Βοήθεια για ριπάρισμα

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Παιδια γεια σας και παλι...Θα σας παραθεσω τα θελω μου,ισως και σε λαθος νημα,οποτε συγχωρεστε με,μηπως μπορέσετε να με βοηθήσετε.Ο σκοπος είναι απλος,θελω να περασω τα CD μου σε σκληρο και να τα παιξω από τον ενισχυτή μου,αναφερω τα μηχανήματα μου καταρχήν: ενισχυτης Yamaha AS-2000 και CD Player(ισως χρησιμοποιησω την οπτικη του εισοδο για αυτό το αναφερω) Harman Kardon HD 990..Παμε στα θελω μου...:
--Έναν γρηγορο και απλο τροπο ή μηχανημα να μετατρέψω τα CD μου σε FLAC αρχεια(αξιζει τον κοπο ή να τα βαλω σε WAV?)..όλα αυτά μετα θα τα βαλω σε σκληρο.
--Ένα μηχανημα που θα με προτείνετε να είναι ενδιάμεσα του σκληρου και του ενισχυτή μου,ενα μουσικο media Player αν τα λεω καλα..
--Αν γινεται να ελεγχω τα κομματια που θα παιζω π.χ. με ένα πρόγραμμα στο κινητο,αφου δε θελω να μπλεκω με υπολογιστες...
Αν ζηταω πολλα και λεω κοτσανες...κοπανηστε με..!!!

Απάντηση: Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Παιδια γεια σας και παλι...Θα σας παραθεσω τα θελω μου,ισως και σε λαθος νημα,οποτε συγχωρεστε με,μηπως μπορέσετε να με βοηθήσετε.Ο σκοπος είναι απλος,θελω να περασω τα CD μου σε σκληρο και να τα παιξω από τον ενισχυτή μου,αναφερω τα μηχανήματα μου καταρχήν: ενισχυτης Yamaha AS-2000 και CD Player(ισως χρησιμοποιησω την οπτικη του εισοδο για αυτό το αναφερω) Harman Kardon HD 990..Παμε στα θελω μου...:
--Έναν γρηγορο και απλο τροπο ή μηχανημα να μετατρέψω τα CD μου σε FLAC αρχεια(αξιζει τον κοπο ή να τα βαλω σε WAV?)..όλα αυτά μετα θα τα βαλω σε σκληρο.
--Ένα μηχανημα που θα με προτείνετε να είναι ενδιάμεσα του σκληρου και του ενισχυτή μου,ενα μουσικο media Player αν τα λεω καλα..
--Αν γινεται να ελεγχω τα κομματια που θα παιζω π.χ. με ένα πρόγραμμα στο κινητο,αφου δε θελω να μπλεκω με υπολογιστες...
Αν ζηταω πολλα και λεω κοτσανες...κοπανηστε με..!!!

Για μετατροπή τών cd σέ wav κλπ,κλπ υπάρχει το EAC πού μάλλον αποτελεί πολύ καλή λύση
Αν έχεις ένα παλιό λαπτοπ θά κάνεις πολύ καλά τη δουλειά σου δουλεύοντας το ώς media player ,καί κάποια στιγμή αγοράζεις και ένα dac και το συνδέεις στον ενισχυτή

Re: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Ευχαριστω Πετρο για την απαντηση..Αλλα για remote χρηση??
Αυτο το μηχανημα : cocktail audio x12 και γενικα την εταιρια την εχει καποιος υπ'οψιν και αν ερχονται στο Ελλαντα??

Ευχαριστω Πετρο για την απαντηση..Αλλα για remote χρηση??
Αυτο το μηχανημα : cocktail audio x12 και γενικα την εταιρια την εχει καποιος υπ'οψιν και αν ερχονται στο Ελλαντα??

Στήσε πρώτα το βασικό εξοπλισμό μέ ότι έχεις ,ριπάρισε τούς δίσκους σωστά [θέλει χρόνο],άρχισε νά ακούς ,και οι μεταγενέστερες επιλογές θα βρεθούν
Οσον αφορά το μηχανάκι πρώτη φορά το βλέπω ,αλλά έχω μία προκατάληψη σε όσα κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα ,αυτό μόνο καπουτσίνο δε κάνει ......
Οπως βλέπεις δεν έγραψα νά ψάξεις για touch γιατί θεωρώ την υπάρχουσα τιμή ,εξαιρετικά ακριβή .
Αποψη μου είναι ,απλά ξεκίνα μέ ότι έχεις και θα βοηθήσουμε να βρείς το δρόμο

Πέτρο ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ξεκινήσω το ριπαρισμα με το EAC και όταν το τελειώσω θα μου εξηγήσετε πως θα τα παίξω ποιοτικά σωστά από το σύστημά μου αλλά και με remote τρόπο από τον καναπέ μου...!

