Βοήθεια για ρυθμίσεις AV pioneer VSX AX2AS

FREESTYLER

New member
14 April 2007
22
Xαιρετώ την παρέα του forum θα ήθελα αν μπορεί κάποιος κάτοχος av reciever της Pioneer να με βοηθήσει στο να πετύχω καλήτερο ηχιτικό αποτέλεσμα με το σύστημα ακουστικής ισοστάθμησης και πώς μπορώ να ακούσω πιό σωστα stereo ακρόαση απο ραδιόφωνο ή CD.

Μία ακόμα απορία μου είναι άν είναι φυσιολογικό σε επιλογή stereo να πρέπει η ένταση του ενισχυτή να φτάνει τα 20-25 db για να ακούσεις λίγο δυνατά αλλά με όχι καλό ηχητικό αποτέλεσμα. (Τα ηχεία που οδηγεί ο καινούργιος μου ενισχυτής VSX - AX2AS είναι τα Focal Chorus V 826 στα 8)

Τα ηχεία δεν τα ξέρω καθόλου. Έχω τον ΑΧ5.. Το καλύτερο αποτέλεσμα για στερεοφωνικό ήχο (για μένα) είναι το direct. Η ισοστάθμιση που κάνει ο ενισχυτής είναι ιδανική για ταινία αλλά μου φαίνεται λίγο φλατ για στερεοφωνικό ήχο. Καλό είναι να παίξεις και στις δυο περιπτώσεις με κριτή το αυτί σου.
Για το δεύτερο σου ερώτημα νομίζω πως δεν είναι φυσιολογικό, τουλάχιστον σε μένα η ένταση παραμένει η ίδια. Ας σου απαντήσει κάποιος άλλος...

Υ.Γ. Καλως ήρθες στη μεγάλη μας παρέα...

καλησπερα
εγω εχω τον 2011 και θα σου ελεγα να ακους μονο με direct το ραδιο
Τωρα για την ισοσταθμηση :τα καλυτερα αποτελεσματα τα πηρα με την ρυθμιση front kai oxi all. (δοκιμασε εσυ και τα δυο και οποιο σου κανει γιατι εξαρτατε απο το χωρο και απο τα ηχεια που εχεις για main)Παντα ομως θα το βαζεις και στην manual μετα για καποιες διορθωσεις...εγω παντα εβλεπα πως το κεντρικο εχανε ενα και εναμιση db καποιες φορες(θα χρειαστεις ντεσιμπελομετρο).
Oποτε αντι να δωσω αυτα τα db sto center απλα κατεβαζα στην ιδια σταθμη τα main...ταυτοχρονα λοιπον και τα πισω επωφελουντε
θα σου πω και το εξης..την ρυθμηση την κανει ο pionner σε 0 db (ενδειξη οθονης). Για να ακους εκει την ταινια το βρισκω δυσκολο οποτε μολις αρχιζει την διαδικασια και σου το παει στο 0 εσυ με το ριμοουτ θα το πας στο -10 η -13 εκει που συνηθως ακους
ελπιζω να βοηθησα..για οποια απορια εδω ειμαστε

Eυχαριστώ για την ανταπόκριση αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα ακόμα.
Οτάν επιλέξεις την επιλογή Stereo και επενεργοποιήσεις την ισοσταθμ. ακούγεται χαμηλότερα απο ότι πρίν η ένταση? Επίσης όταν βάζεις το μικρόφωνο για να κάνει αυτόματη ρύθμιση πρέπει πρίν να το έχεις βάλει σεπιλογή direct h puredirect η δεν παίζει κανένα ρόλο !
ήθελα αν δεν σας κάνει κόπο να μου πείτε εντυπώσεις απο τους ενισχυτές σας και να σας έβγαλαν κάτι το ιδιαίτερο.
Έχει ενώσει κανείς τελικό για τα main ηχεία του?

1.ακούγεται χαμηλότερα απο ότι πρίν αναλογα μετην ισοσταθμηση.και μιλαμε για πολυ μικρη διαφορα.παιζει σαν να απλωνει λιγο την εικονα αλλα πιο θολα
2.δεν παίζει κανένα ρόλο
3.δεν έβγαλαν ποτε τιποτα ειναι απο τα ποιο αξιοπιστα μηχανακια
4.η παρουσια τελικου...επιβαλεται.Δεν ειναι ουτε 50 βατ και μιλαμε για σινεμα

Μάλλον θα καταλήξω στην λύση τελικού γιατί τα ηχεία είναι πόλύ απαιτητικά και με το ενισχυτικό του τμήμα δεν έμεινα ευχαριστημένος ιδιαίτερα.
Λέω να δοκίμάσω να ακούσω κάποιον Advance ή Audiolab δεν ξέρω τξην γνώμη σας !!!!!! Advance έχω ακούσει ολοκλήρωμενο με αυτά τα ηχεία και το ποτέλεσμα ήταν πολύ καθαρός 'ηχος και δύναμη παρότι ο ενισχυτής 'ηταν μ'ονο 70 W το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό άν σκεφτείς 'οτι κάνει μόλις 600 .
Πέστε μου και μια άλλη πρόταση μέχρι 800

Μάλλον θα καταλήξω στην λύση τελικού γιατί τα ηχεία είναι πόλύ απαιτητικά και με το ενισχυτικό του τμήμα δεν έμεινα ευχαριστημένος ιδιαίτερα.
Λέω να δοκίμάσω να ακούσω κάποιον Advance ή Audiolab δεν ξέρω τξην γνώμη σας !!!!!! Advance έχω ακούσει ολοκλήρωμενο με αυτά τα ηχεία και το ποτέλεσμα ήταν πολύ καθαρός 'ηχος και δύναμη παρότι ο ενισχυτής 'ηταν μ'ονο 70 W το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό άν σκεφτείς 'οτι κάνει μόλις 600 .
Πέστε μου και μια άλλη πρόταση μέχρι 800

...Και πολύ καλά θα κάνεις.
Πιστεύω ότι με οποιονδήποτε τελικό(τρόπος του λέγειν βεβαίως),το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.

Mήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικές συμβουλές πώς μπορώ να πετύχω καλύτερη ποιότητα ήχου μετά την αυτόματη ρύθμιση του συτήματος. Πρέπει να πειράξω τισ ρυθμίσεις ή είναι πολύ καλύτερα έτσι.
Ο Φίλος Dimitristop έγραψε ότι απο την στιγμή που ενισχυτής φτάσεισ στην αυτόματη ρύθμιση στο 0 db το κατεβάζει στο -10 -15 και μετά ξεκινάει το καλυμπράρισμα, αυτό δεν χαλάει τις υπόλοιπες ρυθμίσεις (στατικά κύμματα κλπ)?
Είναι πάντως γεγονός ότι το αυτόματο καλυμπρ. μου κατεβάζει πολύ τις τιμές στην στάθμη των ηχείων με αποτέλεσμα να πρέπει να παρακολουθώ ταινίες στο -20 με -18 για να ακούσω σχετικά δυνατά!