βοηθεια λογω ασχετοσυνης

xarisprople

New member
12 October 2008
5
καλημερα παιδια. αγορασα μια SAMSUNG LE40A656A και ενω την εχω συνδεσει κανονικα με scart monster στην nova παρατηρω οτι η εικονα δεν ειναι τελεια. βεβαια καμια σχεση με την crt που ειχα. θελω να ρωτησω αν μπορει καποιος να με βοηθησει με τις ρυθμισεις μηπως εχω κανει κατι λαθος. τωρα ξεκιναω να μαθαινω οποτε οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη. ευχαριστω.

με ενοχλει το οτι σε δεν εχω πεντακαθαρη εικονα. εγω νομιζα οτι η nova εχει το καλυτερο σημα. εχθες εβλεπα volley και ορισμενες φορες η εικονα εχανε. ειδικα στα κοντινα πλανα εβλεπα pixel.

Φυσιολογικο σε μια τετοια τηλεοραση με το συμπιεσμενο σημα της nova και με scart συνδεση να μη σε ικανοποιει η εικονα. Παρεπιπτοντως πηρες μια απο τις καλυτερες τηλεορασεις της αγορας. Καλοριζικη.

Δοκιμασε να συνδεσεις τον δεκτη της Nova με S-video (θα εχει λιγο καλυτερη εικονα πιστευω απο scart) και επίσης, οταν βλεπεις αθλητικα γεγονοτα, να ενεργοποιείς τα 100hz , και τα συστηματα βελτίωσης της εικονας που εχει η τηλεόραση...

Καποια αλλη λυση δεν υπαρχει σε αυτο... Η Nova έχει το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ και πιο συμπιεσμενο σημα απο καθε αλλο δορυφορικο συνδρομητικό πακέτο που υπάρχει στον κοσμο...:grandpa:

Το s-video έχει πιο υποβαθμισμένη εικόνα από scart. Η καλύτερη σύνδεση που μπορείς να πάρεις είναι μέσω scart και σήμα rgb. Εναλλακτικά, σύνδεση component. Όλα τα υπόλοιπα (composite, s-video) θα χάσεις σε λεπτομέρεια.
Επίσης, παίζει ρόλο ο δέκτης και το κανάλι. Για πιο κανάλι μιλάμε, και σε τι δέκτη;

Αυτό που λέει ο φίλος xarisprople το 'χω δει σε πολλές lcd με σήμα nova -ειδικά στις πολλές ίντσες- μια samsung θυμάμαι 46αρα σου βγαζε τα μάτια με τη θολούρα και τα πιξελς σε αγώνα ποδοσφαίρου , σε μια άλλη πάλι LG πίσω απ' τους παίκτες υπήρχε μια ουρά όταν τρέχανε και άφθονη θολούρα γενικά.

Όποιος ξέρει lcd να παίζει καλά με nova να μου πει και ´μένα.(δε κάνω πλάκα άσχετος είμαι και ´γω, που ενδιαφέρομαι για lcd)

Ίσως στις λιγότερες ίντσες να μην φαίνεται πολύ η θολούρα και τα πίξελς.

ΥΓ1: Sony δεν έχω δει ποτέ μου να παίζει με nova

ΥΓ2: sorry για το οφτοπικ

Γενικά, εγώ δεν αντιμετωπίζω "μεγάλο" πρόβλημα με την ποιότητα της νόβα. Τα κανάλια στυλ μέγκα, άλφα είναι σχεδόν ισοδύναμα με τα αναλογικά που λαμβάνω. Αυτά νομίζω είναι και τα κανάλια της νόβα με την καλύτερη ποιότητα εικόνας. Τα ξένα που έχει είναι περισσότερο συμπιεσμένα (π.χ. discovery) και η εικόνα εκεί είναι απλά αποδεκτή.

Ο δέκτης που χρησιμοποιώ είναι ο καινούργιος πανασατ της νόβα (αυτός με τα 49 ευρώ) μέσω scart (rgb). Και η ποιότητα των ελληνικών καναλιών είναι ικανοποιητικότατη (και η τηλεόραση που έχω - μια παλιά 9731 της φίλιπς - δίνει την ίδια τρισδιάστατη αίσθηση όπως και από την αναλογική επίγεια λήψη).
Η διάσταση της τηλεόρασης είναι 37", αλλά βλέπω από τα 1.8 μέτρα.

Η δική μου γνώμη είναι ότι το όλο θέμα είναι ο συνδυασμός δέκτη - scaler τηλεόρασης, και λιγότερο το σήμα της νόβα (για τα ελληνικά μιλάω πάντα). Στα ξένα, η ποιότητα θα μπορούσα να είναι καλύτερη...

παιδια απ' οτι καταλαβα λυση δεν υπαρχει. πρεπει να περιμενουμε ολα τα καναλια να γινουν ψηφιακα? επισης η nova δεν λεει ψηφιακη πλατφορμα? Βεβαια εχθες τον αγωνα γερμανιας-ρωσσιας τον εβλεπα πολυ καλυτερα απ' οτι το volley. απλα το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι εδωσα τοσα λεφτα και οτι δεν ευχαριστιεμαι 100%. θα ψαξω τις ρυθμισεις ακομα πιο πολυ. ο δεκτης ειναι της nova με τα 49ευρω.

Last edited:
θα ψαξω τις ρυθμισεις ακομα πιο πολυ

Θαύματα δεν πρόκειται να γίνουν, αλλά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί να δεις αρκετή βελτίωση. Καμιά φορά οι διάφοροι αυτοματισμοί για επεξεργασία της εικόνας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Κάποιες βασικές ρυθμίσεις για να ξεκινήσεις έχει εδώ: http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm

Καλή τύχη με τους πειραματισμούς -bye-

Απάντηση: Re: βοηθεια λογω ασχετοσυνης

Θαύματα δεν πρόκειται να γίνουν, αλλά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί να δεις αρκετή βελτίωση. Καμιά φορά οι διάφοροι αυτοματισμοί για επεξεργασία της εικόνας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Κάποιες βασικές ρυθμίσεις για να ξεκινήσεις έχει εδώ: http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Settings.htm

Καλή τύχη με τους πειραματισμούς -bye-
Με 46lcd samsung (100hz) η εικόνα είναι πολύ καλή (μέσω δέκτη dreambox 7020), αλλά όχι σε όλα τα κανάλια της nova. Αν θες να ελέγξεις την ποιότητα, κοίτα στα ξένα πακέτα (Ιταλικά ,Γερμανικά), και αν δεν είσαι ικανοποιημένος τότε πιθανόν φταίει ο δέκτης, Η εικόνα στα δορυφορικά με μικρή συμπίεση του σήματος μπορώ να πω πως είναι κορυφαία.

Η ΝΟΒΑ γενικά δε στέλνει καλό σήμα λόγω υψηλής συμπίεσης. Ότι πάρεις με SCART είναι το καλύτερο που μπορείς να πάρεις.

Θα παρατηρήσεις ότι ανάλογα με την ώρα της ημέρας, αλλάζει η ποιότητα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι καλές ταινίες δείχνουν καλύτερα. Ίσως η ΝΟΒΑ να αλλάζει τη συμπίεση δυναμικά...