Βοήθεια για στήσιμο

Ektorakos

New member
7 October 2011
82
Ηρθα να σας βαλω δυσκολα

Θα ηθελα να βαλω ενα μικρο 5,1 στο σαλονι μου και θα ηθελα λιγο τη βοηθειά σας. αρχικα σκεφτομουν μια φθηνη ολοκληρωμενη λυση αλλα αρχιζω και σκεφτομαι να κανω κατι λιγο καλυτερο. σας παραθετω την κατοψη του σαλονιου και δυο φωτο του χωρου

Εκει που βλεπετε την TV το καλοριφερ εχει φυγει και εχει μπει συνθετο σχεδον οπως το βλεπετε στην τελευταια εικονα(ετσι και αλλιως δεν το αναβαμε χιχιχι). Αυριο θα αναρτησω τη φωτο απο το χωρο μου για να δειτε ακριβως πως ειναι .Αυτο το συνθετο εχει 2 κακα οπως και θα δειτε.

1. Πιανει ολο τον τοιχο οποτε δεν μπορουν να μπουν ηχεια δαπεδου , ουτε subwoofer φυσικα.
2. Οι υποδοχες που υπαρχουν για το PS και αλλα μηχανηματα ειναι Υψος 12 εκατοστα. Εγω ότι ενισχυτη βλεπω ειναι γυρω στα 15-16 εκατοστα οποτε δεν ξερω που θα τον βαλω

Αρα ας ξεκιναμε απο τα ευκολα.

Ερωτηση 1. Υπαρχουν πιο slimline πολυκαναλοι ενισχυτες < 12cm?

Ερωτηση 2. Μπορει ο ενισχυτης να μπει μακρια απο την τηλεοραση? (χαζη ερωτηση μαλλον)

Ερωτηση 3. Ελεγα να κανω το εξης στησιμο. 2 μινι ηχειακια μικρα μπροστα και δυο κολονες πισω ή ηχεια με βασεις δεξια και αριστερα απο τον καναπε στα σημεια Α και Β. Το Woofer ελεγα να το βαλω στη θεση W.

Εγω θεωρω το χωρο μου μικρο αρα φανταζομαι δεν εχω και τρελες απαιτησεις. απο ηχεια ελεγα να παρω κατι τετοιο απο crystal audio

http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/Bipolar-Home-Theater-5_dot_10-Speaker-System.aspx

ελεγα ομως να βαλω μπροστα τα μικρα στο συνθετο και πισω τις κολονες. ειναι σωστο αυτο.?
γενικα υποψιαζομαι οτι μαλλον θα υπαρχουν αντιρρησεις στο παραπανω σχεδιο αλλα για αυτο θα ηθελα να τις ακουσω και να παρω και καμια αλλη προταση.

Ερωτηση 4; καμια προταση για ενισχυτη?

hiss.jpg
[/URL][/IMG]

wi82.jpg
[/URL][/IMG]

awtb.jpg
[/URL][/IMG]

ix5t.jpg
[/URL][/IMG]

Απάντηση: Βοηθεια για στησιμο

Φίλε μου εγώ έχω πάρει πριν δύο χρόνια ένα sumsung τυχαία και χωρίς να το έχω ακούσει, με τα ηχεία του να είναι λίγο πιο μεγάλα από υπολογιστή και το αποτέλεσμα ήταν πολύ πάνω από τις προσοκίες μου, θα το ξανααγόραζα και αύριο που λέει ο λόγος. Για να καταλάβεις μς τιμή 380.00 ευρώ έχει 5 ηχεία + σαμπ, blu ray 3d, ipad dock, usb που παίζει τα πάντα, ράδιο και μπαίνει με wifi και στο internet. Έχει και 2 hdmi in. Αν θυμάμαι πρέπει να είναι αυτό https://www.google.gr/search?q=sams...ew.com.au%2Fp%2Fsamsung-ht-d5500.html;600;290 αν μπορείς βρες να το ακούσεις και μετά δώσε χρήματα για κάτι άλλο....

Re: Βοηθεια για στησιμο

αν βαλω τα μικρα ηχεια μπροστα και τα ψηλα πισω εχει διαφορα?

Καλημερα !

Τι λετε για αυτο το συστηματακι.
ΟΝΚΥΟ ΗΤ-S3505
http://www.eu.onkyo.com/en/products/ht-s3505-75921.html

εχει ενισχυτη ικανοποιητικο πιστευω
και μικρα ηχειακια
θα παρω 2 ψηλες βασεις για πισω που θα κρυβουν και τα καλωδια

Μια χαρά είναι το συγκεκριμένο και αναβαθμίζονται και τα ηχεία αν θέλεις μελλοντικά. Το μόνο πρόβλημα είναι πως το subwoofer είναι παθητικό και ίσως να σου φανεί ανεπαρκές. Μπορείς εύκολα να το αντικαταστήσεις με ένα ενεργο.

