βοήθεια για τα ηχειάκια ρε παλληκάρια

ωχ.. δε θέλω να σε πήξω, αλλά 1mH είναι πολύ μικρό για 8ohm woofer σε τετοιου πλάτους μπάφλα (ακόμα και για 4ohm μικρό είναι). Χρειάζεσαι πάνω από 2mH για να ισοσταθμίσεις επαρκώς το baffle step. Με 1mH το ηχειακι θα είναι εντελώς άμπασο. Αν δεν με πιάνς, δες εδω το κομμάτι που εξηγεί το bs.

Πώς κατέληξες στα φίλτρα ? χρησιμοποίησες καποιο calculator ?

Δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί κολλητά στο πατωμα ο σωλήνας, στην εξομοίωση δεν χώραγε και δεν με αφησε να προχωρήσω. Σιγουρα χωράει 4.7cm ? μηπως υπολογίζεις με τις εξωτερικές διαστάσεις αντι για τις έσω?

το μήκος του σωλήνα μη σε αγχώνει ακόμα, αν δεν καταλήξεις σε συγκεκριμένο port δεν μπορει να γίνει υπολογισμός. Πχ αν παρεις στρογγυλεμενο port η εξω διάμετρος ειναι μεγαλύτερη απο την έσω (τα περισσότερα εχουν λίγο κωνικό σχήμα) κι επίσης ο υπολογισμός διαφοροποιείται αν ειναι με ή χωρίς στρογγυλεμένο άκρο. Μιλάς για 46mm σωλήνα pvc ?

για 46mm pvc θα χρειαστείς 10cm μηκος με μια πρώτη εκτίμιση.

Κατέβασε το winISD , σου επισυνάπτω ετοιμο το project για να το φορτώσεις κατευθείαν, ξεζιπάρισε τα δυο αρχεία στους αντοιστοιχους φακέλους που φαίνονται μέσα στο zip και κάνε open project.

Attachments

ωχ.. δε θέλω να σε πήξω, αλλά 1mH είναι πολύ μικρό για 8ohm woofer σε τετοιου πλάτους μπάφλα (ακόμα και για 4ohm μικρό είναι). Χρειάζεσαι πάνω από 2mH για να ισοσταθμίσεις επαρκώς το baffle step. Με 1mH το ηχειακι θα είναι εντελώς άμπασο. Αν δεν με πιάνς, δες εδω το κομμάτι που εξηγεί το bs.

Πώς κατέληξες στα φίλτρα ? χρησιμοποίησες καποιο calculator ?

Δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί κολλητά στο πατωμα ο σωλήνας, στην εξομοίωση δεν χώραγε και δεν με αφησε να προχωρήσω. Σιγουρα χωράει 4.7cm ? μηπως υπολογίζεις με τις εξωτερικές διαστάσεις αντι για τις έσω?

το μήκος του σωλήνα μη σε αγχώνει ακόμα, αν δεν καταλήξεις σε συγκεκριμένο port δεν μπορει να γίνει υπολογισμός. Πχ αν παρεις στρογγυλεμενο port η εξω διάμετρος ειναι μεγαλύτερη απο την έσω (τα περισσότερα εχουν λίγο κωνικό σχήμα) κι επίσης ο υπολογισμός διαφοροποιείται αν ειναι με ή χωρίς στρογγυλεμένο άκρο. Μιλάς για 46mm σωλήνα pvc ?

Πωπω τι είπες τώρα. Με χάλασες και με έφτιαξες ταυτόχρονα. Με χάλασες γιατί θα πρέπει να αλλάξω τα πηνία αλλά με έφτιαξες γιατί οι υπολογισμοί που είδες κατέληγαν σε πηνίο 2,2 mH. Εμπιστεύτηκα όμως το cross της madisound :furious3:. Θα γίνουν αλλαγές λοιπον:music-smiley-005:και το αποτέλεσμα θα μας :ernaehrung004:. Σευχαριστώ πολύ.Θα ενημερώσω για την εξέλιξη του project

δεν χωράς κάτω απο το γουφερ. Η δίπλα στο tw ή πίσω.

το κρος της madisound εχει 1.5mH στο woofer κι εσύ πήρες 1mH. ποιο κρος εμπιστεύτηκες δεν κατάλαβα