Πέτρο ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ξεκινήσω το ριπαρισμα με το EAC και όταν το τελειώσω θα μου εξηγήσετε πως θα τα παίξω ποιοτικά σωστά από το σύστημά μου αλλά και με remote τρόπο από τον καναπέ μου...!

Δε ξέρω πόσα cd θέλεις να ριπάρεις ,αλλά αν είναι αρκετά τεμάχια,καλό είναι νά μη χρησιμοποιήσεις εξωτερικό slim -είτε εσωτερικό slim πού έχουν τα λαπτοπ Πάρε ενα κανονικό εσωτερικο 5.25 και δούλεψε με εκείνο
Υπάρχει σχετικό νήμα για τό EAC εδώ μέσα ,οπου θα πληροφορηθείς για ρυθμίσεις κλπ,

Ευχαριστώ πολύ Πέτρο.Καμία 300ρια cd ειναι όχι τίποτα αμάν.Μάλλον θα το κάνω με desktop και εξωτερικό σκληρό.
Πάω να ψάξω στο νήμα του EAC..

αν δεν σε νοιάζει ο χώρος, δεν χρειάζεται να τα κάνεις flac.
τα flac καταλαμβάνουν γύρω στα 2/3 των wav που μπορείς εύκολα να πάρεις από cd.
Με τους σημερινούς χώρους εγώ αν τα έφτιαχνα τώρα θα τα έκανα wav.

Εγώ στη θέση σου θα έκανα τα εξής βήματα:

1)Ριπάρισμα με EAC όλων των CD.
2)Πέρασμα σε κάποιο ΝΑS Server (υπάρχουν και φτηνά).
3)Αγορά κάποιου τάμπλετ Android, σύνδεσή του με το NAS μέσω WiFi (για να διαβάζει τα αρχεία) και σύνδεση με τον ενισχυτή μέσω της εξόδου ακουστικών για αρχή. Σε δεύτερη φάση παίρνεις ένα DAC και το συνδέεις με την ταμπλέτα μέ USB OTG παίζεις δε με τις εφαρμογές Hiby ή UAPP. Εναλακτικά, αντι για ντακ μπορείς να πάρεις ένα μετατροπέα από USB σε οπτική και να στέλνεις οπτικό σήμα στο Yamaha.

Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Πολύ σωστός Κώστα ,αλλά ας τον βάλουμε σιγά -σιγά στό λούκι...

αν δεν σε νοιάζει ο χώρος, δεν χρειάζεται να τα κάνεις flac.
τα flac καταλαμβάνουν γύρω στα 2/3 των wav που μπορείς εύκολα να πάρεις από cd.
Με τους σημερινούς χώρους εγώ αν τα έφτιαχνα τώρα θα τα έκανα wav.

To βασικό πρόβλημα του wav είναι η έλλειψη tagging, η οποία για αρκετούς χρήστες είναι πολύ σημαντική, οπότε θέλει ιδιαίτερη σκέψη πριν αποφασίσει κάποιος να κινηθεί σε λύση wav.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τον καταιγισμό απαντήσεων!
Όπως λέει ο Πέτρος,σιγά σιγά γιατί είμαι λίγο ανίδεος.
Τα flac τα χρειάζομαι για να περάσω τα ονόματα των τραγουδιών (tagging),έτσι δεν είναι ?πάει αυτό ☑
Όσο για το Nas και τα άλλα θα το ψάξω αλλά ελπίζω να μη χάνω σε ποιότητα. Αν πάλι εκμεταλλευτώ την οπτική ίνα και το DAC του Harman Kardon hd990 το οποίο συνδέεται με XLR με τον Yamaha as2000,κάνω τίποτα σε ποιότητα;

Απάντηση: Logitech Squeezebox touch: Μία από τις αποκαλύψεις του 2010!!!

Κάποια στιγμή θα πάρεις dac όποτε βολέψου με οτι έχεις
Ξεκινά το ριπαρισμα και εδώ είμαστε

Συμφωνώ με τους προηγούμενους.

