Βοήθεια με επιλογή ηχείων 7.1 (120+ Watt στα 8 Ohm)

MANOS

Inactive User
1 July 2007
1,780
Μπορεί να μου προτείνει κανείς ένα καλό σύστημα ηχείων που να τηρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις???
  • Τουλάχιστον 120Watt
  • 8 Ohm
  • 7.1 (δεν είναι ανάγκη να υπάρχει έτοιμο το σύστημα)
  • Τα κεντρικά να έχουν ύψος άνω του 1 μέτρου
  • Το κεντρικό (ηχείο διαλόγων) να μην είναι πάρα πολύ βαθύ (maximum γύρω στα 25 εκατοστά)
  • Το Subwoofer να μην έχει μεγάλη παραμόρφωση στον ήχο (distortion κάτω του 1%).
  • Το Subwoofer να είναι τουλάχιστον 500 Watt.
  • Το σύνολο του ηχοσυστήματος (χωρίς τον ραδιοενισχυτή) να μην ξεπερνά τα 10.000 ευρώ (καλά αν είναι πχ 10.500 δεν πειράζει :p).
Εδώ και καιρό έχω καταλήξει στο παρακάτω σύστημα:

Κεντρικό: Mission Elegante E8c Black (710 ευρώ)
Μπροστινά: 2 X Mission Elegante E83 Black (2.879 ευρώ)
Δορυφόροι: 4 X Mission Elegante E81 Black (2.266 ευρώ)
Mission: 5.855 ευρώ
Subwoofer: Velodyne Digital Drive Series (DD-15) 1.250W Black (3.190 ευρώ)
Συνολικά: 9.045 ευρώ

Ραδιοενισχυτής: Denon AVR-3808 Ασημένιο 120W 8 Ohm (1.500 ευρώ)

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

αχ τι βλεπουν τα ματια μου παλι
παμε τι θα πει ηχεια 120 βατ απο ποτε εχουν τα ηχεια βατ
θες να σου καψω ηχειο 200 βατ με ενισχυτη 30 βατ απο κλιπαρισμα
η να σου καψω ηχειο 200 βαττ με ενισχυτη 200 βατ
ενα ηχειο καιγεται ειτε απο την ανικανοτητα του ενισχυτη για να το οδηγησει
ειτε απο θερμικη καταπονηση
τα βατ
λοιπον αστα
τα ηχεια που προτεινεις ειναι καλα ο ενισχυτης αυτος 7χ120 δεν βγαζει ουτε σε γκρεμο με νεκρα

το σαμπακι καλο ειναι υπο προυποθεσεις
ξερω αρκετα ηχεια που ο κατασκευαστης τα δηλωνει 8ομα και κανουν κατι ωραιες βουτιες μεχρι τα 2 για πλακα

Πάει να πει ότι τα θέλω για ενισχυτή με 120W+ στα 8 Ohm.
Κάνα link για να υποστηρίξεις τα λεγόμενά σου???

αυτα που λεω τα κανω πραξη μονο που δεν θα καψω τα δικα μου ηχεια
περι βατ βρες καποιον που να μπορει να σου μετρησει τι βατ βγαζει ο ενισχυτης σου και θα το δεις με τα ματια σου
σκεψου ενα ροτελ 1075 ειναι γυρω στα 17 κιλα και ειναι μονο τελικος
ενας av που εχει απο ολα μεσα ειναι τα ιδια κιλα
ειναι δυνατο να εχουν τα ιδια βατ
περι ηχειων και βατ αν μιλησεις με αντιπροσωπους -πωλητες που ξερουν τι πουλανε θα σου πουν το ιδιο

οπως λεει και ο αντιπροσωπος της aurum cantus φερε μου οποιο ηχειο θες και θα στο καψω σε πεντε λεπτα με οποιοδηποτε ενισχυτη

Δεν με ενδιαφέρει να κάψω τα ηχεία μου. Μπορώ να τα καταστρέψω και με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. :p
PAA352000006.jpg

Δεν με ενδιαφέρει η δύναμη, αλλά η ποιότητα ήχου. Αν με ενδιέφερε η δύναμη δεν θα συζητούσαμε για 8 Ohm και ούτε για τον Denon. Από όλους τους ενισχυτές που με ενδιέφεραν, ο Denon ήταν ο πιο αδύναμος! Παρόλα αυτά ήταν ο 2ρος πιο βαρύς ενισχυτής. Ο Onkyo ήταν ο πιο βαρύς κατά 5 κιλά, αλλά με 60W ή αλλιώς με 50% περισσότερη ισχύ!

προσοχη στη βελοδυνη
αναγκαιο κακο αλλα με μοναδικα αποτελεσματα
προσοχη στο ρευμα

Τι είναι η βελοδύνη??? Velodyne???
Τι εννοείς προσοχή στην βελοδύνη και στο ρεύμα???

