- 17 January 2008
- 11
- 0
Θέλω ένα απλό μηχάνημα κυρίως για αναπαραγωγή αρχείων HD αλλά στο μέλλον θα του βάλω και ένα Blu ray drive(προς το παρόν το PS3 καλά κρατεί!).Η οθόνη μου είναι μια LG 32 ιντσών HD Ready και ο ήχος θα πηγαίνει στον ενισχυτή μου μέσω optical της onboard κάρτας ήχου.Μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει στα εξής:
Επεξεργαστής:
intel core 2 duo E8200 στα 2.66ghz.Εκρηκτικές επιδόσεις και 6mb cache.Τιμή 149 ευρώ.Link εδώ.
Motherboard
GIGABYTE P31-DS3L.Τιμή 62 ευρώ.Γενικώς είναι μια ολοκληρωμένη motherboard και έχει και onboard optical out.Ιδανικό για την περίπτωση μου.Link εδώ.
Μνήμες
2 kingston των 1 gb έκαστη.Τιμή 39 ευρώ και για τις 2.Link εδώ.Βέβαια με άλλα 60 ευρώ μπορώ να πάρω δύο εξαιρετικές μνήμες kingston με latency 3-3-3-10.Αλλά εντάξει δεν θέλω να το παρακάνω με την τιμή...:126:
Κάρτα γραφικών
ASUS EAH3650.Επειδή εχει chipset ΑΤΙ,άφθονη μνήμη και εντελώς αθόρυβη!Τιμή 53.79 ευρώ.Link εδώ.
Κουτί
ADVANCE 2610.Επειδή είναι οικονομικό και όμορφο!Τιμή 86 ευρώ.Link εδώ.
Τροφοδοτικό
CORSAIR CMPSU-450VX.Επειδή το σύστημα μου δεν έχει απαιτήσεις μεγαλύτερες των 250w και το συγκεκριμένο τροφοδοτικό σύμφωνα με πολλά reviews θεωρείται εξαιρετική επιλογή!Και υψηλή ποιότητα,και απόδοση και χαμηλά επίπεδα θορύβου.Τιμή 67.5 ευρώ.Link εδώ.
Δίσκος
WD5000AAKS.Επειδή μια ζωή με WD δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα.Τιμή 71 ευρώ.Link εδώ.
Συνολικό κόστος 529 ευρώ.
Αυτά που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι τα εξής:
1.Η κάρτα γραφικών έχει μέσα το HDMI adaptor?
2.Για τις μνήμες εσείς τι λέτε?
3.Για το τροφοδοτικό επίσης?Κάτι καλύτερο-οικονομικότερο?
4.Για mouse και keyboard επίσης?Για να ακούσω!
ΥΓ:Επειδή όπως είπα δεν θέλω ένα super duper htpc αλλά να μπορεί να σταθεί στο ύψος του αν νομίζετε ότι μπορούμε να κόψουμε με κάποιο τρόπο κάτι από την τιμή ακούω προτάσεις!!!
Επεξεργαστής:
intel core 2 duo E8200 στα 2.66ghz.Εκρηκτικές επιδόσεις και 6mb cache.Τιμή 149 ευρώ.Link εδώ.
Motherboard
GIGABYTE P31-DS3L.Τιμή 62 ευρώ.Γενικώς είναι μια ολοκληρωμένη motherboard και έχει και onboard optical out.Ιδανικό για την περίπτωση μου.Link εδώ.
Μνήμες
2 kingston των 1 gb έκαστη.Τιμή 39 ευρώ και για τις 2.Link εδώ.Βέβαια με άλλα 60 ευρώ μπορώ να πάρω δύο εξαιρετικές μνήμες kingston με latency 3-3-3-10.Αλλά εντάξει δεν θέλω να το παρακάνω με την τιμή...:126:
Κάρτα γραφικών
ASUS EAH3650.Επειδή εχει chipset ΑΤΙ,άφθονη μνήμη και εντελώς αθόρυβη!Τιμή 53.79 ευρώ.Link εδώ.
Κουτί
ADVANCE 2610.Επειδή είναι οικονομικό και όμορφο!Τιμή 86 ευρώ.Link εδώ.
Τροφοδοτικό
CORSAIR CMPSU-450VX.Επειδή το σύστημα μου δεν έχει απαιτήσεις μεγαλύτερες των 250w και το συγκεκριμένο τροφοδοτικό σύμφωνα με πολλά reviews θεωρείται εξαιρετική επιλογή!Και υψηλή ποιότητα,και απόδοση και χαμηλά επίπεδα θορύβου.Τιμή 67.5 ευρώ.Link εδώ.
Δίσκος
WD5000AAKS.Επειδή μια ζωή με WD δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα.Τιμή 71 ευρώ.Link εδώ.
Συνολικό κόστος 529 ευρώ.
Αυτά που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι τα εξής:
1.Η κάρτα γραφικών έχει μέσα το HDMI adaptor?
2.Για τις μνήμες εσείς τι λέτε?
3.Για το τροφοδοτικό επίσης?Κάτι καλύτερο-οικονομικότερο?
4.Για mouse και keyboard επίσης?Για να ακούσω!
ΥΓ:Επειδή όπως είπα δεν θέλω ένα super duper htpc αλλά να μπορεί να σταθεί στο ύψος του αν νομίζετε ότι μπορούμε να κόψουμε με κάποιο τρόπο κάτι από την τιμή ακούω προτάσεις!!!