Βοήθεια για συνδέσεις συσκευών σε A/V

NT1969

Established Member
14 December 2006
105
πρεπει να το εχω ξαναρωτησει στο παρελθον όταν μαζευα τα πραγματα σιγα σιγα για το δικο μου home cinema αλλα τωρα που ξεκινησα την εγκατασταση εχω κολησει στα παρακατω

Πωσ θα συνδεσω τις εξωτερικες πηγεσ (OTE/TV - NOVA - BLUERAY - MEDIA PLAYER) ετσι ώστε να εχω ηχο από τον ενισχυτή και εικονα από tv και projector?
εικονα τα καταφερα με splitter και ετσι από τον projector μπορω να βλεπω τα παντα και από τηλεοραση τα παντα. ηχο εχω μονο από τηλεραση. με ένα παλιο ενισχυτή που ειχα ηταν ευκολο γιατι από το nova / otetv που εχουν εξοδο rca εστελνα τον ηχο στον ενισχυτή μ ένα καλωδιο σε rca εισοδο. τωρα? ο ενισχυτης είναι ο pioneer vsx-824 που εχει εισοδους hdmi. πωσ θα ακουσω?

Απάντηση: βοηθεια

να προσθεσω ότι δε με ενδιαφερει καθολου να εχω ηχο από τον ενισχυτή όταν παιζω από τηλεοραση. θελω ηχο από ενισχυτή μονο όταν παιζω από projector

Re: βοηθεια

Κανονικα με το splitter θα επρεπε να εχεις εικονα και στα δυο και ηχο απο τον av receiver και στις δυο περιπτωσεις ακομα και οταν εχεις tv & projector ανοιχτα ταυτοχρονα. Μηπως φταιει το splitter?

Το splitter γιατί το χρειαζεσαι; βλέπω οτι ο ενισχυτής που αναφερεις έχει δυο εξόδους hdmi, μια για τον προβολέα και μια για την τηλεοραση η ταυτόχρονη λειτουργια των οποίων λογικά ρυθμίζεται απο το μενου του ενισχυτή. Απλα λοιπον καταλήγεις όλα τα hdmi απο τις πηγες στις αντίστοιχες εισόδους του ενισχυτή.

Last edited:
Απάντηση: Re: βοηθεια

μπορει να κανω κατι λαθος γιαυτο εξηγω πωσ εχω βαλει το σπλιτερ
π.χ. από το nova συνδεω ένα hmdi στο σπλιτερ - από το σπλιτερ φευγει ένα hdmi για τηλεοραση και ένα για projector. ο ενισχυτης δεν υπαρχει πουθενα στη συνδεσμολογια. πωσ να εχω ηχο λοιπον? εχω εικανα και από τηλεοραση και προβολεα και ηχο στην τηλεοραση τον δικο της.

Βάλε όπως σου είπα όλες τις πηγες μέσω hdmi στις εισόδους του ενισχυτή και βγες με hdmi απο τις δυο εξόδους.

o 824 δε νομιζω ότι εχει 2 εξοδουσ αν και δε γνωρίζω τι θα κανω με τις εξοδους

δηλ θα συνδεσω τα παντα στις εισοδους του ενισχυτή me hdmi και μετα από το out του ενισχυτή θα παω στο spliter με hdmi και από εκει στην τηλεοραση και προβολεα με hdmi . ωραια . και τοτε πωσ θα επιλεγω όταν βλεπω τηλεοραση να αλλαξω από nova σε οτεtv? τωρα εχω το nova στο hdmi1 αι το οτε στο hdmi2

Εχεις δίκιο. Μια εξοδο έχει. Τον 924 έβλεπα. Οποτε όπως τα λες. Το spliter μετα τη μοναδική εξοδο.
Οι πηγες θα εναλασσονται απο το μενού διαχείρησης εισόδων του 824.

μπορω ομωσ να βαλω και ένα σπλιτερ ανα συσκευή και ετσι θα παω στην τηλεοραση κάθε πηγή σε ξεχωριστο hdmi και φυσικα θα εχω και σε ένα HDMI το καλωδιο από την εξοδο του ενισχυτή όπως ειπεσ παραπανω. . ετσι θα μπορω να επιλεγω στην τηλεοραση την πηγή ανεξάρτητα από τι θα είναι επιλεγμενο στον ενισχυτή. π.χ. στην τηλεοραση hdmi1 = ote , hdmi2=nova , hdmi3=bluray , hdmi4 = εξοδοσ από ενισχυτή - σωστα η λεω βλακεια?

για να μπορουν και τα γυνακοπαιδα να βαζουν ευκολα αυτό που θελουν

Δυσκολακι με πολλές πηγες. Θα πρεπει να μάθουν τα βασικά του πολυκάναλου.
Αλλιως όπως λες σκας ποσά λεφτά σε σπλιτερακια, τόση ασχήμια πίσω απο το επιπλο και υπάρχει και πιθανότητα να εχεις θέμα κουμπωματος. Απο καποιες πηγες να μην εχεις σήμα. Να δουμε μήπως κάποιος συμφορουμιτης έχει κάποια ιδέα.

ασχημια δεν θα υπαρχει -θα μπουν όλα πισω από γυψοσανιδα και δε θα φαινεται τιποτα. να μην εχω σημα γιατι? τωρα εχω 3 σπλιτερ μ αυτή τη λογικη και όλα οκ - απλα θα βαλω αλλα 2 και φυσικα θα ακολουθησω τη λογικη συνδεσης οπωσ την περιγραφεις.
κατι ασχετο με τα παραπανω - ο αρχικος λογος που πηρα σπλιτερ ηταν γιατι το hdmi που πηγαινε από την πηγη στον προβολεα ηταν 10 μετρα και δεν ειχα καθολου εικονα - τυχαια δοκιμαζω ένα σπλιτερ και αυτόματα ειδα εικονα!!! επειδή προφανως το σπλιτερ ενισχυσει το σημα

οκ, μεχρι τωρα συνδεσαμε (θεωρητικα) τα παντα και εχουμε εικονα από τηλεοραση και προβολεα και ηχο από ενισχυτή όταν βλεπω από προβολεα. . ερωτηση : πωσ θα συνδεσω και την τηλεοραση ετσι ώστε να εχω ηχο από τον ενισχυτή όταν βλεπω τηλεοραση?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καταλαβα..απλα πρεπει να επιλεξω την ιδια πηγή και στον ενισχυτή και στην τηλεοραση και κλεινω τη φωνη της τηλεόρασης και ακουω από ηχεια ενισχυτη