βοηθεια για συνδεση home cinema με tv samsung 6500 και pc.

arma

AVClub Addicted Member
4 January 2012
1,823
Καλησπερα στην παρεα, εχω την samsung F6500 και σημερα παρελαβα το home cinema ΗΤ-Ε4200 , συνδεσα με hdmi απο το home cinema στην tv στην εισοδο hdmi ARC, ως εδω καλα εχω ηχο και απο τα καναλια της τηλεορασης στο home cinema, το θεμα μου ομως ειναι οτι θελω να συνδεσω και το pc με την tv το οποιο το εκανα βαζοντας ακομη ενα hdmi απο το pc στην tv(στην εισοδο DVI), η εισοδος DVI απ οτι διαβασα δε μεταφερει τον ηχο σωστα? το μανουαλ της tv λεει οτι οταν συνδεεις ενα pc πρεπει να το βαλεις στο HDMI DVI αλλα εκει δεν εχω ηχο, τι πρεπει να κανω για να βγαλω ηχο απο το pc στον ενισχυτη?ο ενισχυτης πισω εχει εισοδο δυο καρφακια για aux in, απο εκει εδωσα στην καρτα ηχου του pc αλλα δεν εβγαλε ηχο, εχει ρυθμισεις που πρεπει να κανω για να δουλεψει? με λιγα λογια (αφου σας ειπα το τι καταφερα μεχρι στιγμης να κανω) θελω οταν βαζω μια ταινια στο pc, οποτε θελω να εχω ηχο στo home conema, πως γινετε η διαδικασια? ευχαριστω εκ των προτερων!

edit εχω dual boot win8 με mac

Last edited:
Kαλησπέρα!
Συνδεσε το home cinema/TV με Digital Optical Audio
http://tinyurl.com/q797fjd

η καλυτερη συνδεση ενος home cinema ειναι με αυτον τον τροπο φιλε? δηλ να συνδεσω το home με tv με αυτο το καλωδιο εαν καταλαβα καλα? και μετα απο pc πως βγαζω ηχο στο home cinema? ευχαριστω για την βοηθεια σου

Να σου πως πως εχω το δικο μου setup μηπως σε βοηθησει καλυτερα αφου εχει και εσυ Mac
Eχω συνδεσει το Mac mini με HDMI / TV και το Ηοme Cinema με HDMI / TV + Digital Optical Audio και παιζουν ολα αψογα
Καλη επιτυχια!

Να κάνω μια ερώτηση; Ο dimtz πρέπει να συνδέσει οπωσδήποτε τον Η/Υ στην HDMI-DVI; Αν τον συνδέσει σε μια "κανονική" HDMI τι θα γίνει, θα παρεξηγηθεί η τηλεόραση; :)

Απο αυτά που διαβάζω, καταλαβαίνω οτι η HDMI-DVI έχει ειδικές ρυθμίσεις για χρήση monitor. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι κατάλληλες για προβολή ταινιών.

Απάντηση: Re: βοηθεια για συνδεση home cinema με tv samsung 6500 και pc.

Να σου πως πως εχω το δικο μου setup μηπως σε βοηθησει καλυτερα αφου εχει και εσυ Mac
Eχω συνδεσει το Mac mini με HDMI / TV και το Ηοme Cinema με HDMI / TV + Digital Optical Audio και παιζουν ολα αψογα
Καλη επιτυχια!

πολυ ωραια με βοηθησες αρκετα φιλε μου, θα το δοκιμασω και θα σου πω.......σ ευχαριστω !

Να κάνω μια ερώτηση; Ο dimtz πρέπει να συνδέσει οπωσδήποτε τον Η/Υ στην HDMI-DVI; Αν τον συνδέσει σε μια "κανονική" HDMI τι θα γίνει, θα παρεξηγηθεί η τηλεόραση; :)

Απο αυτά που διαβάζω, καταλαβαίνω οτι η HDMI-DVI έχει ειδικές ρυθμίσεις για χρήση monitor. Δεν ξέρω κατα πόσο είναι κατάλληλες για προβολή ταινιών.

