βοήθεια για πρόβλημα με Windows7

Το δισκάκι των Windows το έχεις?
Αν όχι το λάπτοπ σου έχει προεγκατεστημένη την εφαρμογή που θα φτιάξεις recovery disk.

Δεν εχω δισκάκι και αν θες,μου λες ποια ειναι αυτή η εφαρμογή ή που-πως θα την ψάξω?
Και το θέμα είναι ότι φοβάμαι ότι και να τα βρω,δεν θα με αφήσει να κάνω επανεγκατάσταση.

Η ονομασία της υποθέτω ότι ποικίλλει ανάλογα με την μάρκα του λάπτοπ, εγώ που έχω Sony αυτή ονομάζεται Vaio Recovery Center.

Πιο πισω σου εγραψα να κοιταξεις το εγχειριδιο χρησης.

Μεσα εκει λοιπον λεει την διαδικασια ανακτησης (επανεγκατασταση) των windows.
Συνηθως δεν χρειαζονται πολλα πολλα, ενα δυο πατηματα κουμπιων στο πληκτρολογιο.

Η διαδικασια επανεγκαταστασης (ανακτηση του φορητου σε εργοστασιακη κατασταση) δεν γινεται μεσα απο τα windows.

Ενω ειναι κλειστος ο φορητος κανουμε το εξης: παταμε και εχοντας κρατημενο το 0 (μηδεν) και μετα πατημα του κουμπιου ανοιγματος (on), ενω συνεχιζουμε να κραταμε πατημενο το 0, και ετσι ξεκιναει η διαδικασια για την ανακτηση.
Αυτο σε Toshiba που ειπες.

Μετα μπαινει σε περιβαλλον PE (μοιαζει με λειτουργια windows) και απο κει κανεις την ανακτηση του φορητου σε εργοστασιακη κατασταση.

Αν δεν σε αφηνει ουτε εκει να επιλεξεις μια απο τις επιλογες ανακτησης (πραγμα απιθανο) τοτε μαλλον θα πρεπει να δεις στην KB της MS για τα βηματα αποκαταστασης δικαιωματων πανω στον δισκο αλλά και στο λειτουργικο.

Last edited:
Απ´ότι διαβάζω τώρα σε τεχνικά φόρουμ της Microsoft,αναφέρουν πολλοί την ύπαρξη ιού που σου παίρνρι τα δικαιώματα του admin.
Για να δούμε.

Απάντηση: Re: βοήθεια για πρόβλημα με Windows7

Η διαδικασια επανεγκαταστασης (ανακτηση του φορητου σε εργοστασιακη κατασταση) δεν γινεται μεσα απο τα windows.

Ενω ειναι κλειστος ο φορητος κανουμε το εξης: παταμε και εχοντας κρατημενο το 0 (μηδεν) και μετα πατημα του κουμπιου ανοιγματος (on), ενω συνεχιζουμε να κραταμε πατημενο το 0, και ετσι ξεκιναει η διαδικασια για την ανακτηση.
Αυτο σε Toshiba που ειπες.

Μετα μπαινει σε περιβαλλον PE (μοιαζει με λειτουργια windows) και απο κει κανεις την ανακτηση του φορητου σε εργοστασιακη κατασταση.

Αν δεν σε αφηνει ουτε εκει να επιλεξεις μια απο τις επιλογες ανακτησης (πραγμα απιθανο) τοτε μαλλον θα πρεπει να δεις στην KB της MS για τα βηματα αποκαταστασης δικαιωματων πανω στον δισκο αλλά και στο λειτουργικο.

Το έκανα,αλλά δυστυχώς στις επιλογές έχει μόνο την ερώτηση με ποιό πρόγραμμα θέλω να εκκινησω τα Windows.
Τι ειναι η KB της MS?
To MS υποθέτω ότι είναι η Microsoft,αλλά η KB?

Προσπάθησα να κάνω online virus scan από όλες σχεδόν τις εταιρείες τέτοιων λογισμικών,αλλά όλες το κάνουν είτε κατεβάζοντας κάποιο exe αρχειο)που δεν με αφήνει να το ανοίξω),είτε με εγκατάσταση πρόσθετων-Active X,κτλ'που πάλι δεν με αφήνει να τα εγκαταστήσω.

Ρε που έμπλεξα...

Δεν το πηγαίνεις πίσω στο κατάστημα απ'όπου το αγόρασες να σου κάνουν format αυτοί?

Ειναι προφανες οτι καποιο προγραμμα (συνηθως μαιμου antivirus) σου εχει κανει αλλαγες στη registry.
Ανοιγεις λοιπον την registry με τον editor και ψαχνεις για
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Policies\Explorer

Εκει μαλλον θα δεις τα προγραμματα που δεν σου τρεχουν με την επιλογη disallowrun (και το exe του καθε προγραμματος διπλα).
Αν λοιπον εισαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι γνψριζεις τα ονοματα των exe που δεν σου τρεχουν, σβηνεις τις εντολες αυτες και εισαι κομπλε.

Αν δε βρεις άκρη με το κατάστημα θα έλεγα να περάσεις μια βόλτα απ' την αντιπροσωπεία της Toshiba. Είναι πολύ εξυπηρετικοί και θα βρεις, πιστεύω, εύκολα λύση. Έχω πάει στο παρελθόν μερικές φορές και έχει τύχει να μη με χρεώσουν ακόμη και με πρόβλημα δικής μου υπαιτιότητας.

Επειδή φοβαμαι να παιξω με τη registry,θα ξεκινησω από το Πλαισιο που αγόρασα τον υπολογιστη και αν δεν βγαλω άκρη,θα πάω στην Toshiba.