Βοήθεια για ρύθμιση router ΟΤΕ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Μου ξέμεινε από την σύνδεσή μου με τον ΟΤΕ ένα HUAWEI Echolife HG520c και θέλω να το χρησιμοποιήσω σαν σπλίτερ adsl γραμμων για να συνδέσω πάνω του ένα PS3,ένα δορυφορικό δέκτη Dreambox και τον ραδιοενισχυτή Marantz SR 7005.To κακό είναι ότι δεν μπορώ να το βρω μεσω WiFi για να πραγματοποιήσω τις αλλαγές-τις οποίες δεν τις ξέρω κι όλας-έχοντας συνδέσει στην adsl το ρούτερ της HOL.
Το δεύτερο κακό είναι επίσης ότι και να συνδέσω τη γραμμή,πάλι δεν μπορεί να το βρει ο υπολογιστής.
Το τρίτο κακό είναι ότι δεν έχει usb.
Καμιά ιδέα πρίν το πετάξω?

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΡΟΥΤΕΡ ΟΤΕ

Κατάφερα να συνδεθώ μαζί του.Πως θα το μετατρέψω τωρα από ρούτερ σε απλό σπλίτερ?

Σ´ευχαριστώ Αιμίλιε.
Στην αρχή του link που μου έδωσες,γράφει:
"The problem occurs when you try and connect a wireless router behind a modem router".
Αυτό που θέλω είναι να συνδέσω το HUAWEI σε μία πρίζα adsl και μέσω αυτού,να μοιράζω τη γραμμή σε 3 διαφορετικές συσκευές.

Σ´ευχαριστώ Αιμίλιε.
Στην αρχή του link που μου έδωσες,γράφει:
"The problem occurs when you try and connect a wireless router behind a modem router".
Αυτό που θέλω είναι να συνδέσω το HUAWEI σε μία πρίζα adsl και μέσω αυτού,να μοιράζω τη γραμμή σε 3 διαφορετικές συσκευές.

Σωκράτη ενσύρματα φυσικά θα συνδέσεις ΜΙΑ συσκευή..... Αυτή θα μοιράζει ασύρματα το σήμα όπου θέλεις..

Προϋπόθεση φυσικά να παίζουν ως repeater τα ασύρματα router που έχεις...

Ας το πάω από την αρχή.
Αυτό που θέλω είναι να μετατρέψω το modem σε switch απλά και μόνο για να μην πάω να δώσω λεφτά.Μου είπαν ότι γίνεται.Το πως διάολο γίνεται δεν ξέρω.
Η γραμμη adsl από το modem της HOL πάει σε ένα switch της BELKIN και από εκεί σε 9 πρίζες τοίχου σε όλα τα δωμάτια.
Μία από αυτές είναι δίπλα στα συστήματα εικόνας και ήχου.Από αυτή λοιπόν τη πρίζα φεύγει ένα καλώδιο και πάει στον Dreambox αφήνοντας χωρίς ιντερνετ τον ενισχυτή και το PS3.
Είπα λοιπόν να συνδέσω τον HUAWEI πρίζα αυτή και χρησιμοποιώντας τον πλέον σαν switch,να μοιράσω το σήμα σε 3 συσκευές.
Αυτάαααααααααα.

Ας το πάω από την αρχή.
Αυτό που θέλω είναι να μετατρέψω το modem σε switch απλά και μόνο για να μην πάω να δώσω λεφτά.Μου είπαν ότι γίνεται.Το πως διάολο γίνεται δεν ξέρω.
Η γραμμη adsl από το modem της HOL πάει σε ένα switch της BELKIN και από εκεί σε 9 πρίζες τοίχου σε όλα τα δωμάτια.
Μία από αυτές είναι δίπλα στα συστήματα εικόνας και ήχου.Από αυτή λοιπόν τη πρίζα φεύγει ένα καλώδιο και πάει στον Dreambox αφήνοντας χωρίς ιντερνετ τον ενισχυτή και το PS3.
Είπα λοιπόν να συνδέσω τον HUAWEI πρίζα αυτή και χρησιμοποιώντας τον πλέον σαν switch,να μοιράσω το σήμα σε 3 συσκευές.
Αυτάαααααααααα.

Ok.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξεις τις ip ώστε να μην έχεις conflicts μεταξύ τους....

Δες εδώ...

http://www.mohr.com.au/how-to-turn-your-old-modem-into-a-switch/

Υ.Γ Και φυσικά να κλείσεις το dhcp server στο HUAWEI.....

Απενεργοποιώ το dhcp και firewall,αλλάζω την @##$@ ip αλλά την ξαναβάζει αυτόματα μόνο του...

15 κωλοευρω έχει το switch και παιδεύομαι από το πρωί με τη #@@#$
Αχ βρε Σωκράτη, πόσες φορές το έχουμε πει αυτό____ :grandpa:____ και όμως... εκεί!

Μα ξέρεις ποιό είναι το γαμώτο?
Ότι έχω 2 adsl router και κάθονται.Ένα FritzBox και το HUAWEI καί σκέφθηκα ότι ίσως ήταν κάτι απλό.Τελικά όμως,μόνο απλό δεν είναι.Τωρα στο Insomnia μου γράφουν ότι πρέπει να αλλάξω τις ρυθμίσεις και στο βασικό modem της HOL γιατί δεν αρκούν αυτές στο HUAWEI.

Στείλε το pm και ΣΈΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για τον κόπο που θα κάνεις,αλλά δεν θα ξανακάτσω να ασχοληθώ 2 μερες με τη μ..κία.Διάβασα ένα σκασμό links και δουλειά δεν έκανα.
Ξεκίνησα βγάζοντας off το DHCP και το Firewall.Τίποτα...
Έβαλα static ip.Τίποτα...
Σύνδεσα μεταξύ τους τα 2 modem.Τίποτα...
Στο insomnia ένας άλλος που παιδευόταν κι εκείνος,το έφτιαξε λέει,περιορίζοντας το εύρος των ip στο main router.
Αυτό βέβαια το διάβασα μετά από 2 ημέρες και φυσικά δεν ειχα κουράγιο να το δοκιμάσω και κυρίως φοβόμουν μην κάνω καμιά μ...κία και δεν έχω μετά internet.
Η πλάκα είναι ότι ήθελα-τρομάρα μου-μιας και έχω γραμμές/πρίζες σε όλο το σπίτι,να κάνω και δίκτυο για να επικοινωνούν οι υπολογιστές μεταξύ τους.

Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΡΟΥΤΕΡ ΟΤΕ

στο mode τι άλλες επιλογές έχεις ?

wan_setting.jpg

ιδιες με αυτές,μόνο που εδω είναι που μου ειπαν να το αλλάξω σε static ip.

Σωκράτη static ip έχει έτσι και αλλιώς το router.... Να απενεργοποιήσεις το DHCP είπα πριν....

Γύρνα ρε μάναμ μου το encapsulation σε bridge mode ή δες τι άλλες επιλογές έχει εκεί....