Βοηθεια για την σωστη επιλογη!! LED Vs PLASMA

GDASK

Established Member
18 May 2009
133
Χαιδαρι
Χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους με υγεια.
Επανερχομαι μετα τις γιορτες αφου τελικα δεν εκανα την αγορα tv ευελπιστώντας ,να ενημερωθω καλυτερα (όπως και εκανα…πιστευω), τοσο με shopping therapy ,οσο και διαβασμα του φορουμ.Για να φρεσκαρω λιγο την μνημη σας η αποσταση θεασης είναι από 1.8μ εως 4.0μ και η θεαση-χρηση της τηλεορασης θα αφορα κυριως… 6,5/10 ψηφιακα ,νοβα hd,πολύ ποδοσφαιρο, 2/10 ταινιες από internet+blue ray ,και τελος 1,5/10 ps3(περιπου 4-5 ωρες συνολικα κάθε ΣΚ. Εχω καταληξει καταρχην σε 46ιντσες και ήμουν μεταξυ 3 μοντελων σαμυ46c750 σονυ 46ΗΧ800,46ΝΧ710.Διαβαζοντας αρκετα εδώ διαπιστωσα ότι εχεται σε μεγαλη εκτιμηση τις πλασμα ,βλεποντας όμως καποια κορυφαια μοντελα όπως η Panasonic V20 παρατηρησα αρκετο «ξεπλυμα> στο χρωμα σε σχεση με τις LED. Φοβαμαι μηπως απογοητευτω πηγαινοντας σε πλασμα. Εσεις τι λετε ρε παιδες? Ποια είναι η ιδανικη για τη χρηση που θελω??

Χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους με υγεια.
Επανερχομαι μετα τις γιορτες αφου τελικα δεν εκανα την αγορα tv ευελπιστώντας ,να ενημερωθω καλυτερα (όπως και εκανα…πιστευω), τοσο με shopping therapy ,οσο και διαβασμα του φορουμ.Για να φρεσκαρω λιγο την μνημη σας η αποσταση θεασης είναι από 1.8μ εως 4.0μ και η θεαση-χρηση της τηλεορασης θα αφορα κυριως… 6,5/10 ψηφιακα ,νοβα hd,πολύ ποδοσφαιρο, 2/10 ταινιες από internet+blue ray ,και τελος 1,5/10 ps3(περιπου 4-5 ωρες συνολικα κάθε ΣΚ. Εχω καταληξει καταρχην σε 46ιντσες και ήμουν μεταξυ 3 μοντελων σαμυ46c750 σονυ 46ΗΧ800,46ΝΧ710.Διαβαζοντας αρκετα εδώ διαπιστωσα ότι εχεται σε μεγαλη εκτιμηση τις πλασμα ,βλεποντας όμως καποια κορυφαια μοντελα όπως η Panasonic V20 παρατηρησα αρκετο «ξεπλυμα> στο χρωμα σε σχεση με τις LED. Φοβαμαι μηπως απογοητευτω πηγαινοντας σε πλασμα. Εσεις τι λετε ρε παιδες? Ποια είναι η ιδανικη για τη χρηση που θελω??

Η ιδανική είναι η Panny. Εχει καλύτερη κίνηση και καλύτερη εικόνα από όλες τις LCD που αναφέρεις και είναι και value for money σχετικά με τις άλλες.

Τις τηλεοράσεις τις έχεις δεί μόνο στα μαγαζιά σωστά? Στο σαλόνι σου η κατάσταση αλλάζει άρδην υπέρ των plasma. Δεν έχει κάποιος γνωστός σου μια plasma να δείς να πάρεις μια ιδέα?

Τα τονισμένα χρώματα των LCD είναι για να τις κάνουν πιο ελκυστικές. Στο σαλόνι σου δεν θα αντέξεις πολύ ώρα βλέποντας τόσο έντονα.

Κατάταξη :
Panasonic V20
Samsung46c750
Sony46ΝΧ710.
Sony46ΗΧ800

Τα χρωματα των LED-LCD στην αρχη φαινονται εντυπωσιακα και φωτεινα αλλα συντομα γινεται αντιληπτο οτι ειναι ψευτικα και υπερβολικα.

Παρε την V20 και θα εχεις τηλεοραση με πολυ καλη εικονα για πολλα χρονια σε αντιθεση με τις LED/LCD που αναφερεις που ειναι ηδη ξεπερασμενες.

