Βοηθεια για τριποδο! Λειπει το quick release plate.

sTeLiTo

AVClub Enthusiast
10 November 2007
797
Thessaloniki
Και εκει που χτες το βραδυ διαβαζα το θεμα για τριποδα και εψαχνα για τιμες και πως και τι και γιατι, σημερα το πρωι ανοιξα το συρταρι που ηταν κατω απο το παλιο μου κρεβατι. Ειχα να το ανοιξω 3 χρονια, απο τοτε που μετακομισαμε.

Και τσουπ, να σου ενα κουτι με ενα τριποδο μεσα. Παναλαφρο και αρκετα ψηλο. Ηταν του πατερα μου ο οποιος εχει ασχοληθει με το σπορ παλιοτερα, οταν ειχε χρονο.

Το προβλημα μου ειναι οτι λειπει εκεινο το κομματι οπου βιδωνει η μηχανη και ειναι αποσπωμενο. Ειλικρινα δεν εχω ιδεα που ειναι, και εχω φαει και το τοπο να το βρω. Ψαχνωντας στο site του Κατερελου βρηκα πως μοιαζει το συγκεκριμενο εξαρτημα, για να καταλαβετε κι εσεις τι εννοω. Ειναι το παρακατω:

imagemagic.php

και αν δε φαινεται η φωτο, το λινκ ειναι αυτο---> http://www.katerelos.gr/imagemagic.php?img=images/3011.jpg&w=175&h=181&page=popup

Η συγκεκριμενη εταιρια λεγεται, νομιζω, CamLink και στο γιουγλη δε τη βρηκα πουθενα. Εξω απο το κουτι γραφει CT-I4, υποθετω οτι ειναι το μοντελο.

Υπαρχει περιπτωση να βρω αυτο το quick release plate, εστω και αλλης εταιριας? Οι διαστασεις ειναι ιδιες για ολα? (Μαλλον οχι) Ειναι κριμα να μη μπορω να το χρησιμοποιησω, ειναι σα καινουριο.

Δυστυχώς, ποτέ δεν θα είσαι σίγουρος αν θα ταιριάζει στις διαστάσεις.Τα περισσότερα δεν...

τη μάρκα που αναφέρεις, δεν την ξέρω.Ίσως την ξέρει κάποιος άλλος.

Μην αγοράσεις quick release στα τυφλά.Κάνε τον κόπο και πήγαινε μαζί με το τρίποδο σε κατάστημα μα φωτογραφικά είδη(βλ.σχετικό thread)

Δοκίμασε,και αν βρεις κάποιο κατάλληλο, τότε αγόρασε το.

Πάντως, επειδή το τρίποδο είναι βασικό, θα συνιστούσα την αγορά κάποιου επώνυμου, έτσι ώστε αν χαθεί στο μέλλον το quick release θα μπορείς εύκολα να το αντικαταστήσεις.

Ειναι παλιο το τριποδο, αλλα σε αριστη κατασταση. Πολυ λιγο χρησιμοποιημενο. Μαλλον η συγκεκριμενη εταιρια εχει κλεισει, η δε ξερω κι εγω τι. Αν δε βρω release plate τοτε υπαρχει καμια καλη πατεντα?

Απο δευτερα θα κατεβω κεντρο να ρωτησω. Ευτυχως ειναι σχετικα μικρο στο μεγεθος και δε θα μου βγει η πιστη στο κουβαλημα.

Η πλακα ειναι οτι ειμαι σιγουρος οτι καπου το εχει παρει το ματι μου μεσα στο σπιτι η στα ντουλαπια μου, αλλα δε θυμαμαι που! Ελπιζω να μη το πεταξε κανεις!

Πατέντα, δεν ξέρω.Δεν το νομίζω κιόλας.

Πάντως με λίγα χρήματα, μπορείς να πάρεις κάτι αξιόλογο.

Ενδιαφέρον έχει και το gorilla pod.Κοίτα στο αφιέρωμα για τα τρίποδα...

