερη θερμοκρασία απλά είναι πιο ασύμφορη οικονομικά (θες ρευμα για να το ζεστάνεις αν δεν είναι ήδη ζεστό) και δεν νομίζω να εχει καμία διαφορά, αντιθέτως καθαρίζουν καλύτερα. Αν ήταν ρούχων, εκεί θα έβγαιναν όλα εμπριμέ... :guitarist: