Βοήθεια για την σύνθεση δικάναλου συστήματος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για την σύνθεση δικάναλου συστήματος

Οκ!! Μου επιβεβαίωσες αυτό που σκεφτόμουν σχετικά με τους ενισχυτές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

25 - 30τμ. Απόσταση ακρόασης γύρω στα 5μ.
Για τον ήχο, δεν μπορώ να σου πω και πολλά. Τι πιστεύεις οτι ταιριάζει στα ακούσματά μου?
Μεταχειρισμένα δεν σκέφτομαι για τον απλό λόγο οτι είμαι αρχάριος και δεν έχω εμπειρία για αξιολόγησή των μηχανημάτων.

Από αυτά που περιέγραψες ως μουσικες προτιμήσεις θα ήμουν προς το ζεστό πλούσιο στις μεσαίες άκουσμα και συγχωρητικό.

ΥΓ Επειδή έχει συμβεί αρκετές φορές, πάρε ένα μέτρο και κάνε τις μετρήσεις
α) χώρος (πλάτος - μήκος - ύψος)
β) περιθώρια απόστασης ηχείων μεταξύ τους + αυτών από τους τοίχους
γ) περιθώρια στην απόσταση ακρόασης

για τα α+β ένα επιπρόσθετο πρόχειρο σχεδιάγραμμα ή φωτό θα μας κατατόπιζε όπως πρέπει .

Σορρυ αν γίνμαι επίμονος, αλλα από αυτά θα εξαρτηθεί κατά πολύ η επιτυχία ή όχι των τελικών επιλογών σου.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για την σύνθεση δικάναλου συστήματος

Την ίδια σκέψη κάναμε ;-)

Χλωμό το βλέπω για σετ power/pre... θα πρέπει να πάει πιο βαθειά στο χρόνο...

...όπως το βλέπω το μπάντζετ θα κατανεμηθεί κάπως έτσι:
ολοκληρωμένος + ηχεία ~1500
cdp+dac ~700
πικαπ-phono ~700
tuner ~100

στη πηγή θα εξαρτηθεί και από τη διαθέσιμη δισκοθήκη (όπως πολύ σωστά ρωτάει ο in).
Aν πχ δεν υπάρχει πολύ αναλογικό ή χρησιμοποιείται λιγότερο, καλό θα ήταν να αναπροσαρμοστεί το μπάντζετ υπέρ του dac...

Να προσθέσω στην "ανακριση" ότι καλό θα ήταν να ξέραμε και τι υπάρχει ήδη. ακόμα και το υπάρχον πικαπ θα μπορούσε να επισκευαστεί/αναβαθμιστεί με μικρό κόστος (αν και δεν τα ξέρω τα περι πικαπ)

Η κατανομή του budget είναι πάνω κάτω σωστή!!!
Σε πρώτη φάση το σύστημα θα στηθεί για τα βινύλια και μετά θα προσθέτω μηχανήματα σιγά σιγά, έτσι ώστε σε βάθος 3ετίας να το έχω ολοκληρώσει.
Το υπάρχον σύστημα είναι ένα sony lbt a-290 με πικαπ sony pxs-lx56p. Τίποτα ιδιαίτερο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Από αυτά που περιέγραψες ως μουσικες προτιμήσεις θα ήμουν προς το ζεστό πλούσιο στις μεσαίες άκουσμα και συγχωρητικό.

ΥΓ Επειδή έχει συμβεί αρκετές φορές, πάρε ένα μέτρο και κάνε τις μετρήσεις
α) χώρος (πλάτος - μήκος - ύψος)
β) περιθώρια απόστασης ηχείων μεταξύ τους + αυτών από τους τοίχους
γ) περιθώρια στην απόσταση ακρόασης

για τα α+β ένα επιπρόσθετο πρόχειρο σχεδιάγραμμα ή φωτό θα μας κατατόπιζε όπως πρέπει .

Σορρυ αν γίνμαι επίμονος, αλλα από αυτά θα εξαρτηθεί κατά πολύ η επιτυχία ή όχι των τελικών επιλογών σου.

Με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω τις μετρήσεις. Είμαι εκτός Αθηνών.
Δεν γίνεσαι επίμονος.

Παιδιά, τι έχεται να προτείνεται για πικαπ το οποίο είναι και αυτό που θα αποκτηθεί πρώτο?
Έχει ήδη προταθεί το Project Debut.

Αξιολογα πικαπ στην οικονομικη κατηγορια εχουν επισης οι Rega, Dual, Thorens. Μεγαλη βαρυτητα φυσικα πρεπει να δοθει στο phono και στην κεφαλη του πικαπ.

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για την σύνθεση δικάναλου συστήματος

Θα πρότεινα γι'αρχή το μεγαλύτερο μέρος να ξοδευτεί σε ηχεία-ενισχυτή,με τη σειρά που τα αναφέρω

Όταν στήνεις νέο σύστημα απο την αρχή, πρωτα επενδύεις σε ενίσχυση κ ηχεια κ μετά στα υπόλοιπα της αλυσίδας, με υπομονή κ ψάξιμο.
Σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές επισκέψεις σε μαγαζιά για να ακούσεις, να ρωτήσεις, να ψάξεις,
Πχ Hegel ενισχυτικά ειναι νομιζω μέσα στις επιλογές σου, όπως κ leema.