Τα χρωματα των LED-LCD στην αρχη φαινονται εντυπωσιακα και φωτεινα αλλα συντομα γινεται αντιληπτο οτι ειναι ψευτικα και υπερβολικα.

Παρε την V20 και θα εχεις τηλεοραση με πολυ καλη εικονα για πολλα χρονια σε αντιθεση με τις LED/LCD που αναφερεις που ειναι ηδη ξεπερασμενες.

Mπορω να τις δω καπου για να βγαλω ασφαλεστερα συμπερασματα??
Εννοω καπου με σωστες συνθηκες φωτισμου?

Παιδιά, ενδιαφέρομαι και εγώ για την V20.
Απ' ό,τι διάβασα εδώ, για καθημερινή χρήση καλύτερη είναι η πλάσμα. Η Samsung σε πλάσμα τι λέει; Κοιτάζω καθόλου ή πάω για Panasonic πoυ μου λένε κάποιοι φίλοι που ξέρουν;

@GDASK Τη V20 δε την έχω δει πουθενά. Αν δεν κάνω λάθος είναι ίδια με την VT20 χωρις το 3D, οπότε μπορείς να τη βρεις παντού. Το κακό για σένα όμως είναι ότι βγαίνει μόνο σε 42" και 50" και μάλιστα μέχρι πρόσφατα εβγαινε σε 42 μόνο. Πιθανό να βγάλουν και σε 46.

ζητω προκαταβολικά συγνώμη αν θεωρηθεί διαφήμιση αλλά πήγα στο συγκεκριμένο κατάστημα μετά από προτροπή ενός φίλου επειδή ο χώρος που βλέπω τηλεόραση είναι σχετικά σκοτεινός (μια λάμπα 9w) και είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα (πολύ φώς στα μαγαζιά). πήγαινα για 46s20 και θα καταπιώ αμάσητη μάλλον μια 50vt20 χωρίς δεύτερη κουβέντα.

H 46V20 δεν υπαρχει πουθενα? Δηλαδη αναγκαστικα παω για 46VT20?
Η διαφορες με την σειρα G20 ποιες ειναι?

H 46V20 δεν υπαρχει πουθενα? Δηλαδη αναγκαστικα παω για 46VT20?
Η διαφορες με την σειρα G20 ποιες ειναι?
46αρα είπαμε δε βγαίνει η V20. Μόνο 42 και 50.
Για τη VT20, εννοούσα ότι λογικά έχει την ίδια εικόνα με τη V20 (εκτός από το 3D), οπότε μπορείς να δεις την εικόνα.
Πάντως, τόσο η G20 όσο και η V20 1-2 βδομάδες πριν το τέλος του χρόνου είχαν εξαφανιστεί, αλλά ελπίζουμε σε νέες παρτίδες από βδομάδα... :)

Οι διαφορές απ' ό,τι έχω καταλάβει είναι το Infinite Black Pro (δε ξέρω τι διαφορά μπορείς να καταλάβεις βλέποντάς τα...:chinscratch:), και (το σημαντικότερο για μένα) ψηφιακές ευκολίες: PIP, PAP, και ελπίζω και πάγωμα εικόνας κτλ.

http://panasonic.net/avc/viera/eu2010/product/g_plasma_spec.html

http://panasonic.net/avc/viera/eu2010/product/v20_plasma_spec.html

http://www.panasonic.gr/products/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-panel-neopdp/index.html?productlisting=yes
(Επιλέγεις G20 και V20 και "σύγκριση")

EDIT: και το USB για το Wireless δίνουν με τη V20.

Last edited:

Oντως βρηκα το σωστο μερος να δω τις 46VT20 ,50VT20.
Μονος μου και οι δυο τους.Μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα και η μονη υπερβαση που πρεπει να κανω για να την αποκτησω ειναι η τιμη που και αυτη εχει φτασει σε λογικα επιπεδα.

Oντως βρηκα το σωστο μερος να δω τις 46VT20 ,50VT20.
Μονος μου και οι δυο τους.Μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα και η μονη υπερβαση που πρεπει να κανω για να την αποκτησω ειναι η τιμη που και αυτη εχει φτασει σε λογικα επιπεδα.

