Βοηθεια για συνδεσμολογια .../επειγον pls

pigimakos

Established Member
19 November 2009
223
Νεα Φιλαδελφεια
Καλησπερα,

εχω αυτη την τηλεοραση http://www.sony.lv/product/t32-d-series/kdl-40d3550/tab/technicalspecs#pageType=TechnicalSpecs
SONY KDL 40D3550 που δεν εχει οπτικη ινα αλλα 2 hdmi και μπολικα RCA για εξοδους.

Το προβλημα μου ειναι οτι πηρα της SONY DAV 880 με 1 hdmi out kai 1 οπτικη και εχω χαθει γιατι εχω ενα Western digital να συνδεσω και ενα ps 3 και δεν ξερω πως να τα συνδεσω ολα μεταξυ τους.
Τωρα εχω ps3 kai WD με hdmi στην TV και με hdmi το home cinema sthn TV. Δεν εχω ομως surround στις ταινιουλες απο το WD , τι κανω λαθος ρε παιδια ?
Πως πρεπει να τα συνδεσω τελικα ?
Θελω να ακουω TV και απο τα ηχεια, να ακουω surround απο το PS3 + western digital live + και φυσικα surround απο τον player tou home cinema. Γινεται κατι τετοιο με τοσες λιγες εισοδους/εξοδους?

Last edited:
Α) Για την TV απ'ότι βλέπω ο μόνος τρόπος να πάρεις ήχο είναι με τα RCA Out οπότε αν το 880 δεν έχει RCA IN τότε ήχο από την TV για το τηλεοπτικό πρόγραμμα με RF δεν παίρνεις και θες άλλο home cinema ή κανονικο AV Receiver

B) To PS3; Αν έχει το 880 HDMI in τότε παίρνεις ήχο surround από το PS3 από εκεί αν όχι τότε με οπτική (πάλι στο 880) αλλιώς με RCA (καλα κρασια) στο 880.

Γ) Το WD (εννοείς το HD TV??) για σωστό surround θέλει HDMI ή οπτική στο 880 αλλά απ'ότι θυμάμαι αν παίζεις mkv τότε τα περισσότερα έχουν DTS και δεν το κωδικοποιεί (φαντάζομαι το κάνει το 880).

Το πρόβλημα σου είναι να υποθέσω ότι το 880 έχει μόνο ένα HDMI in και ένα optical in?

Αν ναι τότε θες ένα HDMI switch και θα επιλέγεις manual κάθε φορά τι παίζει το PS3 ή το WD. H τηλεόραση μόνο με RCA out και αν δεν έχει το 880 RCA in τότε τζίφος.

Παιδια καλημερα,ειπα καλυτερα να μην ανοιξω νεο θεμα και εκμεταλευομαι του φιλου για μια συμβουλη!
Εχω συνδεσει ενα pioneer lx 61d πανω στη 500Α μου μεσω hdmi,αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν ο ηχος που ακουω τωρα θα ηταν ισως καλυτερος αν για ηχο εκμεταλευομουνα αλλο καλωδιο,τοσο για ποιοτητα οσο KAI για αποκωδικοποιηση των διαφορων format των DVD?

Υ.Γ Ελπιζω (οπως παντα) να μην πεταξα καμια μπαρουφα!

Αν έχεις νέο ενισχυτή με HDMI, σύνδεσε πρώτα την HDMI out του player σε μία HDMI in του ενισχυτή, και μετά την HDMI out του ενισχυτή στην HDMI in της τηλεόρασης έτσι ώστε να μπορείς να ακούς AC3 και dts απ' τον ενισχυτή σου. Αλλιώς άσε την σύνδεση ως έχει.