-Ξεκίνα δουλειά με EAC.

-Πάρε ένα αυτοτελές USB DAC. Στο οποίο θα μπορείς να συνδέσεις τον υπολογιστή, το CD Player, αλλά και άλλες ψηφιακές πηγές (DVD/Blu-Ray κλπ). Θα έχεις συνολική βελτίωση του ήχου σου.

Η λύση NAS - Android που έχει προταθεί μπορεί να ακολουθηθεί ανεξάρτητα και παράλληλα...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.. Μήπως μπορείς να μου προτείνεις 2-3 τέτοια μηχανήματα να καταλάβω έστω στο ελάχιστο τη φιλοσοφία τους;και πως θα συνδέσω το μηχάνημα αυτό με τον Yamaha ταυτόχρονα και τον pioneer sc-lx75?
Επίσης όσον αφορά τη μουσική και μόνο δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να αξιοποιήσω μέσω του υπολογιστή το DAC του cd player μου Harman Kardon hd990 η είναι μάπα;
Και σε τι κόστος πρέπει να ανέβω για ένα αξιόλογο DAC για τα flac που έχω και αυτά που θα συμπίεσω;

Λογικά δε γίνεται να χρησιμοποιήσεις το DAC του CD player σου. Αυτό που γνωρίζω όμως ότι γίνεται (αν και δεν είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει με όλα τα cd players) είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το cd ως transport με το dac που θα αγοράσεις.

Αναφορικά με το κόστος του DAC ισχύει ότι και με τα υπόλοιπα μέρη ενός Hifi. Μπορείς να δώσεις από μερικές δεκάδες ευρώ, εώς εκατοντάδες χιλιάδες. Το θέμα είναι να θέσεις εσύ ένα budget και μετά διαβάζοντας 2-3 posts εδώ μέσα, θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες λύσεις. Εγώ που κινούμαι στην χαμηλή κατηγορία τιμών, έδωσα για το πρώτο μου περίπου 100 ευρω, ενώ για το τελευταίο μου περίπου 500. Η διαφορά που έχουν είναι μεγάλη, παρόλα αυτά, ακόμη χρησιμοποιώ και τα δύο για διαφορετικούς σκοπούς.

Αυτό που προέχει είναι η υπομονή και τα αργά βήματα, ειδικά όσον αφορά το ριπάρισμα της δισκοθήκης σου. Βεβαιώσου ότι είναι σωστά στημένο το EAC (εγώ ακολούθησα τον οδηγό που έχει γράψει ο tmjuju σε αυτό το forum) και ξεκίνα τη διαδικασία σου χαλαρά. Είναι μια διαδικασία που αν κάνεις λάθος θα σου στοιχήσει και σε κόπο και σε χρόνο!

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου αλλά θα σας πρήξω ακόμη γιατί θέλω συγκεκριμένη απάντηση για να δω αν καταλαβαίνω καλά..
Έχω flac στον υπολογιστή μου,αν τα στείλω με οπτική ίνα στο Harman Kardon hd990 αυτός δε θα τα στείλει με το DAC του στον yamaha as2000?μπορεί κάποιος να καταλάβει από κάποιο review αν τρώγεται το εν λόγω DAC?
Αν όχι υπάρχουν προτάσεις για κάποιο άλλο;μέχρι 300 ευρώ παρακαλώ γιατί μετά θέλω και το άλλο με τον χειρισμό με το android..
Ευχαριστώ προκαταβολικα και αν κουράζω με την άγνοια μου,συγχωρέστε με.

...
Ευχαριστώ προκαταβολικα και αν κουράζω με την άγνοια μου,συγχωρέστε με.

Εμενα οχι με κουράζεις αλλα αντιθετα πρέπει να σου πω ευχαριστω, γιατι μεσα απο τις ερωτησεις σου μαθαινω, καθως ειμαι τελειως ανίδεος απο αυλα τοσο που ντρεπόμουν να ρωτησω.
Βέβαια μετα πρέπει να ανακαλυψεις τα παράλληλα νηματα για EAC, NAS κλπ

Ευχαριστώ για την απάντηση. Περιμένω κάποιος να μου πει τι γίνεται με το DAC του hd990 για να υπολογίσω μετά το ήδη χαμηλό μου budget..