Τι είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις;Θέλω να πω για τι χρήση προορίζεται;

Τελικα θυμηθηκα οτι τελευταια φορα το ειχα δει βιδωμενο σε μια παλια βιντεοκαμερα, η οποια τωρα βρισκεται στο ντουλαπι μου χωρις αυτο ομως επανω. Καποιος, σιγουρα οχι εγω, το ξεβιδωσε. Anyway...

Να σου πω την αληθεια, θελω κατι γενικης χρησης, σιγουρα ελαφρυ και ανθεκτικο. Ουτε πολυ μικρο, ουτε πολυ μεγαλο. Ειμαι αρχαριος ακομα, δεν εχω τρελες απαιτησεις. Διαβασα μονο τις 2-3 πρωτες σελιδες απο το σχετικο θεμα, αλλα επεται συνεχεια.

Με το ποσό των 45 ευρώ αγόρασα πέρυσι ένα no name παναλαφρο τρίποδο με θήκη, που αποδείχτηκε αξιοπρεπέστατο.

Βέβαια, κατασκευαστικά, σε πλαστικά μέρη κλπ δεν έχει καμιά σχέση με ακριβότερα τρίποδα, αλλά τη δουλειά του την κάνει, χωρίς να έχω τρελές απαιτήσεις...

Ακριβως αυτο, δεν εχω τρελες απαιτησεις (ακομα:p). Δλδ και να μη βρω αυτο που λειπει, θα βολευτω με ενα των 30-40 ευρω. Αλλα ειναι για το μαμωτο:p

Δεν ρίχνεις καμια ματιά και στο ebay; Κάτι θα βρεις δε μπορεί. Λίγο υπομονή όμως διοτι βάζοντας "quick release" έβγαλε 1700 καταχωρήσεις...

Ένας από τους λόγους αποφυγής του ebay για αγορά τριπόδου είναι η επί τόπου αίσθηση.Δηλαδή, μπορεί να βρείς κάτι φθηνότερα, αλλά θα είναι "γουρούνι στο σακί".

Είναι πολύ καλύτερο να έχεις μια απί τόπου δοκιμή, να δεις αν σου ταιριάζει στο βάρος, πως ανοίγει, τι θέλεις από αυτό και αν το έχει συν τις όποιες οδηγίες-κατευθύνσεις του πωλητή.

Πράγματα που είναι αδύνατο να τα κάνεις στο ebay.Βέβαια, μπορείς και να κάνεις μια βόλτα από τα καταστήματα, να βρεις κάποιο μοντέλο, και να πετύχεις ακριβώς το ίδιο στο ebay.Θα συνιστούσα όμως προσοχή, γιατί έχουν διαφορετικούς κωδικούς και ονόματα...

Απάντηση: Re: Βοηθεια για τριποδο! Λειπει το quick release plate.

Ένας από τους λόγους αποφυγής του ebay για αγορά τριπόδου είναι η επί τόπου αίσθηση.Δηλαδή, μπορεί να βρείς κάτι φθηνότερα, αλλά θα είναι "γουρούνι στο σακί".

Αυτό είναι 100% σίγουρο. Το ebay το ανέφερα για την περίπτωση αν μπορέσει να βρεί το εξάρτημα που λείπει ωστε να δουλέψει το υπάρχον τρίποδο.
Απο κει και μετά αν πάει σε νέο τρίποδο, οι προλαλήσαντες (συμπεριλαμβανομένου και του ncups) ορθώς το έθεσαν. Ή πιο σωστά, αν και καθήμενοι ορθώς έγραψαν -bye-

Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια για τριποδο! Λειπει το quick release plate.

