βοηθεια γισ set up pro-ject debud iii eprit

sotos9

New member
8 September 2011
47
Αλεξανδρουπολη
Γεια σε ολουs.Ξεθαψα τα βινυλια μου και ετσι αγορασα καινουργιο πικ-απ(pro-jectdebut iii esprit)απο ΩΔΕΣ γιατι το παλιο...αστα να πανε...Μπορει καποιοs να μου πει πωs να ρυθμισω σωστα το "βαριδιο του αξονα τηs βελοναs";Δεν βγαζω και πολυ ακρη απο το manual.Eυχαριστω για τον χρονο σαs.Μενω Αλεξανδρουπολη και ετσι δεν μπορει καποιοs να με βοηθησει.:Banane0:

Εννοείς το βαριδι για τη ρύθμιση του antiskating. Ποιά κεφαλή έχει το πικαπ σου και αν ξέρεις το συνιστώμενο βάρος ανάγνωσης γράψε τα εδώ.
Ο "άξονας" που λές έχει τρεις χαράξεις-θέσεις. Δένεις το βαρίδι σ' αυτήν που αντιστοιχεί στο βάρος ανάγνωσης που ήδη έχεις ρυθμίσει. Η θέση 1 ειναι η πιο κοντινή στα ρουλεμάν του βραχίονα και είναι για βάρος ανάγνωσης από 1-1.5 gr, η 2 από 1.5-2.0 gr, και η 3 από 2.0-3.0 gr.

Last edited:
To πικ-απ φερνει ortofon alpha.To εχω βαλει στην δευτερη χαραξει-θεση οπωs λεει το εργοστασιο 15mN.(10-14mN πρωτη θεση,15-19mN δευτερη θεση και 20mN και μεγαλυτερο στην τριτη θεση)Μεχρι εδω ok.Απλα δεν μπορω να καταλαβω πωs ρυθμισω το balance του tonearm.Ειδα ενα σχετικο video στο you tube αλλα δεν εβγαλα ακρη ...εβαλα το βαριδι τερμα πισω στην θεση 0.Αργοτερα εβαλα το toneram σε ελευθερη θεση ´στον αερα' και το ρυθμισα στο 10,3 .Bασικα εδω κολαω.Πωs θα ρυθμισω το toneram σωστα.Που πρεπει να ειναι στα αναγραφομενα 0......5.......10........15..........20.....και παει λεγονταs.Ευχαριστω

Η καλύτερη λύση είμαι να πάρεις μια ειδική ζυγαριά για τη ρύθμιση του βάρους ανάγνωσης. π.χ. Shure SFG2
Εδώ ο αντιπρόσωπος.
Τα βαθμονομημένα βαρίδια δεν ξέρω κατά πόσον είναι ακριβή. Πάντως βάλτο στο 15 για αρχή και βλέπεις.

Δεν κατάλαβα τι ρωτάς.Πως θα ρυθμίσεις το βάρος, αν το ρύθμισες σωστά ή ποιο είναι το σωστό βάρος.Η ρύθμιση είναι να βρεις το σημείο που ο βραχίονας ισοροπεί οριζόντια και να βάλεις τον δείκτη (όχι το βαρίδι) στο 0. Δηλαδή κάνεις ένα υποτυπώδες καλιμπράρισμα της ζυγαριάς.Μετά βιδώνεις το βαρίδι μαζί με τον δείκτη (προς τα εμπρός) ωστε να δείξει το επιθυμητό βάρος. Αυτή είναι μια προσεγγιστική λύση. Το αν έγινε σωστά μόνο μια ζυγαριά θα το δείξει.Το σωστό βάρος το καθορίζει ο κατασκευαστεής της κεφαλής

Μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα, ζηταω συγνωμη.Ηθελα να πω πωs ρυθμιζω το βαροs.To παλιο technics που εχω το ειχε ρυθμισμενο το εργοστασιο απλα στο pro-ject κολλησα επειδη επρεπε να το κανω εγω.Εκανα αυτο που λεs και βρηκα καποια ακρη.Πιστευω.Ευχαριστω.