Βοήθεια για σύνδεση Philips Cineos 47PFL9632D με ενισχυτή Yamaha RX-V420

nikos1ts

New member
19 March 2012
10
Καλησπερα. Με αρχικη σκεψη να παιρνω τον ηχο απο την TV και να τον ακουω απο τον ενισχυτη στα ηχεια που εχω συνδεδεμενα (δυο μεγαλα και 1 sub), εκανα την συνδεση με τα καλωδια ηχου (κοκκινο-ασπρο) απο το Output της τηλεορασης στο Input του ενισχυτη.Ο ηχος μεταφερθηκε, αλλα ακουγεται μονο απο το 1 μεγαλο ηχειο και το sub. Οταν διαλεγω αλλη πηγη (π.χ ραδιοφωνο) παιζουν κανονικα.Μηπως θα μπορουσε καποιος που γνωριζει να με βοηθησει ?? Δεν ξερω αν παιζει ρολο το γεγονος οτι στην TV ειναι συνδεδεμενη παιχνιδοκονσολα με HDMI καθως και media player και αυτος με HDMI. Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη :bebored:
Ευχαριστω εκ των προτερων !!!

Καλησπερα. Με αρχικη σκεψη να παιρνω τον ηχο απο την TV και να τον ακουω απο τον ενισχυτη στα ηχεια που εχω συνδεδεμενα (δυο μεγαλα και 1 sub), εκανα την συνδεση με τα καλωδια ηχου (κοκκινο-ασπρο) απο το Output της τηλεορασης στο Input του ενισχυτη.Ο ηχος μεταφερθηκε, αλλα ακουγεται μονο απο το 1 μεγαλο ηχειο και το sub.

Σε ποιο input του ενισχυτή έκανες την σύνδεση;

Δοκίμασε με άλλο καλώδιο rca, η αν δεν έχεις βαλε αντίστροφα το άσπρο στο κόκκινο και το κόκκινο στο άσπρο.

Last edited:
Κάτι έχεις συνδέσει λάθος. Επίσης αν δεν έχεις επάνω στην ομοαξονική ψηφιακή του Yamaha άλλο μηχάνημα, προτίμησε την ψηφιακή έξοδο της TV.

Pleo, αν καταλαβα καλα λες για την digital input του ενισχυτη και την digital audio out της τηλεορασης.Δεν παιζει ρολο που στον ενισχυτη εκει λεει CD, και τι καλωδιο πρεπει να βαλω ?? (Sorry,για την ασχετοσυνη :) )

Δεν παίζει κανένα ρόλο που λέει CD. Ομοαξονικό καλώδιο θες.

Γλυτώνεις μία επιπλέον μετατροπή από ADC σε DAC. Ο ενισχυτής σου για να μπορέσει να διαχειριστεί αναλογικό σήμα το μετατρέπει σε ψηφιακό και κατόπιν σε αναλογικό πάλι για να μπορέσεις να ακούσεις. Έτσι γίνεται εφικτό να έχεις bass management για παράδειγμα από αναλογική είσοδο. Δεν έχεις κανένα λόγο να έχεις αυτή τη διπλή μετατροπή εφ' όσον έχεις ελεύθερη ψηφιακή είσοδο.

Φίλε μου είναι άπλα τα πράγματα. Η έχεις κακής ποιότητας καλώδιο που δεν κάνει επαφή η κάτι τρέχει με τον ενισχυτή η την τηλεόραση. Άλλαξε το καλώδιο με κάποιο καλύτερης ποιότητας για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Παιδια, σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον.Τελικα ακολουθωντας την συμβουλη του Αντωνη-Κ, αλλαξα το καλωδιο και οντως μαλλον αυτο εφταιγε.Παιζει κανονικα και στα δυο ηχεια και στο center (αν και εξαρταται και απο το sound effect που θα χρησιμοποιησεις, σε μερικα απομονωνει το center).Επισης να επισημανω οτι δινει ηχο μονο στην εισοδο d-tv/cbl του ενισχυτη και σε καμμια αλλη εισοδο, π.χ aux ή dvd. Αυτα τα ολιγα και παλι ευχαριστω για την ανταποκριση :aktion033:

Κανονικά πρέπει να έχεις ήχο σε όλες τις εισόδους εκτός αν, κάποια χρησιμοποιείται /δίνει προτεραιότητα σε οπτική και coaxial.

Αντωνη-Κ, χρησιμοποιειται μονο η αντιστοιχη RCA (κοκκινο-ασπρο) για το CD που ειναι λιγο πιο διπλα (αν δεις την φωτο που εχω επισυναψει).Αν θελησω να συνδεσω με ομοαξονικο (coaxial), πρεπει να ειναι digital coaxial ???? Και θα μπορω να το βαλω στην υποδοχη digital input ασχετα που λεει CD ??? Αν θες τσεκαρε τις φωτο και πες μου.
Ευχαριστω.

Την coaxial και την οπτική θα την αξιοποιήσεις καλύτερα με μηχανήματα με μια σχετική ποιότητα όπως ένα cd –dvd- blueray. Παρόλα αυτά μπορεί να συνδεθεί οποιαδήποτε συσκευή ασχέτως ονομασίας. Αν αναφέρεσαι στο ειδικό coaxial καλώδιο θεωρητικά ναι άλλα στην πράξη μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα οποιοδήποτε καλώδιο rca.