Βοήθεια για ρύθμιση router ΟΤΕ

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΡΟΥΤΕΡ ΟΤΕ

στο mode τι άλλες επιλογές έχεις ?

wan_setting.jpg

VPI=8
VCI= (ή 35 ή 36 δεν θυμάμαι)
δοκίμασε τα πάντως.

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΡΟΥΤΕΡ ΟΤΕ

Συγνωμη αλλα το screen shot ειναι για το WAN βρε παιδια.

Ο Σωκρατης θελει απλα να επεκτεινει το LAN του.

Πηγαινε βρε Σωκρατη στο LAN interface και βγαλε την DHCP ρυθμιση δωσε και μια static ip (απο το range που δινει το ADSL modem σου) στο Huaway και θα εισαι ΟΚ.
Ασε που μπορει να εχει και επιλογη να "παιρνει" DHCP" απο μια πορτα του switch και να τελειωσεις χωρις να χρειαστει να πειραξεις τιποτε αλλο..

Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΡΟΥΤΕΡ ΟΤΕ

Το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να κλεισω το DHCP ρε παιδια.Δεν ειναι ομως τοσο απλο και μακαρι να ηταν.Το να δωσω static ip απο το adsl modem εγραψα και παραπανω οτι δεν γνωριζω τον τροπο να το κανω.

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΡΟΥΤΕΡ ΟΤΕ

Οι ρυθμίσεις αυτές είναι για τη θύρα WAN. Εκεί αφού θέλεις να το συνδέσεις σαν απλό switch δε θα συνδέσεις κανένα καλώδιο. Το Huawei θα συνδεθεί με καλώδιο στην πρίζα με μία από τις ethernet θύρες του. Το ίδιο και οι υπόλοιπες 3 συσκευές (λογικά έχει 4 ethernet θύρες + 1 Wan).
Φυσικά θα του βαλεις static IP (στο ίδιο εύρος με το "κανονικό" router) με κλειστό το firewall και το dhcp.

Μου φαίνεται πολύ παράξενο να μη δέχετε static IP και να γυρίζει στην παλιά...

εχει 3 θυρες και 1 STB.Εσυ τωρα μου λες η static ip να ειναι στο ιδιο ευρος.Σε αλλα φορουμ γραφουν να ειναι διαφορετικο απο αυτη του main modem.

εχει 3 θυρες και 1 STB.Εσυ τωρα μου λες η static ip να ειναι στο ιδιο ευρος.Σε αλλα φορουμ γραφουν να ειναι διαφορετικο απο αυτη του main modem.

Ρε Σωκράτη βάλε μας ένα screenshot απο την σελίδα που λέει Lan Settings.....

και επιμένω γιατί το εχω κανει αλλα με αλλο ρουτερ

αν εχει επιλογη ap στο wan δεν θελει τπτ αλλο

και επιμένω γιατί το εχω κανει αλλα με αλλο ρουτερ

αν εχει επιλογη ap στο wan δεν θελει τπτ αλλο

Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο, αλλά συνήθως τα "εταιρικά" router δεν έχουν AP επιλογή. Αν έχει, θα ήταν μια λύση.

Σε αυτή την περίπτωση με καλώδιο μπορείς να συνδέσεις μόνο 2 συσκευές επάνω στο router (+1 για την πρίζα). Στο STB δε συνδέεις τίποτα (είναι για connx tv). Η static IP αν δεν είναι στο ίδιο εύρος (πχ 0.1 - 0.254) με το "κανονικό" router δε θα βλέπει Internet και τις υπόλοιπες (πλην των συσκευών που είναι επάνω του) συσκευές.

Παιδια μολις μπηκα σπιτι.Σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις προτασεις σας.Θα ξανακανω μια τελευταια προσπαθεια αυριο πλεον και θα σας ενημερωσω.

Αφου ειναι τα μισα,παλι καλα Δημητρη αφου εμενα μου φαινονται σχεδον ολα.:-)

@@
όταν .συνδέω την adsl από την πρίζα σε μία από τις LAN,δεν μπορώ να το "δω" στον υπολογιστή για να πάω μετά να αλλάξω -τις ήδη αλλαγμένες-ρυθμίσεις.
Στο μενού του modem της HOL,στο LAN έχει τις παρακάτω προεπιλεγμένες ρυθμίσεις:
IP Address Pool

Start IP :192.168.2.2
End IP :192.168.2.254

Στο ΧΑΒΑΙ την End IP του ΗΟL θα ορίσω σαν static IP?

Έσπασα τα @@ του Afam στο τηλέφωνο και τελικά έγινε επιτέλους switch!!!
Τωρα το τι τελικά έκανα μην με ρωτάτε γιατί δεν τα θυμάμαι όλα,αφού εκείνος μου έλεγε και εγώ απλά εκτελούσα.
Thanks Αντώνη.