Βοήθεια για YAMAHA Soavo 01

θα κλείσω τη συμμετοχή μου στο τόπικ με το εξής σχόλιο:

αν έψαχνα για ηχεία των 1.500Ε, και στη διαδρομή έβρισκα ηχεία των 500Ε που να με ικανοποιούν χωρίς κάποια επιφύλαξη, θα χαιρόμουν ιδιαίτερα που βρήκα τρόπο να εξοικονομήσω 1.000Ε

Να προσθέσω απλά στην κουβέντα και από την δική μου εμπειρία, ότι όπως και ο άνθρωπος έτσι και το αυτί που δεν "ξέρει" να ακούει και να ξεχωρίζει, μαθαίνει. Όσο περνάει ο χρόνος και εφόσον έχουμε έναν καλό δάσκαλο-σύστημα, αρχίζουμε και ακούμε περισσότερα πράγματα στον ήχο, αρκεί φυσικά κάποιος να έχει το μεράκι και να του αρέσει. Αυτό φυσικά πέρνει χρόνο και δεν γίνεται μέσα από μια ή δύο ακροάσεις.

Και όσο μαθαίνουμε τόσο ποιό απαιτητηκοί γινόμαστε και τόσο περισσότερο και ποιό εύκολα μπορούμε και ξεχωρίζουμε τις ατέλειες. Αλλά, αν ο δάσκαλος δεν είναι καλός, τότε και ο μαθητής δεν θα μάθει ποτέ κάποια πράγματα.

Αυτά από την δική μου εμπειρία πάντα και δεν είναι φυσικά σίγουρο ότι ισχύουν για όλους.

Καλησπερα ,,τα soavo 01 τα ειχα σπιτι μου ολες τις γιορτες μαζι με τα δικα μου spendor sp2/3 . Tα yamaha ειναι ενα φανταστικο ηχειο σε ολους τους τομεις. Πολυ πιο καλα συνολικα απο τα δικα μου ,στην εικονα στην διασπορα ,στα δυναμικα ,στις χρειες,,παντου. Για λιγες μερες ειχα και τα proac 125. Kαι εκει το yamaha υπερτερουσε εμφανεστατα, οι γιαπωνεζοι κανανε πολυ πολυ καλη δουλεια, αν σκεφτει κανεις και την τιμη του. Η οδηγηση που εκανα τις συγκρισεις ηταν λαμπατος 120 βατ οπως και ενας ολοκληρωμενος 30 βατ,.Το ηχειο παντως θελει ισχυ ,με τον μεγαλο ενισχυτη πηγε πολυ καλα σε υψηλες εντασεις και εντελως ασυμπιεστα..
Η εκτιμηση αυτη ειναι προσωπικη και εγινε στον δικο μου χωρο που τον γνωριζω καλα.:guitarist:

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες όλων σας..
Θέλω να προσθέσω πως απο αυτά που έχω διαβάσει είμαι βέβαιος ότι θα διαλέξω τα Soavo. Τώρα όσο αφορά τον ενισχυτή.. θα Τεστάρω έναν τελικό που έχει ο κουμπάρος μου τον Phonic 3100 να δώ πώς θα είναι με αυτόν και ύστερα βλέπουμε!
Τί έχετε να πείτε για το συγκεκριμένο κομμάτι? Το έχει τεστάρει κανείς? Μπορεί να αποδόσει όπως το θέλω?

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=6945

γιά ρίξτε μια ματία..
Και πάλι ευχαριστώ!

Α ξέχασα να προσθέσω πως επίσης θα αναγκαστώ να ντύσω και το δωμάτιο με μιά καλή ηχομόνοση.. για να είμαι καλυμένος και απο αυτό το θέμα!
Μπορείτε να μου εξηγήσετε για ποιό λόγο να μην αποδίδει το όλο σύστημα σε ένα μικρό δωμάτιο 4χ4 ? Ποιά η διαφορά δηλαδή άν τα είχα όλα στημένα στο σαλόνι. ?

