Βοήθεια!:...Καλώδια Ρεύματος {Lapp,Oehlbach....} & ΣΙΑ.

CableSound

New member
23 November 2010
8
Γεια σας παιδιά, Καλώς σας βρήκα :gossip:.

Έχω ένα Ηχοσυστηματάκη,που δεν έχει συνδεθεί ακόμη.
Συγκεκριμένα θα σας πω αργότερα...

Στο θέμα μου λοιπών : Πρόκειται να ολοκληρώσω αυτό το Συστηματική με το Πολύμπριζο{με φίλτρο...} και την αλλαγή των καλωδίων τροφοδοσίας τα οποία θα είναι... :

- Lapp kabel Olflex.
- Inakustik Referenz AC-1502/AC-2502.
- Supra Supra Cables LoRad 1.5/2.5.
- Oehlbach Powercord c13.

Τα Πρώτα 3 καλώδια είναι χύμα{με το μέτρο}.

Θέλω να τα συναρμολογήσω σε σούκο...πως γίνεται χωρίς να δημιουργούνται μαγνητικά πεδία και άλλα.
Δεν γνωρίζω πως να τα συναρμολογήσω χωρίς τις απαιτούμενες Γνώσεις.
Δεν θέλω απλά να τα βιδώσω στις βίδες....:bigcry:

:grinning-smiley-043!.

Νομίζω ότι απλά πρέπει να τα βιδώσεις στις βίδες.

Αλλά στη θέση σου θα συνέδεα το σύστημα, θα έστηνα τα ηχεία σωστά και μετά θα ασχολούμουν με τα καλώδια ρεύματος.

Γεια σας παιδιά, Καλώς σας βρήκα :gossip:.

Έχω ένα Ηχοσυστηματάκη,που δεν έχει συνδεθεί ακόμη.
Συγκεκριμένα θα σας πω αργότερα...

Στο θέμα μου λοιπών : Πρόκειται να ολοκληρώσω αυτό το Συστηματική με το Πολύμπριζο{με φίλτρο...} και την αλλαγή των καλωδίων τροφοδοσίας τα οποία θα είναι... :

- Lapp kabel Olflex.
- Inakustik Referenz AC-1502/AC-2502.
- Supra Supra Cables LoRad 1.5/2.5.
- Oehlbach Powercord c13.

Τα Πρώτα 3 καλώδια είναι χύμα{με το μέτρο}.

Θέλω να τα συναρμολογήσω σε σούκο...πως γίνεται χωρίς να δημιουργούνται μαγνητικά πεδία και άλλα.
Δεν γνωρίζω πως να τα συναρμολογήσω χωρίς τις απαιτούμενες Γνώσεις.
Δεν θέλω απλά να τα βιδώσω στις βίδες....:bigcry:

:grinning-smiley-043!.

Καλωσήρθες κατ´αρχάς!

Πολύ άγχος διακρίνω για τα καλώδια τροφοδοσίας βρε αδελφέ!

Ηρέμησε, συνέδεσε το σύστημά σου και απλά φρόντισε να μην είναι όλα τα
καλώδια ένα κουβάρι, να μην διασταυρώνονται κυρίως ρεύματα με IC και καλώδια ηχείων για να αποφύγεις (όσο είναι δυνατόν) τη δημιουργία πεδίων..

Τα καλώδια τερματίζονται σφίγγοντας γερά τις βίδες που παρέχονται με τα βύσματα, δεν υπάρχει άλλη μέθοδος..

Καταρχάς έχω να πω ότι δεν σας περιέγραψα όλο το σκηνικό:earmuffs:.

Όλα το υπόλοιπα εκτός της τροφοδοσίας ρεύματος έχουν κανονιστεί{σε γενικές γραμμές πάντα}.

Το σύστημα μου αποτελείτε από :

- Canton Sp 502{σαν τα Chrono,μονό ποιο απλή κατασκευή}.
- Marantz Pm5003.
- Poineer Dv-610av{Universal DVD/SACD Player}.
- Stanton T.90 USB.
- Belkin Silver series Interconnects.
- Belkin Silver series High Performance Speaker Cables{w.Banana Plugs}.
- Πολύμπριζο με φίλτρο{...έχω κάποιο στο νου μου}.

Το θέμα μου είναι ότι δίνω πολύ μεγάλη έμφαση στη καλωδίωση.
Ξέρω πολύ καλά ότι ένα καλώδιο ρεύματος μπορεί να αλλάξει τον Ήχο απίστευτα{σε οποιοδήποτε σημείο, μέχρι και από την πρίζα στο UPS}.

Μπορεί για κάποιους να θεωρηθώ άσχετος{επειδή άλλα πράγματα έχουν εξίσου σημασία στην καλή αναπαραγωγή του Ήχου},όμως όπως και να’χει αυτά βρήκα,αυτά πήρα.:a0210:

Θέλω μια καθοδήγηση βήμα προς βήμα με λεπτομερούς οδηγίες και την άποψη-της εμπειρίες σας για τα καλώδια που ανέφερα πριν.

Όσο για το UPS ξέρω ότι δεν είναι και ότι καλύτερο για να δίνει ρεύμα στα μηχανήματα...{γι’αυτό θα σας μιλήσω άλλη στιγμή}.

Το ποσό που μπορώ να ξοδέψω είναι περιορισμένο…
...και ευχαριστώ για της απαντήσεις... :grinning-smiley-043

Η άποψη μου παραμένει είναι η ίδια. Μην ασχολείσε με αυτά πρωτού στήσεις σωστά τα ηχεία στον χώρο σου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καμμιά φορά σημαντικότερο και από τα ίδια τα μηχανήματα.
Έχω ακούσει ηχητικές αλλαγές από καλώδιο ρεύματος. Πάντα όμως ένιωσα ότι μπορούσα να ξοδέψω καλύτερα τα χρήματά μου κάπου αλλού στο στερεοφωνικό.

Εκτιμώ την άποψη σου ln() ,έχεις απόλυτο δίκαιο.

Έχω πειραματιστεί το τελευταίο καιρό με τα Ηχεία του προηγούμενου Στερεοφωνικού μου και υπήρχαν μεγάλες διαφορές στον ήχο με την μετακίνηση του ηχείου.:FSGSFGS4:
Απλά τώρα το μονό που μου μένει να κάνω για να παίξει το Ηχοσύστημα, είναι να κανονίσω οτιδήποτε αφορά το ρεύμα.

Θα ανοίξω κι’άλλα θέματα για να προσεγγίσουμε κάποια ζητήματα σχετικά με την καλή λειτουργία του Hi-Fi/Hi-End Εξοπλισμού.

….αν έχεις Εμπειρία με κάποιο άλλο καλώδιο εκτός από αυτά που ανέφερα?, γράψ'τα.

Άμα είχα άλλο Σύστημα θα μιλούσαμε και για άλλα καλώδια ρεύματος…Furutech κτλ.:grandpa:
Ίσως να υπάρχουν φτηνά καλώδια ρεύματος της Furutech και να τα συναρμολογήσω με σχετικά απλά σούκο ,έστω και προσωρινά…

Γεια σας παιδία.

Ευχαριστώ που διαβάσατε τόσοι πολλοί το Ποστ μου.

Δεν θέλω να παρεξηγηθούν κάποια πράγματα που έχω γράψει.
Κι εγώ για να ανταλλάσσω απόψεις μπέικα:shakehands:.
Άμα είχατε να κάνετε καμία πρόταση? ,θα σας ήμουν υπόχρεος :grinning-smiley-043.

Ευχαριστώ:smileJap:.

Last edited: