Βοήθεια για πρίζα Legrand

giortsim01

New member
12 September 2012
12
Θα ήθελα τη βοήθειά σας για μια πρίζα τηλεόρασης LEGRAND.
Έχω εγκαταστήσει μια κεραία τηλεόρασης , το καλώδιο καταλήγει σε μια χωνευτή πρίζα τοίχου.Αν συνδέσω το καλώδιο που είναι μέσα στην πρίζα κατευθείαν με την τηλεόραση έχω : Iσχύς σήματος 67 και ποιότητα 97
Βάζω μία τερματική πρίζα Legrand και μου έχω : Ισχύς σήματος 58 και ποιότητα 97
Δηλαδή η πρίζα μου κόβει περίπου 10 μονάδες από το σήμα.
Γιατί γίνεται αυτό?Τι μπορώ να κάνω?

Re: Βοήθεια για πρίζα LEGRAND

Πρέπει να είναι Legrand; Εγώ έχω full set Valena στο σπίτι και άλλαξα τις πρίζες TV/SAT με άλλες (SPAUN στο καθιστικό και Tecatel στα υπνοδωμάτια). Οι πρίζες έχουν απώλειες άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο. Σε πολυκατοικία είσαι; Αν ναι σε τι όροφο και πόσους ορόφους έχει συνολικά; Έχοντας τερματική μου κάνει είτε για πολυκατοικία όπου περνάει ένα καλώδιο ανά διαμέρισμα, είτε είσαι πρώτο όροφο είτε σε μονοκατοικία/μεζονέτα.

Last edited:
Δεν πρέπει να είναι Legrand , απλώς αυτή είχε το μαγαζί που την αγόρασα.
Σε μονοκατοικία είμαι και από την κεραία ως την πρίζα η απόσταση είναι 6-7 μέτρα καλώδιο.
Το καλώδιο πηγαίνει κατευθείαν από την κεραία στην πρίζα.
Ρωτάω γιατί μου φαίνεται μεγάλη η απώλεια.

Last edited by a moderator:

Η απώλεια ναι είναι μεγάλη και ίσως πρέπει να το κοιτάξεις πέρα της πρίζας. 6-7 μέτρα δεν είναι τίποτε. Με 15μ περίπου καλώδιο έχω 100/100 με 90/100. Κάπου έχεις απώλειες (φθηνό/παλιό καλώδιο, μούφες ή καλώδιο κομμένο/ενωμένο με μπακαλίστικη μέθοδο κλπ).

Μάλλον δεν κατάλαβες το πρόβλημα.
Αν συνδέσω την πρίζα έχω την απώλεια (απο το καλώδιο πίσω από την πρίζα κατευθείαν στην τηλεόραση δεν έχω απώλεια)

Και σε σπίτι γνωστού μου με πρίζα legrand η εικόνα έκανε σπασίματα λόγω απωλειών. Μόλις αντικαταστάθηκε με μια πρίζα no name η εικόνα σταθεροποιήθηκε.

Πολλές φορές πουλάνε μαιμού Legrand χειριστης ποιότητας. Δοκίμασε αν μπορείς με μια άλλη πρίζα.

Μάλλον δεν κατάλαβες το πρόβλημα.
Αν συνδέσω την πρίζα έχω την απώλεια (απο το καλώδιο πίσω από την πρίζα κατευθείαν στην τηλεόραση δεν έχω απώλεια)

Μια χαρά κατάλαβα.

"Αν συνδέσω το καλώδιο που είναι μέσα στην πρίζα κατευθείαν με την τηλεόραση έχω : Iσχύς σήματος 67 και ποιότητα 97"

Αν το 67 σου φαίνεται καλό χωρίς τη πρίζα εγώ τι να σου πω;

Είναι γνωστό ότι οι πρίζες Legrand έχουν μεγάλες απώλειες.Και κακής ποιότητας να είναι το καλώδιο του φίλου,οι απώλειες που παρουσιάζονται όταν βάζει την πρίζα είναι μεγάλες.Είναι βέβαιο ότι αν αλλάξει πρίζα θα λύσει το πρόβλημά του.Το μενού σε πολλούς ψηφιακούς δέκτες είναι ίδιο.Η μέτρηση αυτή του φίλου 67% και 97% είναι πολύ κοινή σε κάποιους τύπους δεκτών και δείχνει ότι έχει εξαιρετικό σήμα.Οι συγκεκριμένες όμως πρίζες είναι γνωστό ότι δεν κάνουν,θέλουν αλλαγή.

Μια χαρά κατάλαβα.

"Αν συνδέσω το καλώδιο που είναι μέσα στην πρίζα κατευθείαν με την τηλεόραση έχω : Iσχύς σήματος 67 και ποιότητα 97"

Αν το 67 σου φαίνεται καλό χωρίς τη πρίζα εγώ τι να σου πω;

Συγνώμη , αλλά δεν με ρώτησες που βρίσκομαι!!!
Βορειοδυτικά στην Άνδρο χωρίς ενισχυτή και η κεραία γυρισμένη στον Υμηττό.
Αν δείς την κάλυψη του ψηφιακού σήματος είμαι στην άκρη.

Η ισχύς είναι το τι έχεις από την κεραία και κάτω. Η ποιότητα είναι η στόχευση που έχεις. 67 το πρώτο, 97 το δεύτερο. Γι'αυτό και το πρώτο μεταβάλλεται με το θέμα της πρίζας.

ΑΑΑ... δεν το ήξερα αυτό!Πάντως από τα 6-7 μέτρα του καλωδίου (απο την κεραία στην τηλεόραση) τα 4-5 είναι μέσα σε τοίχο ,οπότε δεν μπορώ να βάλω ένα μονοκόμματο καλώδιο από την κεραία στην τηλεόραση , που θα ήταν και το ιδανικό.
Τελικά πήγα και αγόρασα από εδώ μια πρίζα no name 2 ευρώ και όντως πλέον έχει μηδέν απώλεια (δηλαδη έχω 67 στην τηλεόραση)!!!!!!

Αν θέλεις κάποια στιγμή να κάνεις μια δοκιμή, μπορείς να τραβήξεις ένα καλώδιο απευθείας από την κεραία στην TV για να δεις αν υπάρχει διαφορά. Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα και η εικόνα σε ικανοποιεί, απλά μην ασχολείσαι! :p

OK.Πάντως τα κανάλια τα πιάνω όλα όπως και στην Αθήνα χωρίς σπασίματα,δηλαδή παίζουν καλά.
Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.:smile:

Και με SchneiderElectric, 0 σήμα είχα (σε 3 περιπτώσεις). Μου πρότειναν μια Televes με μηχανισμό Legrand και μου είπαν ότι είναι καλύτερες από τις καθαρές Legrand.