Να κάνω μόνο μια επισήμανση εδώ
Όσο για το μπουμάρισμα που λες ...
Δεν μίλησα εγώ μια μπουμάρισμα, αλλά "μπουμπούνισμα", δηλαδή υψηλή ένταση. Προφανώς ο φίλος μας γουστάρει που και που να ενημερώνει τη γειτονία για την παρουσία του...:music-smiley-005:

δεν είναι άσχημη ιδέα να πάρεις έναν επαγγελματικό τελικό, αλλά όταν έχουν γραφτεί τόσα θετικά για τον behringer europower 1500, δεν βλέπω κάποιο λόγο να κοιτάζεις τον κινέζικο...

.............
Μπορείτε να μου εξηγήσετε για ποιό λόγο να μην αποδίδει το όλο σύστημα σε ένα μικρό δωμάτιο 4χ4 ? Ποιά η διαφορά δηλαδή άν τα είχα όλα στημένα στο σαλόνι. ?

Δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα απόδοσης. Δεν έχει να κάνει με σαλώνι ή δωμάτιο, αλλά με τις διαστάσεις του χώρου που θα το βάλεις. Θα στο γράψω αναλυτικά το απόγευμα, γιατί θέλω να βάλω και λίγη θεωρία μέσα και θα είναι μεγάλο (αν δεν με προλάβει άλλος στο ενδιάμεσο).

Το να ντύσεις το δωμάτιο με ηχομόνωση άποψή μου είναι ότι είναι πολύ καλό και θα βελτιώσει το αποτέλεσμα από το αν το άφηνες έτσι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έχεις πρόβλημα αν το αφήσεις έτσι.

Είπαμε.. Keep Walking... είσαι ωραίος...-bye-

Last edited:
Να κάνω μόνο μια επισήμανση εδώ

Δεν μίλησα εγώ μια μπουμάρισμα, αλλά "μπουμπούνισμα", δηλαδή υψηλή ένταση. Προφανώς ο φίλος μας γουστάρει που και που να ενημερώνει τη γειτονία για την παρουσία του...:music-smiley-005:

Sorry δεν διάβασα σωστά.-bye-

Α ξέχασα να προσθέσω πως επίσης θα αναγκαστώ να ντύσω και το δωμάτιο με μιά καλή ηχομόνοση.. για να είμαι καλυμένος και απο αυτό το θέμα!

http://www.avmentor.gr/howto/room_acoustics_0.htm

Καλησπέρα και πάλι! Κάποιος φίλος μου πρότεινε να πάρω μιά και μιά μίά ολοκληρωμένη κονσόλα ώστε να καλύψω και την απόδοση που θέλω και αργότερα να μπορώ να συνδέσω και δυό τρείς συσκευές παραπάνω άν χρειατεί..
Η Κονσόλα που μου προτείνει είναι η εξής..

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=8169

Ρίξτε μια ματιά παρακαλώ και πείτε μου τη γνώμη σας!
Ευχαριστώ!

Δεν είμαι σίγουρος, κατά πόσο η κονσόλα θα λύσει περισσότερα προβλήματα απο αυτά που θα δημιουργήσει.Όσα λιγότερα τα κομμάτια της αλυσίδας σου, τόσο το καλύτερο.Σκέψου και το ενδεχόμενο, που αναφέρθηκε ήδη, για μικρότερα ηχεία.
Σε ένα δωμάτιο, περίπου σαν το δικό σου, είχα τοποθετήσει ηχεία δαπέδου, και μάλιστα μεγαλούτσικα.Τα έδωσα σε 2 βδομάδες λόγω μπουμαρίσματος.
Με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις ηχεία βάσης που θα "πετάνε".
Εάν θες ακόμη μια γνώμη, προσωπικά συστήνω ενεργά ηχεία.Δεν ξέρω βέβαια εαν και πόσο σου αρέσει ο monitor ήχος.

Καλησπέρα και πάλι! Κάποιος φίλος μου πρότεινε να πάρω μιά και μιά μίά ολοκληρωμένη κονσόλα ώστε να καλύψω και την απόδοση που θέλω και αργότερα να μπορώ να συνδέσω και δυό τρείς συσκευές παραπάνω άν χρειατεί..
Η Κονσόλα που μου προτείνει είναι η εξής..

http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?products_id=8169

Ρίξτε μια ματιά παρακαλώ και πείτε μου τη γνώμη σας!
Ευχαριστώ!

Η κονσόλα είναι για συγκεκριμένες δουλειές…
Είσαι σίγουρος ότι έχεις αντίστοιχες ανάγκες?