Όντως,το pioneercenter είναι το σωστό και ιδανικό μέρος που αναδεικνύεται η-αναμφισβήτητη-χάρη και ποιότητα μιας plasma.....
Το επόμενο,όμως,ερώτημα που καλείσαι (και πρέπει) να απαντήσεις είναι : "Είναι το σπίτι μου (καθιστικό ή σαλόνι μου) χώρος ίδιος ή παρόμοιος με αυτόν του pioneercenter ??"

Το επόμενο,όμως,ερώτημα που καλείσαι (και πρέπει) να απαντήσεις είναι : "Είναι το σπίτι μου (καθιστικό ή σαλόνι μου) χώρος ίδιος ή παρόμοιος με αυτόν του pioneercenter ??"

Σαν του MediaMarkt πάντως, σίγουρα δεν είναι... :flipout: -bye-

edit: Γιάννη, πιάσε κόκκινο... :rofl:

Αν δεν ειναι πιο κοντα σε ενα σπιτι το Pioneer center τοτε οποιο ειναι? Το media markt και το Saturn?

Ειλικρινά δεν γνωρίζω. Το κριτήριο "τεχνολογία-μέγεθος τηλεόρασης" δυστυχώς-κακώς απουσίαζε από τη σχετική λίστα μου, όταν αγόραζα διαμέρισμα 7ου ορόφου. Αλλοιώς πιθανά να αγόραζα και ημιυπόγειο ή και υπόγειο διαμέρισμα, έτσι ώστε η επιλογή plasma να ήταν μονόδρομος :flipout:
ΥΓ. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα....:grandpa:
Yperion-JL τις ευχές μου για χρόνια πολλά,με υγεία
και πάντα να είναι ευχάριστη η καθημερινότητά μας....

Να σαι καλα. Χρονια πολλα με υγεια.

Απο τοτε που αλλαξε τις κουρτινες η γυναικα μου και πηρε πιο σκοτεινες (διπλες με μπεζ/χρυσαφι) ειναι σαν να αλλαξα και τηλεοραση. Φαντασου οτι τα απογευματα ως και με την W4000 ειχα εντονο προβλημα ανακλασεων.

Tη CRT που έχεις τώρα δηλαδή την έχεις στο υπόγειο; :p

Χρόνια Πολλά και σε σένα !!! :ernaehrung004:

edit: Πολύ συγχρονισμό βλέπω σήμερα... :flipout:

Το σπιτι μου οντως δεν θυμιζει πολυκαταστημα... ,παρολα αυτα εχω μια τζαμαρια 2μετρων περιπου, αριστερα της τηλεορασης (βορεινο σημειο)δλδ δεν μπαινει απευθειας ηλιος παρα μονο.. φως.Δεν πιστευω οτι ειναι ανασταλτικος παραγοντας μιας και η θεαση τις πρωινες ωρες περιοριζεται σε ενα 10%.

Μην μου ξύνετε πληγές παιδιά...:bigcry:
Δυστυχώς η CRT μου πνέει τα λοίσθια-αρχίζει να "ξεβάφει":nounder:
Δεν είναι στο υπόγειο,αλλά για εκεί-νοερά-βαδίζει,δυστυχώς...
Το δράμα της αποκαθήλωσης έχει αρχίσει......:bigcry:
Έρχεται η ώρα των αποφάσεων....
Ο βασιλιάς,δεν απέθανε ακόμη,αλλά νοσεί βαρέως
και απαιτείται ο σεβασμός μας :worshippy:-bye--bye-

Μην μου ξύνετε πληγές παιδιά...:bigcry:
Δυστυχώς η CRT μου πνέει τα λοίσθια-αρχίζει να "ξεβάφει":nounder:
Δεν είναι στο υπόγειο,αλλά για εκεί-νοερά-βαδίζει,δυστυχώς...
Το δράμα της αποκαθήλωσης έχει αρχίσει......:bigcry:
Έρχεται η ώρα των αποφάσεων....
Ο βασιλιάς,δεν απέθανε ακόμη,αλλά νοσεί βαρέως
και απαιτείται ο σεβασμός μας :worshippy:-bye--bye-
Κι εγώ πρίν κάνα μήνα έθαψα την KP53-S4 μου :bigcry: (R.I.P)
Σε λίγες μέρες θά'χουμε τα 40 με μνημόσυνο,κόλλυβα και όλα τα συναφή:frown:
Μου'μειναν οι πλακέτες μήπως και χρειαστώ κάναν ηλεκτρολυτικό κλπ στο μέλλον;)