Βοήθεια για Yamaha 461

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Έχω τον Yamaha V461 και είμαι μπερδεμένος απ'τα μενού του...

Έχω συνδεδεμένα πάνω του τα Wharfedale diamond 8 (μονο το sub μου λείπει).

Πρώτον στην απεικόνιση που έχει δεξιά στην οθόνη του AV (εκεί που δείχνει τα συνδεδεμένα ηχεία) μου έχει αναμμένα μόνο τα FL & FR, ενώ έχω συνδεδεμένα και Cntr και SL SR. Τα οποία και παίζουν κανονικά...

Δεύτερη απορία μου είναι σε τι πρόγραμμα πρέπει να βλέπω τις matroskes και τα dvd μου...

Στο Straight δεν παίζουν τα SR SL,
στο Pro Logic παίζουν τα SR, SL αλλά και πάλι, όχι τόσο δυνατά.
Γενικά σε ποιά επιλογή θα έχω αυτόν τον "τρισδιάστατο" ήχο σε ταινίες δράσης?

Ααα και όταν παίζω Metal Gear στο PS3 πείτε μου τι επιλογή θα πρέπει να επιλέγω. Θέλω όταν έρχονται οι αντίπαλοι από πίσω να τους ακούω όπως πρέπει...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για Yamaha 461

Ααα και όταν παίζω Metal Gear στο PS3 πείτε μου τι επιλογή θα πρέπει να επιλέγω. Θέλω όταν έρχονται οι αντίπαλοι από πίσω να τους ακούω όπως πρέπει...

Φαίνεται οι "αντίπαλοι" ειναι καλοί "κομμάντο" και δε γίνονται αντιληπτοί!!

Πλάκα κάνω,εντάξει;
Λογικά,ανάλογα με τι ήχο προσφέρει το παιχνίδι,επιλέγεις και ανάλογο DSP
Ειχα το V2500 και νομίζω ειχε και DSP Games
Το έχεις δοκιμάσει;

Τα Programms που έχει είναι

• MUSIC [Pop, Hall, Jazz]
  • ENTERTAIN [Game, Tv Sports]
  • MOVIE [Spacious, Dramatic]
  • STEREO [2ch Stereo, 5ch Stereo]
  • ENHANCHER [Music Enh. 2ch, Music Enh. 5ch]

Και έχει και τα

• PRO LOGIC
  • PLII Movie
  • PLII Music
  • PLII Game

Γιά τα οποία το manual αναφέρει "Enjoying 2-channel sources using standard decoders.

Δλδ αυτα τα decoders που έγραψα παραπάνω είναι για 2κάναλες πηγές ήχου??

Το θέμα είναι ότι ένα .mkv που έβαλα το έπαιζε καλύτερο με το Pro Logic παρά με το Movie Spacious Programm

Μπορεί κάποιος να με ξεστραβωσει ωστέ να επιλέγω σωστό πρόγραμμα?

To άλλο το κουλό που στην οθόνη απεικόνισης του AV είναι αναμμένες μόνο οι ενδείξεις του FL και FR ηχείων (με ότι πρόγραμμα και αν διαλέξω)???

Straight μόνο πρέπει να επιλέξεις... φυσικά θα πρέπει το παιχνίδι να υποστηρίζει surround και στα sound settings του PS3 να έχεις τσεκαρισμένες τα LPCM 5.1,7.1 κτλ mode.

Ολα ΟΚ με το PS3...!!

thx Sfortis ;)

Το βάζω στο STRAIGHT ανάβουν τα λαμπάκια και των 5 ηχείων στην οθόνη του AV και ακούγεται τέλεια!!!

Το πρόβλημα μου είναι με τα .mkv όταν παίζει απ'το htpc.
To έχω συνδεδεμένο με coaxial με τον AV και όταν βάζω τις ματρόσκες και στον ενισχυτή έχω επιλεγμένο το STRAIGHT τα 2 πίσω ήχεια ΔΕΝ παίζουν καν!!!

Αν αλλάξω το πρόγραμμα σε Movie Spacious ή Pro Logic ή PLII τότε παίζουν και τα πίσω. Αλλά ακόμα και τότε στην ένδειξη του ενισχυτή (στην οθόνη) είναι μόνο τα δύο Front ηχεία αναμμένα.....

Υπάρχει περίπτωση το coaxial να στέλνει 2κάναλο μόνο? Να το ψάξω απ'την κάρτα ήχου?

Απ´την κάρτα ήχου όλα σωστά είναι....

Τι όλα δηλαδή, που απλά ένα κουτάκι έχει: Enable Digital Output το οποίο είναι τσεκαρισμένο κανονικά... Κοντεύω να σκάσω!

Ολα ΟΚ με το PS3...!!

thx Sfortis ;)

Το βάζω στο STRAIGHT ανάβουν τα λαμπάκια και των 5 ηχείων στην οθόνη του AV και ακούγεται τέλεια!!!

Το πρόβλημα μου είναι με τα .mkv όταν παίζει απ'το htpc.
To έχω συνδεδεμένο με coaxial με τον AV και όταν βάζω τις ματρόσκες και στον ενισχυτή έχω επιλεγμένο το STRAIGHT τα 2 πίσω ήχεια ΔΕΝ παίζουν καν!!!

Αν αλλάξω το πρόγραμμα σε Movie Spacious ή Pro Logic ή PLII τότε παίζουν και τα πίσω. Αλλά ακόμα και τότε στην ένδειξη του ενισχυτή (στην οθόνη) είναι μόνο τα δύο Front ηχεία αναμμένα.....

Υπάρχει περίπτωση το coaxial να στέλνει 2κάναλο μόνο? Να το ψάξω απ'την κάρτα ήχου?

u r welcome!
ναι, το HTPC στένει αποκωδικοποιημένο σήμα σε Stero. Ψάξε λίγο τις ρυθμίσεις ώστε να στέλνει row σήμα και να το αποκωδικοποιεί ο ενισχυτης!