Βοήθεια με επιλογή ηχείων 7.1 (120+ Watt στα 8 Ohm)

Re: Απάντηση: Βοήθεια με επιλογή ηχείων 7.1 (120+ Watt στα 8 Ohm)

Το THX σημαίνει ότι η συσκευή είναι καλή. Αυτό αρκεί.

υπαρχουν και σαμπ χωρις σερβο με τρομερα χαμηλες παραμορφωσεις αλλα ειναι ακριβα οπως τα revel,sunfire,krell,klipsch
Ναι, αλλά πρέπει να έχουν κάτι παρόμοιο, έτσι δεν είναι???

σκεψου οι τελικοι της mark levinson δεν εχουν thx ειναι χειροτεροι απο ενα ροτελ που εχει
Κάποιο λάθος έκανες εδώ.

Ναι, αλλά εγώ σκοπεύω να πάρω 5 μικρά και 2 μεγάλα. Υπάρχει δυνατότητα να βγάζει απ' τα μικρά 80Hz και απ' τα μεγάλα πχ 60Hz??? Και αν ναι, αξίζει ή μπα?? Τα μεγάλα μπροστινά μπορούν να βγάλουν μέχρι και 44Hz.

Ευχαριστώ.

αποκτοντας ακουστικη εμπειρια και ακουγοντας για μπροστα παντα 3 ηχεια που δεν ειναι ομοια μεταξυ τους αρχιζεις να ακους οτι το κεντρικο small συνεργαζεται αψογα με το σαμπ και ακους μπασο αριστα χαμηλο και ελεγχομενο και απο τα l,r ακους οτι βγαζουν οι κολονες πραμα που σημαινει οτι θα ακους αλλα μπασα απο τα μεν και αλλα απο τα δε
αν δεν εχεις 3 ιδια ηχεια μπροστα μπαινεις σε περιπετειες
αυτο το καταλαβαινεις με τον καιρο
συν το κεντρικο και τα l,r θα πρεπει να εχουν ολα μιντρειντζ ωστε να εχεις οσο το δυνατοτερο καλυτερη καλυψη διαολογων και να κανουν και τα 3 το ιδιο

Μα αφού το κεντρικό είναι τελείως διαφορετικά απ' τα άλλα. Τουλάχιστον σε όσα συστήματα έχω δει, έτσι συμβαίνει.
http://www.mission.co.uk/model.php?model_id=5&range_id=1&type_id=1&sector_id=1

Δεν μου είπες όμως... υπάρχει δυνατότητα να έχω διαφορετική ρύθμιση ανά κανάλι για το subwoofer??? Πχ τα μπροστινά 60Hz και τα υπόλοιπα 80Hz???

Δεν βγάζει νόημα αυτό που λες:
γιατι υπαρχουν και συσκευες χωρις thx που παιζουν κλασεις ανωτερασκεψου οι τελικοι της mark levinson δεν εχουν thx ειναι χειροτεροι απο ενα ροτελ που εχει

συνηθως μπορεις εξερταται το μηχανακι
one more time
ενας μαρκ λεβινσον 333 δεν εχει thx
ειναι χειροτερος απο ενα ροτελ 1080 που εχει thx

Ναι, αλλά προηγουμένως είπες ότι υπάρχουν συσκευές χωρίς THX που παίζουν καλύτερα από συσκευές με THX και αμέσως μετά καπάκι δίνεις ένα παράδειγμα που λέει ακριβώς το αντίθετο. Τέσπα.

1. Πως είναι δυνατόν να βάλω 3 μπροστινά ίδια ηχεία??? Δεν θα ταιριάζει στον χώρο.
2. Από τι εξαρτάτε αν γίνετε διαφορετικά Hz σε διάφορα κανάλια???

βαλε 3 τετοιου τυπου η κλιπσ thx ultra 2
αναλογα με το μεγεθος του ηχειου υπαρχει αναλογη αποκοπη συχνοτητας

Attachments

• IMG_0830.JPG
    IMG_0830.JPG
    83.2 KB · Views: 23
1. Ναι, αλλά δεν θα ταιριάζουν στο χώρο μου. Εσύ από ότι βλέπω τα έχεις κρεμάσει τον τοίχο... ή σε ξύλο... δεν διακρίνω καθαρά. Εγώ δεν έχω αυτή την δυνατότητα. Επίσης εσύ έχεις οθόνη προβολής και ταιριάζει από κάτω να είναι 3 ομοιόμορφα ηχεία. Εγώ δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να βάλω πάνω στο έπιπλο της τηλεόρασης 3 ίδια ηχεία. Πέρα του ότι και να τα καταφέρω, θα είναι κολλητά και δεν νομίζω να έχει καθόλου καλό ήχο. Δυστυχώς υπάρχουν περιορισμοί. :(

2. Στο προηγούμενο post, στο 2, μιλούσα για τον ραδιοενισχυτή και το subwoofer. Πως θα ξέρω αν θα μπορώ να ρυθμίσω κάθε κανάλι ξεχωριστά, ώστε να παίζει το subwoofer διαφορετικά Hz ανά κανάλι???

Ευχαριστώ.

Τα ηχεία της Focal είναι πολύ καλά, μόνο που τα κεντρικά της έχουν μεγάλο βάθος και δεν μου κάνουν. Επίσης βρίσκω τα Elegante πιο όμορφα σε σχέση με τα ηχεία της Focal. :p