σερβο- σηκωνει κουβεντα
ψηφιακος ενισχυτης- ανωμαλιες ρευματος μεγαλος εχθρος

σερβο????
Θα έχω ένα APC Smart UPS. Ανωμαλίες θα υπάρχουν, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να σκοτώσει τον ενισχυτή. ;)

Ντίνο τι εννοείς???

lol Ναι. Δεν τα λέει λιανά για να τα καταλαβαίνουμε.
Τι είναι το "σερβο" που είπε??? Κατάλαβες???

Eνταξει νομιζω οτι τα μισα ισως και να τα καταλαβα....εκει με τη βελοδυνη και με το σερβο (σερβομηχανισμος ? Σερβος ανταρτης ?) καπου αρχισε να χανεται η μπαλα....argi αφου το κατεχεις προφανως το αθλημα..πες πιο αργα σιγα απαλα..να καταλαβαινουμε και τιποτα...

so
παμε
οτι εχει σερβο εχει και ημερομηνια ληξης μικροτερη απο κατι που δεν εχει
για να το πω απλα
μεσα στον κωνο κοντα στον μαγνητη
υπαρχει ενα καλωδιο το οποιο κοβει το ρευμα οταν παει να υπεροδηγησει τον κωνο και ετσι εχουμε ελεγχομενη διαδρομη και ταχυτερες διαδρομες
χτυπα χτυπα ομως οταν καποια στιγμη χαλασει αυτο απλα αλλαζεις και το γουφερ παρεα
τι σημαινει πολλα λεφτα
αυτα με τους σερβοελεγχομενους μηχανισμους
με τους ψηφιακους ενισχυτες δεν εχουμε καλα αποτελεσματα σε αυξομιωσεις στην ταση του ρευματος
κατα τα αλλα ειναι ενα σαμπ ονειρο για την σχεση τιμης αποδωσης

Το έψαξα και διάβασα κάπου ότι subwoofer χωρίς servo ή κάποιο παρόμοιο σύστημα μπορεί να έχει παραμόρφωση ακόμη και πάνω από 10%!!! Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με το subwoofer της Velodyne. Έχει παραμόρφωση <0.5%, ενώ είναι και Ultra 2 Certified. Επίσης να τονίσω ότι ο μικρότερος αδερφός της σειράς, ο οποίος έχει μικρότερο woofer, έχει παραμόρφωση <1%, δεν μπορεί να παίξει όσο χαμηλά παίζει ο 15άρης και δεν είναι Ultra 2 Certified, είχε κερδίσει βραβείο EISA ως το καλύτερο subwoofer της χρονιάς! Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα απʼ την μεριά του subwoofer.

Ο κύριος λόγος που έκανα το topic είναι επειδή τα ηχεία μπορούν να παίξουν μέχρι 80Hz, οπότε λογικά θα πρέπει να ρυθμίσω έτσι το σύστημα ώστε να παίζει από 100Hz και κάτω με το subwoofer. Οπότε θα ήθελα κάποια ηχεία τα οποία να μπορούν να παίξουν σωστά κάτω από 80Hz.

ΥΓ: Φυσικά δεν με χαλάει αν δεν υπάρχουν τέτοια ηχεία. Τα Elegante μια χαρά ηχεία είναι. ;)

Last edited:
Τώρα που το ψάχνω σχετικά με το subwoofer, βλέπω ότι όλα τα site λένε ότι υπάρχει δυσκολία για τα περισσότερα ηχεία να παίξουν κάτω από 80Hz. Οπότε λογικά θα πρέπει να ρυθμίσω το subwoofer να παίζει από 80Hz και κάτω.
Υποθέτω πως θα πρέπει να περιμένω να τα αγοράσω και να δω με ποια ρύθμιση ακούγετε καλύτερα. :p

Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω για την ρύθμιση του subwoofer ας μου πει, γιατί εγώ ποτέ δεν είχα βάλει subwoofer στο σύστημά μου.

υπαρχουν και σαμπ χωρις σερβο με τρομερα χαμηλες παραμορφωσεις αλλα ειναι ακριβα οπως τα revel,sunfire,krell,klipsch
το thx δεν λεει και πολλα πραγματα γιατι υπαρχουν και συσκευες χωρις thx που παιζουν κλασεις ανωτερα
σκεψου οι τελικοι της mark levinson δεν εχουν thx ειναι χειροτεροι απο ενα ροτελ που εχει

αναλογα τα ηχεια ( μικρα -μεγαλα) δηλωνεις συχνοτητα αποκοπης
οι 80 κυκλοι ειναι μια ψιλοσιγουρη λυση
απο τη στιγμη που τα ηχεια ειναι μικρα
κοβεις τον ενισχυτη σου στους 80 και απο το σαμπ το κανεις by pass και ετσι εχεις με ασφαλεια 80 κυκλους αποκοπης αλλιως αν εχεις αλλη συχνοτητα αποκοπης στο σαμπ και αλλη στον ενισχυτη ειναι 2 διαφορετικα φιλτρα