Βοήθεια για στήσιμο HTPC...

geofromalimos

New member
17 January 2008
11
0
Θέλω ένα απλό μηχάνημα κυρίως για αναπαραγωγή αρχείων HD αλλά στο μέλλον θα του βάλω και ένα Blu ray drive(προς το παρόν το PS3 καλά κρατεί!).Η οθόνη μου είναι μια LG 32 ιντσών HD Ready και ο ήχος θα πηγαίνει στον ενισχυτή μου μέσω optical της onboard κάρτας ήχου.Μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει στα εξής:

Επεξεργαστής:
intel core 2 duo E8200 στα 2.66ghz.Εκρηκτικές επιδόσεις και 6mb cache.Τιμή 149 ευρώ.Link εδώ.

Motherboard
GIGABYTE P31-DS3L.Τιμή 62 ευρώ.Γενικώς είναι μια ολοκληρωμένη motherboard και έχει και onboard optical out.Ιδανικό για την περίπτωση μου.Link εδώ.

Μνήμες
2 kingston των 1 gb έκαστη.Τιμή 39 ευρώ και για τις 2.Link εδώ.Βέβαια με άλλα 60 ευρώ μπορώ να πάρω δύο εξαιρετικές μνήμες kingston με latency 3-3-3-10.Αλλά εντάξει δεν θέλω να το παρακάνω με την τιμή...:126:

Κάρτα γραφικών
ASUS EAH3650.Επειδή εχει chipset ΑΤΙ,άφθονη μνήμη και εντελώς αθόρυβη!Τιμή 53.79 ευρώ.Link εδώ.

Κουτί
ADVANCE 2610.Επειδή είναι οικονομικό και όμορφο!Τιμή 86 ευρώ.Link εδώ.

Τροφοδοτικό
CORSAIR CMPSU-450VX.Επειδή το σύστημα μου δεν έχει απαιτήσεις μεγαλύτερες των 250w και το συγκεκριμένο τροφοδοτικό σύμφωνα με πολλά reviews θεωρείται εξαιρετική επιλογή!Και υψηλή ποιότητα,και απόδοση και χαμηλά επίπεδα θορύβου.Τιμή 67.5 ευρώ.Link εδώ.

Δίσκος
WD5000AAKS.Επειδή μια ζωή με WD δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα.Τιμή 71 ευρώ.Link εδώ.

Συνολικό κόστος 529 ευρώ.

Αυτά που θέλω να ρωτήσω τώρα είναι τα εξής:

1.Η κάρτα γραφικών έχει μέσα το HDMI adaptor?
2.Για τις μνήμες εσείς τι λέτε?
3.Για το τροφοδοτικό επίσης?Κάτι καλύτερο-οικονομικότερο?
4.Για mouse και keyboard επίσης?Για να ακούσω!

ΥΓ:Επειδή όπως είπα δεν θέλω ένα super duper htpc αλλά να μπορεί να σταθεί στο ύψος του αν νομίζετε ότι μπορούμε να κόψουμε με κάποιο τρόπο κάτι από την τιμή ακούω προτάσεις!!!

συμφωνω σε ολες τις επιλογες σου εκτος απ`αυτη του Motherboard.νομιζω οτι αξιζει να δωσεις κατι παραπανω και να πας σε αυτο
(χωρις να σημαινει οτι το gigabyte δεν ειναι καλο).

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522552

επισης μπορεις να γλιτωσεις καποια λεφτα απο την cpu,αφου και μ`αυτην κανεις την δουλεια σου ανετα:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558243

καλες αγορες....

Μήπως έχεις κάποια ιδέα για το τι παίζει με της Mobo που έχουν onboard hdmi?Επειδή και εκεί θα γλυτώσω αρκετά...Έχεις κάτι να προτείνεις?

AMD στρατόπεδο!

Παιδιά μετά από μια πρόχειρη μελέτη και στο AMD στρατόπεδο θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας και για το ακόλουθο configuration.Να επισημάνω ξανά ότι το μηχάνημα το θέλω για αναπαραγωγή HD content.Για gaming έχω το ps3...Οπότε δεν θέλω να δώσω υπερβολικά λεφτά για κάτι το οποίο θα χρησιμοποιώ κατα κύριο λόγο για mkv,bluray(στο μέλλον),office και browsing!
Ορίστε λοιπόν:

Επεξεργαστής
Athlon 64 X2 4850E 2.5GHZ.Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μου,έχει ελάχιστη κατανάλωση(45W),και είναι η πρόταση της AMD για HTPC.Τιμή 71 ευρώ.

Motherboard
GIGABYTE GA-MA78GM-S2H.Τιμή 80 ευρώ.Με το ολοκαίνουργιο chipset 780G ιδανικό για αναπαραγωγή HD περιεχομένου.Φυσικά υπάρχει ενσωματωμένη μια ATI Radeon HD3200 και το optical interface για τον ήχο!Μην ξεχάσω και την Onboard HDMI και την υποστήριξη έως 16GB μνήμης.Και όλα αυτά σε Mini ATX!!!!

Μνήμες
2 kingston των 1 gb έκαστη.Τιμή 39 ευρώ.Στη μνημη παρέμεινα σταθερός!

Κουτί
Εδώ έχουμε πρόβλημα!Τίποτα σε mini ΑΤΧ έχετε να προτείνετε?Γιατί με βλέπω να το κατασκευάζω μόνος μου!

