Βοήθεια για στήριξη TV σε έπιπλο.

gekan

New member
8 December 2010
17
Αθήνα
Καλησπέρα σας.

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για την στήριξη τηλεόρασης πάνω σε υπάρχον έπιπλο.

Προτίθεμαι να αγοράσω μια καινούρια TV 40" ή 42" και θέλω (αναγκάζομαι) να την τοποθετήσω πάνω στο έπιπλο Besta Boas του ΙΚΕΑ.

Οι τηλεοράσεις που μου έχουν προταθεί και προς το παρόν κοιτάζω είναι οι Samsung LE40C650 και LG-42PJ550.

Στο έπιπλο του ΙΚΕΑ μπορώ μόνο να κρεμάσω μια τηλεόραση και όχι να την τοποθετήσω μιας και έχει περιθώριο μόνο 18 εκατοστά. Anyway. Το ΙΚΕΑ πουλάει μια βάση γι' αυτή τη δουλειά, την Uppleva Ormo.

Θεωρητικά η τοποθέτηση της τηλεόρασης πάνω στο έπιπλο με τη βάση στήριξης του ΙΚΕΑ θα πρέπει να είναι εύκολη υπόθεση αλλά, για παράδειγμα, δεν αναφέρει τίποτα για το VESA (αν το λέω σωστά), αν είναι 200x200 ή 400x400 που είναι η Samsung και η LG αντίστοιχα.

Έχει τοποθετήσει κάποιος τηλεόραση πάνω σε αυτό το έπιπλο; Η βάση του ΙΚΕΑ όντως κάνει για την τοποθέτηση αυτών των τηλεοράσεων ή χρειάζομαι κάποια άλλη λύση και αν ναι, ποια;

Παρεμπιπτόντως, πήγα προχθές στην Ηλεκτρονική για να δω από κοντά τις τηλεοράσεις και ένας πωλητής, όταν του είπα τι θέλω να κάνω, μου είπε επί λέξη πως δεν μου πουλάει καν βάση για να τοποθετήσω την TV πάνω σε τέτοιο έπιπλο!

Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Γιατί δεν την τοποθετείς πάνω στο έπιπλο; (να πατάει δηλαδή κάτω)

Αγόρασε μια κανονική βάση για τοίχο, άνοιξε όσο χρειάζετε το έπιπλο από πίσω για να στερεωθεί η βάση στον τοίχο και όχι στο έπιπλο και θα είσαι κύριος.

Θα μπορείς και να την στρέφεις δεξιά αριστερά, όπως και να την τραβάς προς τα έξω.

Δε μπορώ να την βάλω να πατάει κάτω, όπως λες, γιατί έχει χώρο μόνο 18 εκατοστά και δε χωράει καμία TV μιας και οι βάσεις τους είναι μεγαλύτερες.

Τώρα, το να ανοίξω το έπιπλο είναι μεγάλη φασαρία και, μιας και είναι και καινούριο, θα βρω σθεναρή αντίσταση από το έτερο ήμισυ! lol

Πάντως, το έπιπλο υποτίθεται πως κάνει γι' αυτή τη δουλεία.

Λοιπόν, πήγα νωρίτερα σε 3 μαγαζιά και είδα από κοντά μερικές βάσεις. Η μία είναι περίπου σαν την Uppleva Ormo που πουλάει το ΙΚΕΑ μόνο που έχει μακριά κάθετα σίδερα, δηλαδή κάπως έτσι. Οι υπόλοιπες είναι σε αυτό το στυλ. Απ' ότι μου είπαν οι άνθρωποι εκεί καμία δεν έχει πρόβλημα να τοποθετηθεί πάνω στην πλάτη του επίπλου από τη στιγμή που δεν είναι η συνηθισμένη πολύ λεπτή πλάτη αλλά περίπου 1,5 με 2 εκατοστά. Ίσως βέβαια να είναι καλύτερα να πάρω κάποια όπως αυτή στο δεύτερο link για να στηρίζεται σε περισσότερα σημεία στην πλάτη του επίπλου.

Τι λέτε κι εσείς; Ποια είναι μια καλή και αξιόλογη βάση που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω;

Εγώ θα τοποθετηθώ στον τομέα των τηλεοράσεων...είναι η πρώτη φορά που προτείνω κάτι τέτοιο...Γιατί δεν κοιτάς για μια led lcd (μην βαράτε) που είναι πιο λεπτές,και σε συνδιασμό με την καινούρια βάση της Samsung (είναι ακριβή...) φαίνεται εξαιρετική;Βέβαια οικονομικά ανεβαίνεις αρκετά μπορώ να πω...γιατί τηλεόραση ~1200 ευρώ η 40C6500 και 150 ευρώ η βάση..

Λέω να ρισκάρω να πάρω την C650 και να βάλω κάμποσα μαξιλάρια μπροστά από το έπιπλο και ότι γίνει! lol
Η τηλεόραση, απ' ότι είδα στο site της Samsung γιατί οι άλλοι μου φαίνεται πως γράφουν άλλα αντί άλλων, είναι 28 κιλά χωρίς τη βάση της. Το έπιπλο υποτίθεται πως σηκώνει 50 κιλά και οι βάσεις που είδα από 50-75 κιλά.

Btw, γιατί βάζεις 150 για βάση; Ποια έχεις στο μυαλό σου; Εγώ που είδα μερικές από κοντά και μου φάνηκαν καλές (χωρίς να ξέρω σίγουρα βέβαια) κυμαίνονταν από 35-50 περίπου.