Αυτό είναι 100% σίγουρο. Το ebay το ανέφερα για την περίπτωση αν μπορέσει να βρεί το εξάρτημα που λείπει ωστε να δουλέψει το υπάρχον τρίποδο.
Απο κει και μετά αν πάει σε νέο τρίποδο, οι προλαλήσαντες (συμπεριλαμβανομένου και του ncups) ορθώς το έθεσαν. Ή πιο σωστά, αν και καθήμενοι ορθώς έγραψαν -bye-

Συμφωνώ!Αν το βρει.:ernaehrung004:

Να βρω το release plate απο πολυ δυσκολο εως αδυνατον. Η αναγκη μου για τριποδο δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο, δε θελω ενα μικρο ταξιδιωτικο για την ωρα. Αυτο που εχω ηδη (αλλα μισο) ειναι μια χαρα σε ογκο/βαρος/υψος και δειχνει ανθεκτικο και σταθερο.

Αυτο που σκεφτηκα, μιας και αποκλειεται να βρω το release plate, ειναι να αλλαξω ολοκληρη την κεφαλη. Βεβαια, ετσι συμφερει να παρω ενα καινουριο στα ιδια λεφτα, αλλα η αληθεια ειναι οτι δε ξερω αν θα ηταν το ιδιο καλο. Τι λετε κι εσεις?

Το ίδιο το τρίποδο είναι γερό? Εάν ναι, αλλάζεις μόνο την κεφαλή.

Εάν θέλεις να πετύχεις εκθέσεις πολλών δευτερολέπτων, το καλό τρίποδο είναι το άλφα και το ωμέγα.
Πάντως δεν χρειάζεται να δώσεις πάρα πολλά για να πάρεις κάτι που θα σε ικανοποιήσει.

Εμενα, μου φαινεται αρκετα γερο. Σταθερο (ενταξει, αν αρχισεις και το ταρακουνας τιποτα δεν ειναι σταθερο:p) και ανθεκτικο.

Ελεγα το απογευμα να κατεβαινα προς κεντρο, να βρω αυτο που θελω.

Οι κεφαλες εχουν ολες τον ιδιο τροπο στηριξης σε ενα τριποδο?

Όχι.

Πάρ' το μαζί σου.Δείξ' το στον πωλητή, πες του ότι θέλεις μόνο κεφαλή,

δοκίμασε να δεις αν σου ταιριάζει καμία (αισθητικά και οικονομικά)

και πράττεις ανάλογα.

Ένα τρίποδο οφείλει να είναι γερό, σταθερό και στιβαρό και αρκετά ελαφρύ.

Δεν χαλάει εύκολα, δεν πέφτει με το πρώτο φύσημα, είναι αρκετά εύκολο στο λύσιμο-δέσιμο και στη μεταφορά.

Αν αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει και σε ικανοποιεί, είναι τέλειο.

Είχα δει κάτι πολύ ελαφριές της Novoflex, που έπαιρναν άνετα ένα βάρος 2 κιλών επάνω τους. Neiger 19 και 19P εάν θυμάμαι. Είχα παραγγείλει και μία στον Κογχυλάκη, δεν μου τηλεφώνησε και την ξέχασα. Και πολύ φθηνές για την ποιότητά τους (κάπου στα 30 ευρώ).

Δε μπορω να ξερω αν χαλαει ευκολα απο τη στιγμη που δε το εχω χρησιμοποιησει καθολου. Παντως, απο ολα τα υπολοιπα, δειχνει να ειναι. Στην πραξη θα το δω. Σε καμια ωρα θα φυγω, θα περασω απο Ρεπελλα και αν δε βρω κατι εκει, ισως περασω και απο Κογχυλακη.

Και ο Κούνιο έχει αρκετά, εγώ από εκεί πήρα το δικό μου (άσχετα εάν του άλλαξα κεφαλή).

Εάν έχεις τη δυνατότητα, να προτιμήσεις κεφαλή μπίλιας, έστω και μικρή.

Εχω σκοπο να δωσω μεχρι 30-35 (το πολυ). Λογικα θα βρω σε αυτα τα χρηματα κεφαλη μπιλιας ε?