Τροφοδοτικό
CORSAIR CMPSU-450VX.Και εδώ παραμένω σταθερός με τιμή 59 ευρώ από pixmania!!!Εξαιρετική επιλογή ίσως και υπερβολή για το ελάχιστης κατανάλωσης σύστημα μου.

Δίσκος
WD5000AAKS.Τιμή 71 ευρώ.Και εδώ σταθερός!

Συνολικό κόστος μόνο 320 ευρώ...

Περιμένω σχόλια προτάσεις!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλό φαίνεται για αυτά που κοστίζει.Για κουτί δες κάτι σε ΑΤΧ,για καμμιά μελλοντική αναβαθμιση αν τύχει.Θες ντε και καλά microATX?

Βρες μου μια mobo ΑΤΧ με 780G,HDMI,κάρτα ικανή να παίξει bluray και οπτική ίνα και την χτυπάω αμέσως!Βέβαια σύντομα βγαίνει και αυτή που πρότεινα σε ATΧ αλλά δεν έχει νόημα να περιμένω!Έχω αρκετό υλικό το οποίο περιμένω να δω.Το κουτί τελικά θα το κατασκευάσω μόνος μου γιατί δεν μου αρέσουν αυτά που βλέπω σε καταστήματα κτλ...

δεν υπαρχει αυτο που θες σε φουλ ΑΤΧ.

ωραιες επιλογες.

Βασικα το κουτί θα το κατασκευάσω μόνος μου...Θα παραθέσω και φωτό από όλες τις φάσεις τις κατασκευής...

Re: AMD στρατόπεδο!

Παιδιά μετά από μια πρόχειρη μελέτη και στο AMD στρατόπεδο θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας και για το ακόλουθο configuration.Να επισημάνω ξανά ότι το μηχάνημα το θέλω για αναπαραγωγή HD content.Για gaming έχω το ps3...Οπότε δεν θέλω να δώσω υπερβολικά λεφτά για κάτι το οποίο θα χρησιμοποιώ κατα κύριο λόγο για mkv,bluray(στο μέλλον),office και browsing!
Ορίστε λοιπόν:

Επεξεργαστής
Athlon 64 X2 4850E 2.5GHZ.Καλύπτει πλήρως τις ανάγκες μου,έχει ελάχιστη κατανάλωση(45W),και είναι η πρόταση της AMD για HTPC.Τιμή 71 ευρώ.

Έχω καταλήξει ακριβώς σ' αυτό το M/B - CPU. Η intel δεν έχει κάτι ανάλογο (M/B με HDMI και H/W acceleration). Απλά περιορίζεσαι από άποψη ισχύος σε σχέση με έναν 8200 ας πούμε.

Motherboard
GIGABYTE GA-MA78GM-S2H.Τιμή 80 ευρώ.Με το ολοκαίνουργιο chipset 780G ιδανικό για αναπαραγωγή HD περιεχομένου.Φυσικά υπάρχει ενσωματωμένη μια ATI Radeon HD3200 και το optical interface για τον ήχο!Μην ξεχάσω και την Onboard HDMI και την υποστήριξη έως 16GB μνήμης.Και όλα αυτά σε Mini ATX!!!!

Έχω καταλήξει ακριβώς σ' αυτό το M/B - CPU. Η intel δεν έχει κάτι ανάλογο (M/B με HDMI και H/W acceleration). Απλά περιορίζεσαι από άποψη ισχύος σε σχέση με έναν 8200 ας πούμε.

Μνήμες
2 kingston των 1 gb έκαστη.Τιμή 39 ευρώ.Στη μνημη παρέμεινα σταθερός!

1Χ2GB θα σου έλεγα για να μην χαραμίσεις τα slots. Εγώ επειδή κάνω κι άλλες δουλειές στο PC θα βάλω 2X2GB.

Κουτί
Εδώ έχουμε πρόβλημα!Τίποτα σε mini ΑΤΧ έχετε να προτείνετε?Γιατί με βλέπω να το κατασκευάζω μόνος μου!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν υπάρχουν κουτιά όπως τα θέλουμε γαμώτο...

Τροφοδοτικό
CORSAIR CMPSU-450VX.Και εδώ παραμένω σταθερός με τιμή 59 ευρώ από pixmania!!!Εξαιρετική επιλογή ίσως και υπερβολή για το ελάχιστης κατανάλωσης σύστημα μου.

Είναι αθόρυβο;

Δίσκος
WD5000AAKS.Τιμή 71 ευρώ.Και εδώ σταθερός!

Western Digital Caviar SE16 WD5000KS-00MNB0

Συνολικό κόστος μόνο 320 ευρώ...

Με AMD σου μένουν και λεφτά να πάρεις και ένα BR player!!!

Περιμένω σχόλια προτάσεις!Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Last edited:
1.Το τροφοδοτικό είναι αθόρυβο σύμφωνα με πολλά reviews που διάβασα.
2.Σκέφτομαι να του βάλω μικρότερο τροφοδοτικό 350W
3.Αν έχεις λεφτά βάλε Phenom.Μόνο έτσι θα δεις την πραγματική ισχύ του 780G.
4.To κουτί τελικά θα το κατασκευάσω μόνος μου.

Αλήθεια πως φαντάζεσαι το ιδανικό κουτί???Δώσε μου καμία ιδέα!