Βοηθεια για quick project ηχειου

το RLC αν ειναι σειράς (R+L+C) θα το βαλεις παραλληλα στο woofer, αν ειναι παραλληλο ( R//L//C) τότε θα το βαλεις σε σειρά αναμεσα στο πηνίο και στο woofer. Η καθε διαταξη εχει τα + και τα - της. Εγω προτιμώ να το βαζω // στο woofer γιατι όσο λιγότερα στοιχεία ειναι σε σειρα με το σήμα τοσο το καλύτερο. Απο την αλλη αυτο εχει επιπτώσεις στην καμπυλη της εμπεδησης και ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ πριν συνδέσεις ηχείο στον ενισχυτή σου επιβαλλεται να μετρήσεις εμπέδηση. Σε κάθε αλλαγή. Και σωστότατο να ειναι το σχέδιο, μπορει να εχει γίνει καποιο λάθος στην συνδεσμολογία. Κι αν εχεις σκάσει και κάτι χιλιάρικα για τον ενισχυτή, καλό ειναι να ξέρεις τι του συνδέεις στην εξοδο.. κι ας εχει προστασίες!

Χμμμ... Μαλον θα τον ψησω να το μετεησουμε εστω κ λιγο κ ας αργησουμε την κατασκευη καμια βδομαδα... Θα επανερθω αυριο!!

οι μετρήσεις ειναι κρίσιμες για πολλούς λόγους, αποφεύγεις τα σχεδιαστικά & κατασκευαστικά λάθη και κάνεις και τρομερό fine tuning. Χωρίς όμως ακροάσεις και τεχνη.. βράστα.

To στησατε εδω και δεν πηρα γραμμη....

το απόγευμα διαστάσεις κουτιου, τοποθετηση μεγαφωνου

Μια που θα πας από τον Μανώλη και σκοπέυεις να συνεχίσεις με κατασκευές, πάρε το LFA

Last edited by a moderator:
Ποιο ειναι το lfa και τι ακριβως κανει;; Οσον αφορα την καμπινα θα παραγκειλω τα ξυλα σημερα για κουτια 35 lt..mdf 19αρι γυμνο.

Θαυμασια, απο οτι φαινεται θα χω λιγο χρονο να παιξω με το συγκεκριμενο ηχειο χωρις τρελη βιασνη..εδωσα στον φιλο μου ενα ζευγαρι παλια τελε που χω στην αποθηκη να κανει την δουλεια του για κανα δυο βδομαδες, και γω να "παιξω" ανετα...
Σημερα παραγκειλα τα ξυλα τελικα..αυριο μεθαυριο θα τα χω και λογικα μεχρι την πεμπτη που θα ανεβω αθηνα θα την εχω συναρμολογησει..θεση ηχειου και τρυπας μετα το athens, Λογικα σαββατοβραδο η κυριακη...yum yum...:guitarist::BDGBGDB55:

τ Απο την αλλη αυτο εχει επιπτώσεις στην καμπυλη της εμπεδησης και ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ πριν συνδέσεις ηχείο στον ενισχυτή σου επιβαλλεται να μετρήσεις εμπέδηση.!
να ρωτησω...πως μετρω την εμπεδηση?..οργανα περα απο 2-3 πολυμετρα και μια RLC γεφυρα ,αλλα δεν εχω...

Last edited:
Λοιπον επειδη ο χρονος περναει, θα παραγκειλω για να στησω το μετρητικο , τα εξης: BEHRINGER ECM-8000-8024 ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ και BEHRINGER XENYX-1002 MIXER 4MIC-4ST-1AUX...Ψαχνω τωρα να βρω καρτα ηχου με ASIO...αντε να φτιαχνομαστε σιγα σιγα.. :BDGBDGB53:

χμμμ καρτα ηχου με ASIO βρηκα την Asus Xonar DS.. τιμη 42,00 .. απο οτι φαινεται υποστηριζει Asio... να και τα τεχνικα της: Main Chipset

Audio Processor:
ASUS AV200 High-Performance Sound Processor (Max. 192KHz/24bit)
24-bit D-A Converter of Digital Sources:
Wolfson WM8776* 1 (108dB SNR, Max. 192kHz/24bit) / Wolfson WM8766*1 (103dB SNR, Max. 192kHz/24bit)
24-bit A-D Converter for Analog Inputs:
Wolfson WM8776* 1 (102dB SNR, Max. 96kHz/24bit)

Sample Rate and Resolution

Analog Playback Sample Rate and Resolution:
44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit for all channels
Analog Recording Sample Rate and Resolution:
44.1K/48K/96KHz @ 16/24bit
S/PDIF Digital Output:
44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit, Dolby Digital, DTS, WMA-Pro
ASIO 2.0 Driver Support:
44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit

Παρακαλω πειτε καμια γνωμη..

Τα ξυλα παραληφθηκαν τελικα σημερα αλλα λογω εξοντωτικης μερας χλομωτατο να συναρμολογηθουν..αυριο πιθανων , αν και αναμενεται μια φουλ μερα..τελικα η κονσολιτσα για το μετρητικο θα ειναι η BEHRINGER XENYX-1202 καθως η 1002 δε υπηρχε..
Παιδια αν μπορειτε πειτε καμια γνωμη για την Asus καρτα ηχου, αν κανει δηλαδη η οχι..η προτεινετε καμια δοκιμασμενη..

μπα αρκει να κανει την δουλεια της με το μετρητικο...θα χρησημοποιηθει μονο γιαυτη την χρηση και αντε ισως για αναπαραγωγη μουσικης...απλα να μη ειναι πολυ ακριβη

...απλα να μη ειναι πολυ ακριβη

εμ... τι συζητάμε τοτενες..

την δουλειά σου θα την κάνεις, καλά χαρακτηριστικά εχει για τα λεφτα της μια χαρα φαινεται.

προσωπικά θα κοιταζα κάτι με προσανατολισμό κατά κάποιο τρόπο προς την δουλειά παρά προς την διασκέδαση

δικάναλη δηλαδη (στο αναλογικό κομματι), με κονέκτορες που θα κάνουν παντα επαφή (οχι δηλαδη με 3.5 τζακάκια) κτλ

πχ
με 112 http://www.esi-audio.com/products/maya44/
(και αν δεν κανω λαθος με προενισχυση mic με phantom 48v)

ή καποια m-audio

εγω εχω την terratec phase 22 (90 )

Για 42 ευρω βεβαια η ζοναρ φαινεται jet

για αρχη μου φαινεται οτι η asus μια χαρα ειναι τοτε..δε μπορω αυτη τη στιγμη να δωσω 100+ ευρω..θα την παρω, θα παιξω, και το πολυ πολυ την πουλαω...οκ..νανι τωρα!:cowboy:

Παιδια στον σωληνα bass reflex υπολογιζουμε στο μηκος και το παχος της μπαφλας η μονο τον σωληνα που ξεχει μεσα στο κουτι?