Βοήθεια για το πρώτο home theater setup...

Re: Απάντηση: Βοήθεια για το πρώτο home theater setup...

δεν θα έπρεπε να δείχνει στον απέναντι τοίχο με το πάνω μέρος της εικόνας στο ύψος του φακού του προβολέα?

Βέβαια...

Όταν κρεμάς έναν προβολέα ανάποδα στο ταβάνι επιλέγεις και στο menu του προβολή ceiling...

Οπότε απέναντι από τον φακό σου έχεις την κορυφή εικόνας σου.

Εμένα ξεκινάει από τη μέση του ταβανιού και τελειώνει στη μέση του τοίχου

Προφανώς δεν έχεις επιλέξει, όπως σου ανέφερα, από το menu το είδος προβολής : Ceiling!

Το έκανα. Ceiling front. Αναποδογυρίζει την εικόνα αλλά συνεχίζει να την ρίχνει με κέντρο το κέντρο του φακού. Ετσι αναγκάζομε να κατεβάζω το φακό με το lens shift.

Αυτη βάση που λες kougi
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16656&cat=326&page=1
κάνει για τον epson tw600 χωρίς κάποια προέκταση?

Αν ναί και μου κάνει, την έχει βρεί κανένας στην αθήνα και όχι απο αυτον τον μιμίκο?

Και μιά και είμαστε και στο θέμα, χρειάζομαι αποτιφαίνετε 10m καλώδιο dvi->hdmi και 10m power καλώδιο. Αυτός ο τύπος στην στοά φέξη έχει καλές τιμές για τα καλώδια αυτά?

Γιατί όχι απο τον Μιμίκο? Μου ήρθε σε μια μέρα στο Ηράκλειο από τη Λειβαδιά. Εκτός και αν θέλεις να σου δώσω το site που τη βρήκα στην Αθήνα.
Θα πληρώσεις κάτι παραπάνω βέβαια.
Εγώ την πλήρωσα 38 + 7 μεταφορικά.
Ο Αθηναίος την δίνει 70 + 30 για την προέκταση + μεταφορικά.
Εσύ πληρώνεις, εσύ διαλέγεις.

Εντάξη.. δαγκωτό στον μιμίκο.. Απλα το λέω γιατι δεν ξέρω αν θα δουλεύει η βάση 100% για τον tw600, γιαυτο θάθελά να την δώ απο κοντά. Πως θα μπορέσω να το μάθω αυτό? Στο internet δεν παίζει..

Νομίζω οτι ο TW600 έχει το ίδιο περίβλημα με τον 700 άρα θα έχει και τις ίδιες βάσεις. Οπότε η βάση θα θέλει και ένα έξτρα λαμάκι.
Εγώ έτσι τον έχω βάλει και είναι μια χαρά.
Δεν ξέρω κάποια βάση που να ταιριάζει ακριβώς στον 700.
Αν ξέρει κάποιος ας πει στον blain57.

Ναι οκ. Τώρα καταλαβα.. θέλει λίγο χειροτεχνίες..

Και ο tw600 τις ίδιες υποδοχές φαίνετε να έχει. Πάντως ετσι που το βλέπω μου φαίνετε περίεργο που τα δυο πίσω πόδια φτάνουν ενω για μπροστά χρειάζετε αυτα τα λαμάκια.

τέσπα θα την παραγγείλω την βάση απο δευτέρα γιατι ψάχνω μια φτηνή λύση.

kougi ευχαριστώ

Νέες ερωτήσεις! Λοιπόν, 50% οριζόντιο lens shift σημαίνει ότι, αν ο προτζέκτορας είναι στα 4 μέτρα από τον τοίχο, μπορώ να μετακινήσω την εικόνα 2 μέτρα δεξιά ή αριστερά; Σκέφτομαι επίσης να τον βάλω πάνω σε ένα ραφάκι το οποίο θα βρίσκεται (αρκετά) πάνω από σώμα καλοριφέρ, γύρω στο ένα μέτρο δηλαδή, ίσως και παραπάνω. Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει πρόβλημα η θερμοκρασία; Εννοώ, θα είναι και το ράφι στη μέση...

Λοιπόν, 50% οριζόντιο lens shift σημαίνει ότι, αν ο προτζέκτορας είναι στα 4 μέτρα από τον τοίχο, μπορώ να μετακινήσω την εικόνα 2 μέτρα δεξιά ή αριστερά;
Ρε παιδιά, αυτή την ερώτηση την είχα ξανακάνει πριν από ένα μήνα, δεν μπορεί να μην μπορεί να απαντήσει κάποιος... Δεν ξέρω αν είναι έτσι όπως το περιγράφω επάνω ή αν 50% σημαίνει ότι η οθόνη μπορεί να μετακινηθεί κατά 50%, δηλαδή αν έχεις οθόνη 2 μέτρα μήκος να μπορείς να τη μετακινήσεις +- ένα μέτρο... Το πρώτο μου φαίνεται πιο λογικό, απλά διάβασα σε κάποια περιγραφή στο πλαίσιο ότι "Ο ΕΜP-TW1000 υποστηρίζει μετατόπιση της εικόνας (Lens-shift) κατά μια οθόνη κατακόρυφα και κατά μισή οθόνη οριζόντια" το οποίο στο φτωχό μου μυαλό σημαίνει το δεύτερο, δηλαδή ότι η απόσταση του προβολέα από την οθόνη δεν έχει σημασία... Μπορεί να μου το ξεκαθαρίσει κάποιος;
Παρεμπιπτόντως, όταν ένας προτζέκτορας έχει και οριζόντιο και κάθετο lens shift, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τα χρησιμοποιείς και τα δύο ταυτόχρονα αν χρειαστεί, έτσι; Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στην ποιότητα αν δεν το χρησιμοποιείς καθόλου;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το οριζόντιο και το κάθετο ταυτόχρονα αλλά όχι στο μέγιστο βαθμό τους.