πολυ καλη η ερωτηση σου φιλε, εχω και εγω αυτην την απορια, ας περιμενουμε καποιον που να γνωριζει καλυτερα, ευχαριστω για την βοηθεια !

Το μονο σιγουρο παντως ειναι οτι χωρις Digital Optical Audio δεν θα εχεις ηχο

Αν συνδέσει τον Η/Υ σε μια απλή HDMI, σαν να είναι συνηθισμένη συσκευή δηλαδή, ο ήχος θα περνάει στην τηλεόραση.

παληκαρια καλησπερα, δοκιμασα το εξης, το DVI HDMI εχει τελικα ηχο ,ενω το προσπεκτ μου λεει οτι δε βγαζει ηχο, πως γινετε και τι ισχυει τελικα? και μου βγαζει ηχο το pc στην tv μονο και αν βγαλω το καλωδιο απο την καρτα ηχου που εχω συνδεμενο τα ηχεια του pc .....παραξενο ε? το ιδιο ισχυει αν μπω και απο χακιντος, το εβαλα και σε αλλη εισοδο HDMI αλλα και παλι τα ιδια, αρα πρεπει να βγαζω - βαζω το καλωδιο καθε λιγο κ λιγακι, αυτο που θελω να μου πειτε για να προβω σε ενεργειες ο καλυτερος τροπος συνδεσης τηλεορασης με home cinema ειναι με οπτικη ινα η κατευθειαν με hdmi rca???( οπως το εχω τωρα δηλαδη), επισης αν βαλω οπτικη ινα απο το pc στο home cinema θα μπορω να επιλεγω απο που θελω να ακουω τον ηχο? καλα θα μου πειτε αν δε δοκιμασεις δε θα ξερεις, απλα ρωτω μπας και το εχει κανει καποιος

Μάλλον ο υπολογιστής καταλαβαίνει πότε είναι συνδεμένο καλώδιο στην κάρτα ήχου και ανάλογα στέλνει το σήμα εκεί. Δες στις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου αν έχει επιλογές για την προτεραιότητα των συνδέσεων.

Αν η κάρτα ήχου έχει ήδη οπτική, είναι η καλύτερη σύνδεση γιατί αναλαμβάνει το Samsung τη διαχείριση του σήματος. Σε σύστημα 2.1 ηχείων όμως δε νομίζω να έχεις μεγάλη βελτίωση στον ήχο. Ίσως καλύτερο ήχο απο το subwoofer.

Γράφε και κανένα κεφαλαίο στην αρχή των προτάσεων, πονοκέφαλος με έπιασε :p

Μάλλον ο υπολογιστής καταλαβαίνει πότε είναι συνδεμένο καλώδιο στην κάρτα ήχου και ανάλογα στέλνει το σήμα εκεί. Δες στις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου αν έχει επιλογές για την προτεραιότητα των συνδέσεων.

Αν η κάρτα ήχου έχει ήδη οπτική, είναι η καλύτερη σύνδεση γιατί αναλαμβάνει το Samsung τη διαχείριση του σήματος. Σε σύστημα 2.1 ηχείων όμως δε νομίζω να έχεις μεγάλη βελτίωση στον ήχο. Ίσως καλύτερο ήχο απο το subwoofer.

Γράφε και κανένα κεφαλαίο στην αρχή των προτάσεων, πονοκέφαλος με έπιασε :p

Οκ φιλε μου sorry που σας κουρασα, Τελικα εγινε η δουλεια μας, απο τις ρυθμισεις ηταν τελικα και τωρα εχω και απο pc ηχο με το πατημα ενος κουμπιου.......Σας ευχαριστω πολυ ολους !!!!!

edit Η απορια μου ειναι πως εχω ηχο στην εισοδο HDMI DVI, Τεσπα δεν ειναι κακο αυτο κερδιζουμε ενα HDMI, καλο βραδυ λεβεντες!!!!!