αυτο μου αρεσει. οτι εχω κατι και αν θελω αναβαθμιζω μετα.
αν και δεν πιστευω οτι θα χρειαστει κατι παραπανω.
το βρισκω και σε καλη τιμη.

Πηγη για blue ray θα εχω το PS3 οποτε θα ειναι πεταμενα λεφτα το ολοκληρωμενο συστημα.

Ερωτηση. Το HDMI ειναι η καλυτερη συνδεση ή η οπτικη ινα?

Ερωτηση. Το HDMI ειναι η καλυτερη συνδεση ή η οπτικη ινα?

Ποιοτικά και τα 2 το ίδιο πράγμα είναι αφού στέλνουν ψηφιακό πολυκάναλο σήμα. Το HDMI είναι απλά πιο βολικό γιατί στέλνεις και εικόνα μαζί με τον ήχο.

Αλλη μια ερωτηση:

Εχω καλωδιωση εσωτερικη και μπορω να συνδεσω τα 2 πισω ηχεια χωρις να φαινονται τα καλωδια. Αρα φανταζομαι οτι τα καλωδια των ηχειων θα μπορουν να μπουν στα "δαγκανακια" που υπαρχουν πισω απο τον καναπε.
Στον τοιχο της τηλεορασης βγαινουν 2 καλωδια τα οποια λογικα θα πρεπει να μπουν στις αναλογα δαγκανακια του ενισχυτη για τα πισω ηχεια.
αυτα τα καλωδια ομως δεν θα φτανουν στον ενισχυτη γιατι ειναι πολυ κοντα. τι κανω? λογικα τα ενωνω με αλλα καλωδια αλλα πως?

Απάντηση: Re: Βοήθεια για στήσιμο

Ξερω πως αναλογα με το μηκος του καλωδιου, παει και η διατομη του. Μεγαλυτερο/μεγαλυτερη. Κι εγω ειχα εντοιχισει καλωδια αλλα τελικα επελεξα να "τρεξω" αλλα στις γωνιες στους τοιχους, καθως τοτε δεν το γνωριζα.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για στήσιμο

ok, αλλα δεν καταλαβα πως μπορω να κανω να φτασουν τα καλωδια στον receiver μου.

Επειδη καποιος ειπε οτι το subwoofer του ΟΝΚΥΟ ΗΤ-S3505 ισως ειναι ανεπαρκες επειδη ειναι παθητικο , με +100 ευρω το ΟΝΚΥΟ ΗΤ-S4505 εχει ενεργο sub (και usb θυρες για να συνδεω ipod κτλ) . Πιστευετε οτι αξιζει τα 100 ευρω παραπανω ή να μεινω με το passive και αν δεν με καλυψει να παρω καποιο πιο αξιολογο sub αργοτερα?

επισης βρισκω σε αρκετα χαμηλη τιμη τον ΟΝΚΥΟ ΗΤ-S5305 το οποιο εχει ενεργο sub αλλα ειναι παλιο μοντελο.
Αξιζει να το σκεφτω? Μολις 10 ευρω παραπανω απο τον ΟΝΚΥΟ ΗΤ-S3505 με το passive sub (το οποιο ειναι ομως το πιο νεο μοντελο)

Αν δεν έχει μεγάλες διαφορές στα χαρακτηριστικά πάρε το παλιό μοντέλο με ενεργό Sub παρά το νέο με παθητικό. Το αν χρειάζεσαι τις ευκολίες του νέου με το ενεργό για να δώσεις τα επιπλέον 100 ευρώ, εσύ το κρίνεις.

Βλέπω τώρα πως το ΗΤ-S4505 εκτός από την σύνδεση ipod έχει και Audyssey και WRAT οπότε ίσως να τα αξίζει τα 100 ευρώ επιπλέον.

Ατυχια. Δυστυχως δεν υπαρχει το 4505 πλεον στο καταστημα που το ειχα βρει και τωρα που πηρα την αποφαση δεν παω στο 3505.

Και τωρα?

λοιπον χτυπησα το ΟΝΚΥΟ ΗΤ-S6305 με 480 εουρος το οποιο ειναι λιγο παλαιοτερο μοντελο αλλα καρφωνεις και 7,1+ με energo woofer. To audyssey βοηθησε και περιεχει και τη βαση για το iphone. Ειμαι πολυ ικανοποιημενος με αυτο που ακουω! Σας ευχαριστω ολους.